New York

New York City er en destination for alle, der elsker at shoppe: Byen er hjemsted for verdens mest berømte modeuge, de mest ikoniske stormagasiner og de mest historiske butikker. Her finder du alt, hvad dit hjerte kan begære – uanset om du vil blande dig med de elegante kvinder på Fifth Avenue, trendsætterne i SoHo eller de hektiske shoppere i Chinatown.

Der findes ikke kun ét shoppingområde i New York City. Hele Manhattan (og i stigende grad også dele af Brooklyn og Queens) består af kvarterer, som bruges forskelligt: Her finder du både smarte butikker og restauranter, barer og boligblokke samt lejlighedskomplekser og stormagasiner. Uanset om jeg leder efter noget nyt til mig selv eller en gave til en anden, har jeg nogle få sikre favoritter. Jeg vil dog alligevel opfordre dig til, at du holder dine øjne åbne: Du ved aldrig, hvilken magisk butik du kan falde over på en travl boulevard eller i en brostensbelagt gyde.

Selvom Chelsea Market primært er en maddestination, er det værd at besøge, også selvom du ikke er sulten. Og hvis du er sulten, er du kommet til det helt rigtige sted. Der er uendelige muligheder på Chelsea Market: Smag australske kødtærter ved Tuck Shop (min favorit er thaikyllingen med karry), udsøgt grillet ost og mælk ved Chelsea Creamline og de bedste tacos i byen ved Los Tacos No. 1. Er du ikke sulten lige her og nu, kan du i stedet købe friske, importerede italienske oste og charcuterier med hjem fra Buon Italia eller delikate krydderier fra Spices and Tease. Hvis du slet ikke er sulten, kan du sætte kursen mod Artists & Fleas, hvor du finder masser af kunsthåndværk, bl.a. smykker, bluser og makeuptasker. Min personlige favorit på Chelsea Market er Posman Books: Her finder du et bredt udvalg af bøger og kort – og i særdeleshed en skøn afdeling med bøger, der er helt særlige for New York City. Når du er færdig på Chelsea Market, må du ikke snyde dig selv for en gåtur ad High Line. Du finder en indgang lige nord for enden af 10th Avenue.

Når du besøger Chinatown, føles det som om, du træder ind i et eksotisk fremmed land. Her finder du dampede boller af svinekød til 1 USD, farvestrålende drage- og stjernefrugter, stakke af pulveriserede urter, der kun identificeres med et håndskrevet skilt på kinesisk, og enorme hummere i store akvarier. Chinatown er et område med velduftende krydderier og kaotiske fortorve. Du kan finde lidt af alt i gyderne omkring Canal Street: Tilbud på designertasker, urter mod alverdens sygdomme samt eksotiske frugter og grøntsager, som du ikke kan finde noget andet sted på Manhattan. Men det mest populære i Chinatown blandt Manhattens shoppere er nok fodmassagerne til 10 USD. Salonerne er muligvis ikke specielt smarte, men her kan du lade op og slappe af, inden du bevæger dig ud i shoppingparadiset igen.

 

Bedford Avenue i Williamsburg er måske et af de mere trendy steder at shoppe i Brooklyn, men jeg foretrækker Franklin Street i Greenpoint, som kun ligger omkring 20-minutters gang længere mod nord gennem McCarren Park. Gå ikke glip af personalets favoritter i WORD Bookstore, de fantastiske vintagefund i People of 2morrow eller den kunstneriske Wolves Within med tøj og tilbehør. Dandelion Wine er en virkelig charmerende vinhandel, hvor du nemt kan finde en god flaske. Men hvis du vil blive i Williamsburg, kan det være en god idé at gå i gaderne ved vandet. Her finder du de populære kædebutikker som JCrew, Madewell, American Apparel og en Urban Outfitters, hvor der er en bar på taget. Du finder ligeledes smykkefavoritter som Catbird og Mociun, der er startet i Brooklyn, samt de oprindelige forposter til Artists & Fleas og Bedford Cheese Shop. Om lørdagen skal du lægge vejen forbi promenaden ved East River, hvor du finder Smorgasburg, som er et slaraffenland for madører. Søndag er Brooklyn Flea et populært sted at finde antikviteter, møbler, vintagetøj og håndlavede varer. Vil du have inspiration til hjemmet, skal du besøge A&G Merch: Her er smukke, kunstneriske sofaer og borde samt et godt udvalg af glas, service og puder med Brooklyn-tema, som er lige til at tage med. Hvis du har brug for en pause fra shopping, kan du smutte forbi Nitehawk: I denne indiebiograf serveres der en alkoholisk root beer-drik og andre lækkerier under forestillingen.

SoHo er et sandt paradis for alle, der elsker at shoppe. På Broadway finder du alle de store navne: Bloomingdales, Topshop, H&M og Zara – og endnu flere som JCrew og COS på Prince Street samt Kate Spade på Mercer Street. Vil du have et par smarte nye briller, skal du kigge indenfor hos Warby Parker, men er du til brugte bøger eller genbrugsperler, er Housing Works Bookstore Café og nabobutikken Thrift Shops stedet for dig. (Sidstnævnte er en nonprofitorganisation, som hjælper folk med aids i New York City). Længere mod syd bliver butikkerne lidt mere funky: Her ligger Nike LAB, Reformation og Opening Ceremony, hvis trapper er et hit på Instagram. Kig efter interiørdesign i forposterne til CB2, Dwell og Room & Board. Hvis du har brug for lidt sukkerenergi, kan du gøre holdt i Balthazar, hvor du kan købe en kop varm chokolade med hasselnødder, som du kan nyde på farten i køligt vejr. Om sommeren kan du kigge forbi Laduree og nyde en delikat macaron i den hyggelige gårdhave.

 

Post By – Christine Amorose – Cestchristine

0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*