Oslofjorden – et smukt syn med en spændende historie

oslofjorden-norge

c: Maria Brox

Oslo er en fantastisk by, men byens omgivelser er mindst lige så flotte. Tag for eksempel Nordmarka, hvor du kan nyde lange, smukke gåture eller Ekebergskråningen, hvor du kan udforskede den fredede kulturarv. Nedenstående skal dog handle om en anden del af den norske hovedstads omgivelser – nemlig den smukke Oslofjord.

Lidt om Oslofjorden

Oslofjorden strækker sig over 100 km. Fra Færder til Oslo. Ved Hurumlandet deler fjorden sig i to, som her bliver til Drammensfjorden og indre Oslofjord. Fra Akerbrygge er en smuk udsigt over fjorden, der gør de hyggelige restauranter langs molen perfekte til en udendørs sommerfrokost.

Oslofjorden om sommeren

Oslofjorden er ikke bare flot at se på, men byder også på utallige rekreationsmuligheder. Det gælder især i sommermånederne, hvor flere vægler at rejse med båd eller færge rundt til de mange øer i Oslofjorden.

Du kan eksempelvis rejse fra Akerbrygge til Gressholmen, hvor du kan nyde en dag væk fra storbyen. Du kan også tage færgen til Nesoddtangen, hvor du kan beundre udsigten over Oslo langs vandkanten i Nesoddtangen.

Flere steder langs Oslofjorden finder du også gode bademuligheder. Hvis du har brug for en kølig dukkert i sommervarmen eller en dag i solen på stranden, er dette også muligt langs fjorden.

oslofjorden

c: Maria Brox

En spændende historie

Oslofjorden har Norges største trafiktilstrømning af både, skibe og færger. Sådan har det været lige siden vikingetiden, da der også var travl trafik i fjorden. Det ved man, fordi der siden er fundet flere skibsfund fra vikingetiden langs fjorden. Et af skibene der blev fundet er Osebergskibet – det blev fundet i 1903. Siden da er skibet blevet restoreret og udstilles i dag i vikingeskibsmuseet i Bygdøy.

En anden mindeværdig historie fra Oslofjorden fandt sted i 1940, da Norge blev invaderet af tyskerne under 2. verdenskrig. Norge havde ikke meget at sille op i form af militært forsvar, men formåede at forsinke invasionen natten til den 9. april. Her fik Oscarborg Fæstning og kanonerne ved Drøbakssundet nemlig sænket det tyske skib, Blücher, før det nåede Oslo.

Med andre ord udgør Oslofjorden ikke blot et smukt syn. Den byder også på rig historie og masser af rekreationsmuligheder. Uanset hvad du interesserer dig for – hvad enten det er historie eller smuk natur og et sommerdukkert – finder du lidt af det hele i Oslofjorden.


Mangler du et sted at bo på din tur til Oslo? Udforsk overnatningsmuligheder her.


 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*