Skønne naturoplevelser i Danmark

I Danmark finder du et væld af naturskatte og områder, der byder på overvældende og smuk natur. Over hele landet er der fyldt med gode steder for naturoplevelser i Danmark. Lige her giver vi vores bud på, hvilke naturoplevelser der er særligt værd at opleve og udforske.

moens-klint-danmark

c: Jenny Shead via Pixabay

Det Sydfynske Øhav

Fra Svendborg til Assens, Ærø og Langeland indrammes Det Sydfynske Øhav. Her er skøn natur og et hav af smukke øer. Besøg bland andet Thurø, Tåsinge, Drejø eller Skarø for at opleve og udforske dansk natur ved Sydfyn.

Møns Klint

En af de mest besøgte og overdådige natuoplevelser i Danmark finder du ved Møns Klint.

De høje klinter i kridt lige ud til vandet er uden tvivl et af de særligste naturområder i Danmark, der med garanti vil bjergtage enhver. Der er også hyggelige hoteller og B&B på Møn.

møns-klint-danmark

c: Kordula Vahle via Pixabay

Stevns Klint

Endnu en klint, der byder på rå og urørt natur, er Stevns Klint. Stevns Klint er på UNESCOs verdensarvliste og dermed en af verdens bevaringsværdige naturskatte. En seværdig naturoplevelse man bør opleve.

Bornholm rundt

Er du til en ekstra aktiv naturoplevelse, kan du også snørre vandreskoene og gå Bornholm rundt.

Du kan vælge at tage turen rundt på én dag eller dele den op i flere dage. Uanset hvad du vælger, kommer du forbi både overdådig klippenatur, kyststier, skovnatur, dale og meget mere. Bornholm rundt byder nemlig på varieret natur og skønne naturoplevelser i Danmark.

bornholm-danmark

c: Julia Caesar via Unsplash

Jægersborg dyrehave

Endnu en naturperle der er på UNESCOs verdensarvliste – Jægersborg Dyrehave. Dyrehaven er en del af parforcejagtlandskabet, der er et særligt bevaringsværdigt naturområde i Danmark. Her lever omkring 2000 dyrevildt i skøn omkringliggende natur, der er et besøg værd hele året rundt. Tag på picnictur i dyrehaven eller nyd en gåtur blandt træer og natur med en kop varm te, kaffe eller kakao.

Cold Hawaii

Skal surfmusklerne trænes, findes også denne slags naturoplevelser i Danmark. Ved Cold Hawaii i Thy ligger nemlig nogle af Europas bedste surfsteder. Langs vestkysten i Thy finder du et sandt surfparadis med fantastisk omkringliggende natur.

klitmøller-cold-hawaii

c: Bente Jønsson via Pixabay

Vadehavet

På verdenarvlisten findes også Vadehavet. Dette er ikke uden betydning, da Vadehavet byder på både vigtig og enestående natur. Vadehavet strækker sig helt fra Blåvandshuk i Danmark til Den Helder i Holland. Området er rigt på fugleliv og fiskestimer, og her kan du opleve fænomenet Sort Sol, hvor stære i massevis fylder himlen og danner flotte mønstre.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*