Velkommen til Odense – Fyns eventyrlige hovedstad

H.C. Andersen

Odense er H.C. Andersens fødeby og det har sat sit præg. Her er to museer om Danmarks mest berømte digter, masser af eventyrinspirerede skulpturer samt en sightseeing-rute mærket op med fodspor. Og det er ikke mange, der tager hjem igen uden at have taget en selfie med Andersen selv på Sortebrødre Torv. Hvis man sørger for at komme onsdag eller lørdag formiddag, kan man samtidig hygge sig på vores torvemarked, der byder på frisk frugt og grønt, blomster, dekorationer, fisk, æg og meget andet.

H. C. Andersen statue i Odense

 

Mor og datter på Tidens Samling i OdenseLatinerkvarteret

I området omkring den gamle tekstilfabrik finder du i dag et væld af små butikker med dansk design og kunsthåndværk, caféer, restauranter og attraktionerne Tidens Samling og Brandts – Museum for Kunst og Visuel Kultur.

Tidens Samling beskriver sig selv som et museum for klæder, form og bolig i det 20. århundrede. Effekterne er inddelt i ti-år, og man kan så at sige gå gennem tiden i et dansk hjem fra ca. 1900 til 1980. Da samlingen er privat, kan man her få en lidt anderledes museumsoplevelse, da man må sidde i møblerne, høre pladerne og prøve tøjet, hvis man har lyst.

Brandts byder på dansk og international kunst med finurlige vinkler, og her finder du ny og klassisk kunst side om side med installationer og en mere moderne kunstforståelse.

Street Artgavlportraet-andersen

Rundt omkring i Odense er der efterhånden flere og flere flotte eksempler på street art. Du kan bl.a. finde et portræt af H.C. Andersen, der fylder en hel gavl, lige foran H.C. Andersens Hus og Museum. Vi har også haft besøg af den internationalt kendte kunstner ROA, der har udsmykket en silo på Odense Havn i sin kendte monokrome stil.

Sejle op ad åen

Om sommeren kan du sejle en tur på Odense Å. Turbåden sejler syd på af Odense Å og kommer bl.a. forbi Odense Zoo – Europas bedste Zoo i dens størrelse i 2013 og 2015 – på vej ud til Fruens Bøge, der er et hyggeligt skovområde i den sydlige del af Odense. Her er skovsøen og ishuset et tilløbsstykke for de lokale hver weekend i sæsonen. Det er også her du finder restauranten Carlslund, der er kendt for sin æggekage med flæsk og jazzkoncerter hver lørdag i skolernes sommerferie. Lidt længere ude ligger frilandsmuseet Den Fynske Landsby, hvor du kan gå rundt i en landsby som på H.C. Andersens tid og se, hvordan folk levede i det 19. århundrede på Fyn.

aafarten


roa-fisk
Odense på to hjul

Odense har været dansk cykelby flere gange. På turistbureauet kan du få et kort over de lokale cykelstier, og lige udenfor kan du ganske gratis låne en bycykel, så du let kan komme omkring. I øjeblikket har vi ca. 540 km cykelsti, så der er rige muligheder for selv de mest energiske gæster. En smuk tur på ca. 10 km kunne gå langs Odense Å fra Kertemindevej til Skovsøen i Fruens Bøge.

munke-mose

 

 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*