På afveje i solskinsstaten

Min barndom er fyldt med lykkelige minder om min familie og mig, der stuver os sammen i autocamperen og kører fra det sydlige New York til Florida. Selvom køreturen langs Interstate Highway 95 ofte var et mareridt, vidste jeg, at så snart vi nåede grænsen mellem Florida og Georgia, var der friskpresset appelsinjuice i vente i Floridas besøgscenter. Her tog vi også en masse brochurer, som indeholdt alt om alligatorer og hvide sandstrande til Walt Disney World Resort® og dinosaurer.

Min far var ikke typen, der nødvendigvis gad at blive på hovedvejen. Hvis noget fangede hans opmærksomhed, kørte han gerne ad omveje, så vi kunne lede efter spændende eventyr. Florida har et væld af interessante og til tider besynderlige seværdigheder langs landevejen, der ikke desto mindre fortjener at blive fotograferet og husket.

Her kommer 9 unikke steder, som du bør besøge, næste gang du befinder dig på disse kanter.

  1. Coral Castle, Homestead. Edward Leedskalnin var en lille fyr på bare 152 cm og 45 kg, som slog sig ned i Florida i 1918 og begyndte at opføre et toetagers slot, der bestod af 1.100 tons koraller, som han selv brød, hentede og udskar. Det tog ham 28 år at bygge færdigt, og da havde Edward opført hele slottet, et solur, et solopvarmet badekar og et tre tons tungt badekar helt alene. Han var meget hemmelighedsfuld omkring projektet, og selvom der er mange teorier om, hvordan han byggede alt dette på egen hånd, er der ingen, der ved noget med sikkerhed.
  2. Skunk Ape Research Headquarters, Ochopee. Den såkaldte Skunk Ape er Floridas version af Bigfoot og er et stort behåret og tobenet pattedyr, som siges at leve i vådområdet Everglades. Der er derfor ikke noget mere oplagt sted at have Skunk Ape Research Headquarters end netop her. Du vil muligvis aldrig møde den store abe i Everglades, men du kan stadig tage en Skunk Ape-souvenir med hjem fra gavebutikken, f.eks. en T-shirt eller et shotglas.
  3. Presidents Hall of Fame, ClermontPresidents Hall of Fame er en hyldest til de amerikanske øverstkommanderende. Blandt de mange udstillingsgenstande kan du finde en detaljeret miniatureudgave af Det Hvide Hus, en samling af førstedamernes kjoler, ornamenter fra Det Hvide Hus samt forskellige julekort. Stedet huser også en af USA’s største samlinger af samleobjekter fra præsidenter. Skal du have nogle gode billeder, bør du fotografere miniatureudgaven af Mount Rushmore og den livagtige voksfigur af Barack Obama, USA’s 44. præsident.
  4. The Sponge Docks, Tarpon Springs. De første grækere kom til Tarpon Springs i 1905, og med sig havde deres ekspertise inden for svampedykning. I de følgende år åbnede de græske restauranter, caféer og forretninger, der resulterede i denne charmerende græske by på Floridas vestkyst. Fra musaka på Mykonos Authentic Greek Cookery til det berømte Spongeorama Museum – dette autentiske stykke Grækenland er en sand perle ved kysten.
  1. Warm Mineral Springs, North Port. Warm Mineral Springs byder på statens eneste varmekilde, og så er det den største varmekilde af mineralvand i verden. Kilden har det største mineralindhold i USA og det tredjestørste i verden – de mere end 50 mineraler kan afhjælpe sygdomme som gigt, problemer med led, hudsygdomme og betændelse. Med en temperatur på 30 grader året rundt er det ikke så mærkeligt, at besøgende fra hele verden valfarter hertil for at pleje deres udkørte kroppe. Kilden har åbent hver dag kl. 09.00-17.00, og der opkræves 20 $ (ca. 130 kroner) i entré pr. voksen pr. dag.
  1. Plant City – USA’s hovedstad for vinterjordbær. Plant City i Florida kaldes ikke vinterjordbærenes hovedstad for ingenting, idet 75% af den amerikanske jordbærproduktion foregår her – om vinteren. Organisationen Florida Strawberry Growers Association alene dyrker over 4.450 hektarer, hvilket giver en høst på ca. 20 millioner kasser bær. Se det er mange jordbær! Du kan finde søde, saftige og røde jordbær i forskellige supermarkeder i hele regionen, men Parkesdale Farms er min personlige favorit, da du her kan få jordbærrene i alle varianter, f.eks. som milkshakes, tærter, syltetøj eller gele. Siden midten af 1900-tallet har Plant City fejret jordbærret hvert år mellem februar og marts under Florida Strawberry Festival, som er blandt USA’s 40 mest populære festivaler.
  2. Jules’ Undersea Lodge, Key Largo. Jules’ Undersea Lodge er verdens første undervandshotel og blev bygget i 1970’erne som et forskningscenter under vandet. Siden blev det flyttet til sin nuværende placering i Key Largo Undersea Park. Hytten har et veludstyret køkken, brusebade, to soveværelser og et stort vindue, som du kan kigge på fiskene gennem. Du kan bo på overnatningsstedet i 3 timer for omkring 150 $ pr. person, og der er et minimumskrav på 2 personer. Det er også muligt at overnatte der i 24 timer for 675 $ pr. person. Du skal være certificeret SCUBA-dykker for at komme derhen (det ligger 6 meter under vandet). Alternativt kan du tage stedets eget dykkerkursus, Discover SCUBA Diving.
  3. Svøm med søkøer i Crystal River. Vandet i Crystal River har den største bestand af søkøer på Floridas vestkyst. Søkøer kan veje helt op til 545 kg, men er kendt som venlige kæmper, der hverken er til trussel eller fare. Der findes et antal guidede rundvisninger på floden, hvor professionelle vil udstyre dig med våddragt, maske og snorkel. Efter en kort briefing er du klar til at svømme med søkøerne!
  4. Morikami Museum and Japanese Gardens, Delray Beach. Halvejs mellem Delray Beach og Boca Raton ligger Yamato, der engang var et lille samfund af japanske bondemænd, der i det tidlige 1900-tal begyndte at introducere nye afgrøder og måder at drive landbrug på i Florida. I dag fungerer stedet som museum og have, der udstiller Japans både traditionelle og moderne kultur og fortæller historier om Yamato-kolonien. På udvalgte lørdage kan du få et indblik i teceremonien Sado, strengeinstrumentet Koto og Kitsuke (kimonokultur). Du får altså den ultimative japanske oplevelse, som både kan underholde, oplyse og inspirere.

Selvom mange af de ikoniske Florida-eventyr fra min barndom er forbi, har jeg stadig minderne tilbage. Og der er stadig massevis af ting, du kan se og gøre i solskinsstaten, som du måske ikke vidste fandtes. Med en smule research kan du finde de mest unikke og hengemte seværdigheder i Florida, der både vil vække din nysgerrighed og ærefrygt.

Hvilke mindeværdige steder har du besøgt i Florida?

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*