På fisketur i Danmark, Norge og Sverige – her finder du de bedste steder at fiske – ifølge os

Sæt madding på krogen, og tag med ud og fisk’. Vi guider dig til de bedste steder at tage på fisketur i Danmark, Norge og Sverige.

Danmark er et land, hvor det er nemt at komme på fisketur. Fordi vi er omgivet af så mange kilometer kystlinje og har så mange søer, åer og vandløb, er der altid et godt sted at tage på fisketur i nærheden. Men hvor får du den bedste fisketur i Danmark? Og hvad hvis du har en drøm om at komme på fisketur i Norge eller Sverige?

Vi har samlet en liste over vores favoritsteder at tage på fisketur i Danmark, Norge og Sverige. Listen kan du bruge til inspiration, når du skal planlægge din næste fisketur.

OBS: Husk, at uanset hvor du tager hen på fisketur, skal du have det rette fisketegn til området på plads. Det kan typisk købes i den lokale turistinformation eller ved selve stedet, hvor du fisker.

Foto: Andrey Trusov, via unsplash.com

På fisketur i Danmark

Fisketur i Sydjylland? Tag til Lystfiskerparadiset ved Egtved

Hvis du er bosat i Sydjylland eller går og pønser på at tage på fisketur i området, kan vi klart anbefale Lystfiskerparadiset i Vejle Ådal. Du fisker i kildevand og kan hive ørreder i land; både regnbueørreder, kildeørreder og bækørreder. Stedet er rigtig praktisk til fisketure med større grupper, eksempelvis venner eller familien, fordi I kan bo på stedet og nyde den flotte natur, imens I spiser de friske fangster. Læs mere om Lystfiskerparadiset her.

Tag på fisketur ved Darum i Vestjylland

Virker Vestkysten mere tiltalende for dig, kan vi anbefale lystfiskerpladsen ved Darum Camping i nærheden af Esbjerg. Her har du mulighed for at tage på fisketur i de tre åer Sneum Å, Holsted Å og Konge Å. Du kan også vælge områdets put-and-take-løsning, hvis det virker mere tiltalende. Se mere om fisketur ved Darum her.

Fang en hurtig makrel på fisketur i Øresund

Bor eller overnatter du i København, behøver du ikke rejse land og rige rundt for at kunne komme på fisketur. Øresund byder sig nemlig til, og du kan få lov at fange især torsk, men også sild, makrel og fladfisk, alt afhængig af tiden på året for fisketuren. Båden stævner ud fra Østerbro, og du kan også planlægge større selskabs-fisketure, eksempelvis med kollegerne eller vennerne. Læs mere om fisketure i Øresund her.

Tag til Tunø, og få fisketur for alle pengene

Selvom øen Tunø ud for Odder ved Århus ikke helt lever op til sit navn rent fiskemæssigt, er der meget andet end tun i havene omkring den lille ø, der er oplagt, hvis man ønsker at tage på fisketur i Danmark. Vær opmærksom på, at man ikke må køre i bil på øen, så du må ty til cyklen eller vandrestøvlerne, når du skal rundt. Til gengæld får du smuk natur og mulighed for at fange både hornfisk i sæson, skrubber, torsk og måske endda ålekvabbe.

Thyborøn – et mekka for fiskeri

Langs med de mange høfder i Thyborøn, særligt omkring Lemvig, er der gode muligheder for at fange alt fra fladfisk, hornfisk, makrel og torsk. Området er kendt for især sit molefiskeri.

Fantastiske fisketure ved Røjle Klint på Fyn

Er det ideen om fynske fisk, der trækker, kan vi anbefale Røjle Klint. Området, der ligger på det nordvestlige Fyn og har udsigt til Fredericia, er nemt at komme til i bil, og din fisketur i det danske land kan både byde på havørreder, ising og hornfisk, hvis det er rette sæson (maj og juni måned for hornfisk), og vinden står rigtigt. Så hvis det er i Danmark din næste fisketur skal gå til, er Røjle Klint bestemt anbefalelsesværdigt.

Vores favoritsteder at tage på fisketur i Norge

Drømmer du om at tage på fisketur i Norge, kan vi anbefale to steder, der er relativt tæt på færgetrafikken fra Danmark:

Mandalselven sydvest for Oslo

I Mandals-elven er det især laks, du kan få på krogen, og afhængig af sæsonen, er det nogle ordentlige krabater, du kan hive i land.

Bjerkreimselven sydøst for Stavanger

I Bjerkreims-elven, der ligger i Sydnorge, men på den modsatte side i forhold til Mandalselven, kan du også fange laks, og elven regnes for en af de bedste steder at tage på fisketur, hvis det er laks, der skal hives i land.


Tip til fisketuren i Norge: Du kan bestille fisketegn til mange forskellige områder i Norge på hjemmesiden her, og på denne måde kan du kaste snøren ud med det samme i stedet for at vente på, at det lokale kontor åbner.


Foto: Taylor Grote, via unsplash.com

Fantastiske fisketure i Sydsverige

Vi har to favoritsteder i Sydsverige, hvis du pønser på at hive fisk i land i Sverige. Til din næste fisketur i Sverige kan vi nemlig anbefale:

Åsnen

Søen Åsnen er den næststørste af sin slags i Skåne, og mulighederne for at fange fisk, både fra bredden og i en båd, er ideelle.

Höör

Midt i Skåne ligger Ringsøerne, der er i nærheden af byen Höör. Der er virkelig mange fangstmuligheder, blandt andet ål, sandart, gedde og karper.

Nu er du klar til at udforske de danske, norske og svenske farvande, når trangen til at komme på fisketur nærmer sig. God fangst!

4
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*