Kulturel i Kongernes Nordsjælland

Leder du efter kulturelle oplevelser i det nordlige Sjælland, findes der et væld af muligheder for at stille den kulturelle nysgerrighed på de mange forskelligartede museer i Nordsjælland.

frederiksborg-castle-nordsjaelland-national-historisk-museum

c: Nils Nyvang via Pixabay

Det Nationalhistoriske Museum // Frederiksborg slot

Midt i slotssøen i Hillerød ligger Frederiksborg Slot. Nordens største rænessanceslot, som blev bygget af Christian 4. i starten af 1600-tallet.

I det gamle slot ligger Det Nationalhistoriske Museum, som fortæller 500 års danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk fra en række forskellige stilperioder.

Besøg det smukke slot og museum, og begiv dig rundt i de prægtige sale, der fortæller om det der var engang. Besøg riddersalen, hvor de mange kongelige holdt store kongelige fester, eller begiv jer ind i den smukke slotskirke, som stadigvæk benyttes i dag. Alt dette og meget mere kan i opleve på Frederiksborg slot i Hillerød.

Har du børn med hertil, findes der også en særlig udstilling for dem. I Christian 4. gamle vinkælder findes en udstilling med blandt andet historiemalerier. Her kan børnene også få lov at prøve prinsessekjoler og ridderdragter samt deltage i andre sjove aktiviteter.


Det Nationalhistoriske Museum

Frederiksborg Slot

3400 Hillerød


Louisiana // Museum of Modern Art

Langs den nordsjællandske kyst ligger det populære kunstmuseum Louisiana. I en stor park i Nordsjælland finder du dette museum, der udstiller en lange række moderne kunst med et internationalt perspektiv.

Både klassiske og nyere kunstudstillinger kan findes på museet, der hvert år viser 6-8 større udstillinger af nutidig kunst.

Museet huser også en café og museumsbutik, som du kan besøge undervejs.


Louisiana

Gl. Strandvej 13

3050 Humlebæk


Rungstedlund // Karen Blixens hus

Tæt ved Rungsted Havn ved strandvejen finder du Rungstedlund. Engang hjem for Karen Blixen, idag et museum om hendes liv og forfatterskab.

På museet kan du opleve Karen Blixens hus i stort set samme interiør og indretning, som da hun selv boede der. Heraf kommer flere af møblerne fra den afrikanske farm, som hun boede på en del af sit liv. Du får et levende indtryk af Karen Blixens forfatterskab og liv ved at besøge Rungstedlund.

Udenfor kan du opleve den smukke, magiske have og lund, som Karen Blixen også færdedes i. Haven er ligeledes blevet til et fuglereservat, hvor hele 40 forskellige arter af fugle befinder sig. Begiv dig rundt i de rolige og smukke omgivelser som en del af dit museumsbesøg.

Skal sulten stilles findes også en tilstødende, lille café til museet, hvor du kan nyde mad og drikke.


Rungstedlund

Rungsted Strandvej 111

2960 Rungsted Kyst


M/S Museum for Søfart

Under jorden mellem Kulturværftet og Kronborg Slot i Helsingør finder du søfartsmuseet M/S. Det arkitekstegnede, underjordiske museum byder på en lang række udstillinger om Danmark som en af de førende søfartsnationer.

Dele af udstillingerne projekteres på dramatisk vis op på de arkitektoniske vægge for en særlig oplevelse af det maritime tema. Her får du en anderledes museum-oplevelse end ellers og begiver dig rundt i prisvindende arkitektoniske bygnigner.

Museet indeholder ligeledes café og butik, skulle du blive sulten eller shoppelysten.


M/S Museum for Søfart

Ny Kronborgvej 1

3000 Helsingør


Esrum Kloster og Møllegård

Længere nordpå finder du Esrum Møllegård og kloster. Esrum Kloster blev grundlagt af Cistercienserordenen helt tilbage i 1151. Siden da har klostret gennemgået en lang historie, og er i dag lagt sammen med Esrum Møllegård og blevet til en oplevelsesattraktion.

I Klosteret finder du en udstilling om munkene i klosterets liv. Derudover bydes der på en lang række markeder året rundt. Herunder tæller oplevelserne julemarked, riddermarked og en lang række madoplevelser, hvor der er fokus på urterne fra haven, lokale råvarer og middelalderstemning.


Esrum Kloster og Møllegård

Klostergade 12

3230 Græsted


Værftsmuseet

Endnu et museum i Helsingør er Værftsmuseet. Her omhandler udstillingerne tiden for byens skibsværft. En historie om slid, stolthed og samarbejde fortælles på Værftsmuseet, der længe var omdrejningspunktet i Helsingør by og arbejdsplads for den dengang voksende arbejdsklasse.

På værftmuseet finder du ligeledes en lille museumsbutik med postkort, bøger og film om værftet.


Værftsmuseet

Allegade 2

3000 Helsingør


 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*