Oplev Ubud – Balis kulturelle centrum


Der findes et væld af enestående byer og områder på Bali, der kan tage pusten fra enhver. Et af de steder er Ubud. Ubud er kendt som Balis kulturelle centrum og huser en række hellige templer, skønne madoplevelser og andre autentiske, kulturelle oplevelser. Ubud byder ligeledes på fantastisk sydøstasiatisk natur, yogasteder og ikke mindst smukke vandfald og risterasser.

oplevelser-i-ubud

c: Anita via Unsplash

Tager du en tur til Bali, er det næsten umuligt at komme udenom Ubud, særligt hvis du ønsker en autentisk og kulturel oplevelse af Balis skønne og gæstfri kultur.

Vi har samlet en guide til nogle af de bedste oplevelser i Ubud. Steder du kan overnatte, opleve, spise, se og udforske i Balis kulturelle centrum.

Hoteller i Ubud // Her skal du overnatte

ubud-pool-hotel

c: apic via Pixabay

Ubud Village hotel

Dette hotel er centralt beliggende i Ubud med hele det centrale Ubud indenfor gåafstand. Ikke desto mindre byder hotellet på ro og fred på trods af den centrale beliggenhed. Hotellet har to pools, to restauranter og barer. Du finder ligeledes gratis wifi og spafaciliteter på hotellet.

Leder du efter en overnatning på Ubud Village Hotel?

Plataran Ubud Hotel & Spa

Dette er igen et hotel, der ligger forholdvis centralt i Ubud med blot få kilometer til seværdigheder og oplevelser i Ubud. Overnatningsstedet har ligeledes to restauranter samt to pools omringet af flot natur med palmer og eksotiske planter. Hotellet byder også på både fitnesscenter og spabad.

Leder du efter en overnatning på Plataran Ubud Hotel & Spa?

Teja Prana

Dette hotel befinder sig lidt længere fra centrum. Omkring 10 km fra det centrale Ubud. Det er dog ikke en stor udfordring, da det er let at finde en taxa til billige penge alle vegne i Ubud. Hotellet er ligeledes i den lidt dyrere ende. Ikke desto mindre får du den ultimative ferieoplevelse på dette spahotel, der ligger placeret midt i Ubuds skønne og enstående natur med udsigt til palmetræer og eksotisk natur. Dette overnatningssted er den ultimative luksus med autentisk vibe i Ubud.

Leder du efter en overnatning på Teja Prana?

Pertiwi Bisma 1

Igen får du et hotel med smuk udsigt til palmer og eksotiske rismarker. Dette hotel er dog placeret mere centralt i Ubud. Et hotel i den lidt billigere ende, der dog giver dig luksus til en god pris.

Hotellet byder på to swimmingpools, restaurant og bar. Hotellet har også en stor pavillon med udsigt, der blandt andet bruges til yogaundervisning. Et perfekt sted til afslapning i skønne omgivelser.

Leder du efter en overnatning på Pertiwi Bisma 1?

Madoplevelser i Ubud // Her skal du spise

Endnu en ting som de mestrer til perfektion i Ubud, er et væld af fantastiske madoplevelser. Du finder både autentiske, balinesiske og indonesiske madoplevelser samt restauranter med inspiration fra blandt andet det mexicanske, italienske og australske køkken.

I Ubud finder du store gourmetoplevelser til små priser, som ingen andre kan være med på. Med priser på omkring 30-100 kroner for et lækkert gourmetmåltid, er restauranterne i Ubud helt sikkert et besøg værd.

nudler-asiatisk-mad

c: Artur Rutkowski via Unsplash

Three Monkeys

Three Monkeys byder på en lang række gourmetoplevelser med inspiration fra flere af verdens køkkener. Her finder du både italienske, græske og asiatiske retter, der uden tvivl vil tilfredsstille selv den største madkritiker.

Du finder blandt andet retter som tunsteak, special pizza, hjemmelavet pasta, forårsruller samt overdådige salater i allerhøjeste gourmetklasse. Dette sted må du ikke gå glip, hvis du skal ud at spise i Ubud.

Oops

Hos Oops byder de på hyggelig stemning med live musik på udvalgte dage samt et velsmagende udvalg af særligt asiatiske retter. Her kan du mæske dig i blandt andet tunsteak salat, nasi goreng eller kylling satay.

Oops har ligeledes et stort udvalg af økologiske drinks uden alkohol pakket med vitaminrige ingredienser, friske juicer og forfriskene mocktails.

Warung Enak

Hos Warung Enak får du serveret autentisk balinesisk og indonesisk mad med et australsk twist, der uden tvivl kan anbefales. Restauranten ligger tæt ved Abeskoven og derfor centralt i Ubud.

Warung Enak byder på farverige omgivelser og en fantastisk udsigt over Ubud og byens natur. Maden er også en oplevelse i sig selv, da den er veltilberedt og autentisk.

Taco casa

Får du nok af ris og nudler, finder du også andre spisesteder i Ubud. Taco Casa er blandt alternativerne til det asiatiske køkken. Her får du serveret velsmagende mexicansk mad i bedste Mexico-stil. Fajitas, burittos, tacos eller nachos. Der findes ikke en mexicansk ret, de ikke har på menukortet hos Taco Casa.

Du skal dog komme i god tid hos Taco Casa, da der ofte er travlt i restauranten.

Seværdigheder i Ubud og omegn // Det skal du opleve

Foruden overdådige madoplevelser byder Ubud også på en række seværdige oplevelser. Oplev Ubuds mange kulturelle og spændende oplevelser.

 

Monkey Forest

ubud-monkey-forest

c: Jared Rice via Unsplash

For enden af en større sidevej til hovedvejen i Ubud finder du en kulturel og anderledes oplevelse. Monkey Forest, der som navnet antyder, er en abeskov fyldt med aber af arten makakaber. Når du besøger skoven, støder du undervejs på hundredevis af aber. Foruden aberne, som er hovedattraktionen, har Abeskoven også flere templer, som du møder på vejen. Abeskoven er ligeledes fyldt med lianer og eventyrlig natur, som du ikke finder andre steder.

ubud-aber-abeskoven

c: Camille Couvez

I Abeskoven kan du købe bananer til at fodre aberne. Køber du bananer i abeskoven, eller medbringer du bananer, skal du være klar over, at aberne springer op på dine skuldre for at få fat i bananerne. Ønsker du derfor ikke at få aberne alt for tæt på, bør du ikke have bananer eller anden mad med i skoven. Du bør heller ikke medbringe poser til Abeskoven, da aberne tror dette er mad, og de vil forsøge at rive poserne ud af dine hænder.

Ubud Market

Leder du efter et autentisk, asiatisk marked, hvor du kan finde alt fra kimonoer til klip-klapper eller lette sommerskjorter, så bør du tage et smut forbi Ubud Market. Markedet er placeret lige overfor Ubud Palace på hovedvejen i det centrale Ubud. Der er ofte ravlt og mange mennesker, men markedet er helt klart et besøg værd.

Markedet byder blandt andet på mønstrede kimonoer i ægte silke til billige priser. Du finder ligeledes andre tøjvarer, frugt, grønt og mere til. På markedet er det normalt at prutte om prisen, så du får det, du ønsker til en fair pris.

Tegalalang risterasser

Udenfor Ubuds centrum finder du endnu en naturskøn oplevelse. Tegalalang risterasser byder på en smuk og scenisk udsigt over de fine rismarker, der er placeret i en trappeform med ris, der gror på hvert trin. Omkring risterasserne prydes landskabet også af palmer og andre tropiske planter. Her får du for alvor en udsigt og naturoplevelse i særklasse.

tegalalang-ris-terasser

c: Marcello Rabozzi via Pixabay

Du kan også begive dig ud blandt risterasserne i de forskellige ’trappetrin’. Rundt om de mange risterasser er der nemlig anlagt stier, så du enten kan opleve udsigten oppefra eller blandt de smukke rismarker.

Ubud Palace

I hjertet af Ubud lige overfor Ubud marked finder du Ubud Palace. Ubud Palace er bygget efter traditionel balinesisk arkitektur og er stadigvæk hjem for den lokale, royale familie i Ubud.

ubud-palace-dans

c: Anita via Pixabay

Flere aftener kan du se og opleve traditionel, balinesisk dans med flotte kostumer og autentisk stemning på Ubud palace.

Bad i et vandfald – Tegenungan

Det er lige så eksotisk som det lyder. Tæt ved Ubud ligger vandfaldet Tegenungan. Her er det muligt at få den ultimative tropiske oplevelse, som man ellers kun ser det på billeder og i film. Du kan nemlig bade i vandfaldet. Vejen derned er dog ikke for gangbesværede. Inden du kommer til vandfaldet, skal du ned af en del trapper, lege lidt jungledyr for at komme derhen, og så er du ellers klar til at hoppe i vandet.

Tegenungan-vandfald-ubud

c: Ludvig Nielsen

Når du kommer i vandet ved Tegenungan, bør du dog være opmærksom på at strømmen er forholdvis kraftig. Når du har vendt dig til strømmen, får du omend en fantastisk oplevelse i ægte tropiske naturomgivelser. Andre steder på Bali finder du også vandfald, hvor strømmen er mindre kraftig, der gør oplevelsen mere rolig og fredelig.

Et godt tip er at tage hertil tidligt på dagen, da der ellers er mange turister. Ellers kan du eventuelt spørge taxachaufføren, om der er andre vandfald i nærheden med færre turister.

Oplevelsesdage i Ubud

oplevelser-i-ubud-tempel

c: Maria Michelle via Pixabay

Udover de mange ovennævnte oplevelser byder Ubud på mange flere af slagsen. I Ubud er der flere muligheder for at dyrke og lære yogaens kunst eller besøge et af de mange hinduistiske templer.

Kan du ikke bestemme dig, eller ved du ikke lige, hvor du skal starte blandt de mange oplevelser i Ubud, har vi sammensat en række oplevelser til din ferie i Ubud.

Naturskønne oplevelser og tempelbesøg

 • Start med en udflugt til Tegalalang risterasser nord for Ubuds centrum.
 • Tag herefter tilbage til centrum for at besøge Ubud market for lidt shopping.
 • Spis frokost på Oops, der ligger lige overfor markedet.
 • Besøg Pura Taman Sarawati templet, der ligger gemt i Starbucks’ baghave.
 • Snup eventuelt en kaffe på vejen og tag en tur forbi Ubud Palace, der ligger tæt på.
 • Efter en lang dag med besøg er det tid til aftensmad. Her kan i blandt andet smutte forbi Habitat i Ubud. En café og restaurant der serverer velsmagende pan-asiatisk mad.

Vandfald, yoga og aber

 • Tag tidligt ud til Tegenungan vandfaldet for at opleve den tropiske stemning uden for mange turister.
 • Er du glad for yoga, kan du på tilbagevejen slå et smut forbi The Yoga Barn.
 • Nyd frokosten herefter på Warung Enak, der ligger næsten ved siden af.
 • Efter et lækkert måltid, kan i besøge abeskoven, der ligeledes er indenfor kort gåafstand.
 • Afslut dagen på Three Monkey for en overdådig gourmetoplevelse til aftensmad.

God fornøjelse med rejseplanlægningen!

Leder du efter fly til Bali, så du kan besøge Ubud?


 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*