Online rejsebureauer vs. pris sammenligningssider (6 ting du bør vide)

Planning

De dage, hvor du reserverede dine rejser hos et lokalt rejsebureau, er ovre. Takket være internettet har vi mange flere valgmuligheder i dag. Det har åbnet døren for konkurrence og innovation på rejsemarkedet – hvilket har været med til at sænke priserne.

Online rejsebureauer og pris sammenligningssider blev dannet i forbindelse med internetrevolutionen og giver rejsende mulighed for at finde de bedste tilbud hurtigt og nemt. Men hvad er så den bedste måde at reservere online på? Her er fem ting, du bør overveje, inden du foretager din reservation.

 

  1. Nem reservation

Online rejsebureauer sælger flyrejser, hoteller, biludlejning, aktiviteter og pakkerejser til forbrugerne direkte gennem deres hjemmeside. De fleste pris sammenligningssider viser kun priserne, og du vil derfor skulle gå et andet sted hen for at foretage den egentlige reservation. Der er dog visse pris sammenligningssider, som har en reservationsfunktion, der gør det muligt at betale direkte på deres hjemmeside.

 

  1. Kundeservice

Som en af de førende online rejsebureauer har Expedia en kundeservice, som du personligt kan gøre brug af på reservationstidspunktet og under din rejse. Ud over det giver Expedia deres kunder mulighed for at give direkte feedback til hotellet under og efter deres ophold. Pris sammenligningssider tilbyder som regel ikke sådan en opfølgningsservice. Du får med andre ord ingen ekstra fordele til gengæld for de billige tilbud.

 

  1. Vær klar over, hvad du får for pengene

Prissammenligningssiderne giver kunderne en oversigt over de flyrejser og hotelpriser, der er til rådighed på tværs af markedet. Pas alligevel på! Så snart du har foretaget din reservation og forladt deres hjemmeside, ophører deres ansvar. Vær også opmærksom på, at de ekstra gebyrer, der kan føjes til din reservation, muligvis ikke er inkluderet i de priser, som er angivet på prissammenligningssiden.

 

  1. Hold øje med fælder

Prissammenligningssider viser de billigste priser først, men ofte indeholder de tilsyneladende gode tilbud flere mellemlandinger og lange ventetider. Sørg for at tjekke, hvad du siger ja til, så du ikke ender med at tilbringe halvdelen af din ferie i en lufthavn.

 

  1. Det gode tilbud

Prissammenligningssider giver dig mulighed for at lave en søgning på tværs af markedet efter det, der ser ud til at være et godt tilbud. Expedia forhandler særlige og ofte eksklusive tilbud. Ved at reservere fly + hotel sammen som en pakkerejse kan du få rabatter, der ikke er tilgængelige andre steder.

 

  1. Ikke alle online rejsebureauer kan sammenlignes

Ud over besparelser, tilbyder Expedia et bredt udvalg, fleksibilitet og gennemsigtige priser. Det er afgørende for Expedia at have gennemsigtige priser og vil altid vise den totale pris (inklusive alle gebyrer) inden for sine søgeresultater.

 

Nogle online rejsebureauer vil liste billige flybilletter, men prisen vil hoppe, når du klikker for at betale. Andre tilbud er kun tilgængelige, hvis du betaler med mindre kendte betalingsformer såsom forudbetalte kreditkort som fx Entropay eller med store ekstra gebyrer tilføjet, hvis du ønsker at betale med mere almindelige debet- eller kreditkort.

Gebyrerne bliver først synlige ved udgangen af booking processen, så se dig godt for, for at undgå disse tricks.

 

– Af Holly Thomas, Forbrugs- og Privat Økonomi jounalist

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*