Oplevelser på Frederiksberg – Tag med på virtuel sightseeingtur


Frederiksberg, der er kendt som “Hovedstadens Grønne Hjerte”, indgår som en naturlig del af Københavns brokvarterer, Nørrebro, Vesterbro og Østerbro, selvom det formelt set er en selvstændig kommune. Frederiksberg er med andre ord et perfekt åndehul centralt placeret i København.

I nedenstående skriv kommer du med på en virtuel sightseeingtur. Her får du gode ideer til, hvilke oplevelser på Frederiksberg du bør se og opleve for en dejlig dag i bykvarteret. På din virtuelle sightseeingtur kommer du forbi de vigtigste attraktioner samt gode spisesteder, caféer og steder, hvor du kan slappe af.

Fra indre by til grøn oase // Frederiksberg Have

Tag metroen fra Nørreport til Frederiksberg på bare to minutter. Herfra kan du nemt starte din tur rundt i byen. I første omgang kan du lægge din vej forbi Frederiksberg Have, som er et af de største og mest attraktive grønne områder i København. Det er samtidig en af de fineste grønne oplevelser på Frederiksberg.

Med Frederiksberg Slot i baggrunden og de grønne træer i fronten skabes en imponerende stemning, der får én til at glemme støj fra trafik og folkemængder. Nyd det afslappede miljø, eller tag endda en sejltur i kanalerne, som Kong Frederik IV gjorde det tilbage i 1700-tallet.

frederiksberg-have

c: Visit Frederiksberg

Oplev Frederiksbergs dyreliv // Københavns Zoo

Hvis du er heldig, kan du spotte elefanterne i Københavns Zoo, mens du nyder deres nye omgivelser fra Frederiksberg Have. Men hvorfor ikke besøge de andre 4000 beboere i Zoo? Aktiviteterne i Zoo giver masser af muligheder for at besøgende kan opleve fodring, træning og aktiviteter hver dag, hele året rundt.

Frederiksberg under jorden // Søndermarken og Cisternerne

Hvis du stadig har energi til overs, bør du gå en tur i Søndermarken, der oprindeligt blev bygget som en tilhørende park til Frederiksberg Slot. Parken har ændret udseende og form flere gange gennem årene. I dag er den kendt som en naturpark for byens borgere.

Under Søndermarkens overflade ligger Hovedstadens tidligere vandreservoir. I dag er det omdannet til et internationalt anerkendt museum, Cisternerne. Cisternerne er en stor underjordisk drypstensbunker, som aldrig har set dagslys.

Hvis du vil nyde unikke udstillinger eller arrangementer, er denne attraktion på Frederiksberg absolut et besøg værd. Her får du følelsen af ​​at være i en imponerende katakombe eller gammel katedral.

cisternerne-søndermarken-frederiksberg-attraktion

c: Visit Frederiksberg

Oplev dansk guldalderhistorie // Bakkehusmuseet

Efter at være nået til overfladen igen, er det tid til at opleve en lille bid af den danske guldalder. Besøg Bakkehusmuseet, som tidligere var et besøgssted for mange berømte personligheder i den danske guldalder. Blandt de besøgende var blandt andet Adam Oehlenschläger og H. C. Andersen.

bakkehusmuseet-orangeri-frederiksberg

c: Visit Frederiksberg

Frederiksbergs gader // Falkoner allé og Værnedamsvej

For flere skønne oplevelser på Frederiksberg, kan du gå langs Frederiksberg Allé mod Frederiksbergs centrum. Frederiksberg Allé er en majestætisk boulevard, der oprindeligt blev bygget som kongens private vej i 1704 for at lede ham til sin sommerbolig, Frederiksberg Slot.

De smukke lindetræer skaber en fantastisk atmosfære, mens du bevæger dig mod næste destination, Værnedamsvej – den hyggelige franske gade på grænsen til Vesterbro i København. Gaden har sin helt egen identitet, og er en berømt turistattraktion blot på grund af stemningen og pulsen, der findes her.

Shopping på Frederiksberg // Gammel Kongevej

Hvis du er i shoppinghumør, bør du gå langs Gammel Kongevej – Frederiksbergs populære hovedgade med masser af lokale, eksklusive butikker og mærker. Her finder du alt fra tøj, smykker og sko til mad, møbler og blomster. Langs gaden kan du samtidig nyde smukke, arkitektoniske bygninger på hver side.

Kaffe-kage stop // Café Væksthuset

Fra Gammel Kongevej er det let at slå et smut forbi Landbohøjskolens Have, der passes og plejes af studerende og medarbejdere på Københavns Universitet. Den altid smukke park er fuld af fint trimmede buske og spændende blomster, og tæller som endnu en naturskøn oplevelse på Frederiksberg.

I haven ligger et stort drivhus, der huser den hyggelige cafe, Café Væksthuset. Her bør du tage en pause for at nyde udsigten samt en kop kaffe, kage eller en sandwich.

oplevelser-paa-frederiksberg

c: Visit Frederiksberg

Vi håber du har nydt denne virtuelle sightseeingtur, der begiver sig rundt til de mange oplevelser på Frederiksberg. Vi håber ligeledes, at du har mod på at gøre det til virkelighed ved at besøge “Hovedstadens Grønne Hjerte”.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*