Bredere sæder og månedsabonnenter, nye tendenser i flybookingsystemet

Hvor mange gange har du haft en ubekvem flyrejse på grund af pladsmangel? Er du højere end gennemsnittet, eller har du prøvet at skulle klemme dig ned i et meget smalt sæde, så ved du, hvad det betyder at rejse med begrænset plads.

Flyselskaber har det med at indskrænke pladsen mellem sæderne for at kunne have plads til flere passagerer om bord på samme fly. Det kan imidlertid have en negativ indvirkning på kundens oplevelse. For at løse dette problem, har en amerikansk politiker imidlertid besluttet sig for at igangsætte en regeringsundersøgelse.

Senator Charles Schumer har således præsenteret et lovforslag, som skal fastsætte nogle standardmål, og dermed give folk mulighed for at rejse komfortabelt og ikke, som han siger: “Som sild i en tønde”.

“Flysæderne bliver mindre og mindre og mere begrænsede. Det er urimeligt og skal ændres”, sagde den demokratiske politiker under en høring i Washington.

I 1970 var afstanden mellem dit eget sæde og sædet foran 90 cm. Nu er den blot 75 cm, mens sædebredden er reduceret fra 48 til 42 cm.

“Vi ved, at selskaberne er nødt til at skære omkostningerne ned, men det bør ikke gå ud over kunderne. Det faktum, at der findes tillæg for sæder med ekstra benplads beviser, at målene er for små og er ikke med til at skabe de bedste betingelser for de rejsende”, siger Schumer.

Transportembedsmændene i den amerikanske regering har sagt, at de vil overveje Shumers anmodning, som vil blive drøftet i de kommende måneder. Hvis lovforslaget går igennem, kan der komme minimumsmål, med bidrag fra brugerne, for sædebredden og afstanden mellem sæderne.

Resultaterne vil være til gavn for alle dem, som ofte tager langdistanceflyvninger. Og nu kan folk, som flyver ofte også nyde godt af et andet kommercielt forslag, som fremover vil gøre det lettere at reservere. Der er tale om en ny app, som giver mulighed for at tegne et månedsabonnement til billetreservation.

Ved at betale et fast beløb hver 30. dag, kan brugerne flyve lige så meget, de vil på specifikt udvalgte ruter. Dette nye tiltag hedder One Go og er indtil videre kun tilgængeligt visse steder i USA. For eksempel vil et abonnement på 1000 USD pr. måned give dig ret til at tage lige så mange flyrejser, du vil på den amerikanske vestkyst. Mens 3000 USD giver dig ret til at rejse overalt i USA. En interessant formel, som minder om Interrail for togrejser eller Netflix og andre lignende filmsider. On Go kræver også et tilmeldingsgebyr på 500 USD, men det synes ikke at skræmme den gruppe, tilbuddet henvender sig til. Det er især folk, som flyver ofte på businessclass, og ikke har tid til at søge efter den billigste billet.

Hvad angår almindelige turister, så er det bedste råd dog altid at benytte de mest sikre bookingsider.

Tekst: Andrea Indiano

Expedia
2
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*