Paris og chokolade

I kærlighedens by er der chokolade på hvert gadehjørne

Paris er en oplagt destination for en madrejse for både madelskere og konditorer, også når det gælder chokolade. I Paris finder du nogle af verdens største chokoladeforretninger, og her er der mulighed for at smage chokolade i alle former og afskygninger. Lige fra konfekt til fyldte chokolader, ganache og andre fantastiske søde sager. Hvad enten du besøger Ducasse-chokoladefabrikken eller Pierre Hermés chokoladebutikker, er der en stor smagsoplevelse i vente. Derudover er der en masse skønne boutique-hoteller i Paris hvor du rigtig kan slappe af og nyde al den chokolade du får købt på vejen.

10 måder at tage en bid af Paris’ chokoladeverden

  1. Besøg chokolademuseet

Et oplagt sted at starte, hvis du vil være en sand chokoladeekspert, er på chokolademuseet Choco-Story Paris. Museet har ligget i det 10. arrondissement siden 2010, og her kan du lære, hvordan kakaobønnen bliver til chokolade. Der er også mulighed for at smage på din yndlingschokolade.

  1. Fortsæt din opdagelsesrejse på chokoladefabrikken La Manufacture de Chocolat Alain Ducasse

Stjernekokken Alain Ducasse åbnede La Manufacture i 2013, hvor du kan dykke endnu længere ned i chokoladens verden. Under besøget vil du få kendskab til hemmeligheden bag en god chokolade og få indsigt i chefchocolatier Nicolas Bergers teknikker. Spændende!

  1. Spring ud i at lave chokolade selv hos Atelier C

Du kan bruge din nyerhvervede viden til selv at forsøge dig med at lave chokolade på en af Atelier C’s workshops. Det er kokken Christophe Berthelot-Sampic, der står bag kurserne, der giver dig mulighed for selv at skabe din egen chokolade, ganache og andre søde sager.

  1. Smag den traditionelle varme chokolade hos Ladurée 

Den oprindelige varme chokolade er rund og blød og var, da den blev introduceret i Europa i 1600-tallet, kun for den spanske adelsklasse. Den er tyk og cremet og meget kraftig i smagen og langt fra det kakaopulver, de fleste af os normalt bruger på en kold vinterdag. Hos det verdensberømte konditori Ladurée kan du smage en varm chokolade af den gamle skole. Her kan du også nyde stedets gammeldags charme, mens du nipper til den tidløse drik.

  1. Eller eksperimentér med smagssammensætningerne hos Jean-Paul Hévin

Hvis du er mere i det eventyrlystne hjørne og har lyst til at prøve noget helt nyt, så kig forbi Jean-Paul Hévins Chocolate Bar(re). Her i dette slaraffenland for chokoladefans kan du drikke en kop varm chokolade sat sammen med de mest overraskende ingredienser, såsom østers, ingefær, gulerødder, rødbede eller spinat. Smagskombinationer, som er både overrumplende og spændende.

  1. Lad dig imponere af Patrick Rogers skulpturer

Det er umuligt ikke lige at kigge indenfor, når du går forbi én af Patrick Rogers chokoladebutikker. Denne chocolatier og chokoladekunstner skaber de mest fantastiske skulpturer ved udelukkende at bruge chokolade til udformningen. Han laver især dyr, men også mere abstrakte figur. I 2010 skabte han endda et 10 meter højt juletræ ud af chokolade. En fryd for både smagsløgene og øjnene.

  1. Besøg en af de nye chokoladeeksperter: Gilles Cresno 

Gilles Cresno er relativt ny på den franske chokoladescene, men han er hurtigt blevet chokoladeentusiasternes nye darling. Hans chokoladebutik ligger i pariserforstaden Rueil-Malmaison, hvor han har kunnet arbejde lidt mere i fred. Alligevel har Gilles Cresno formået at vække opsigt med sin suveræne aromatiserede ganache. Tag derhen med det samme!

  1.  Oplev de store udenlandske chocolatierer

Paris byder ikke bare på franske chocolatierer. Det er den belgiske Pierre Marcolini og den japanske Sadaharu Aoki bevis på. Den belgiskfødte chocolatier skaber fine og raffinerede chokolader med inspiration fra alle fire verdenshjørner. Den japanske konditor har sin helt egen originale tilgang til faget og er kendt for sine macaroons af grøn matcha-te og hans ganache af mælkechokolade og passionsfrugt. Hver især har de deres helt egen særlige og fremragende stilart.

  1. Tag Christophe Michalaks berømte kreation Kosmik med ud og nyd i Paris’ gader

Rock ‘n’ roll-konditor, Christophe Michalak, har skabt sig et navn på at lave chokoladekreationer, der er både sjove og innovative. Et perfekt eksempel på hans moderne fremgangsmåde er Kosmik, der er en lille glaskrukke med forskellige lækre blandinger af kage og creme. I hans butik i Marais kan du prøve B52-versionen af en Kosmik. Den er bygget op i lag af kaffe-baileycreme, fed hvid chokoladecreme, ahornssmåkage og mørk chokoladeknas. Den vil helt sikkert slå benene væk under dig.

  1. Besøg chokolademesteren over dem alle: Pierre Hermé

Hvis du vil prøve det ypperligste, mens du er i Paris, kommer du ikke uden om et besøg hos stjernekonditoren over dem alle, Pierre Hermé. I en årrække har kunderne nydt godt af hans chokolader, der er kendt for deres finesse, lethed og overraskende smagskombinationer. Du må ikke gå glip af et besøg i én af hans butikker på Rue de Vaugirard eller Rue Bonaparte.

Det siger de store kokke om chokolade:

“Jeg er af den opfattelse, at en chokolade skal være akkurat høj nok til, at du kan opleve glæden ved de modsætningsfyldte konsistenser, chokoladeovertrækket og den bløde ganache. Jeg har et ganske særligt forhold til chokolade, som er både fysisk og lidenskabeligt”. 

Pierre Hermé, konditor og uforbeholden chokoladeelsker.

Fokus på: Jacques Genin, selvlært chocolatier

Jacques Genin er en helt særlig stjerne på Paris’ chokoladehimmel. Han har taget en noget usædvanlig vej ind i branchen. Som 13-årig begyndte han at arbejde i et slagteri, og siden arbejdede han sin vej op fra restaurantmedhjælper til at åbne sin egen restaurant. Da han var knap 30 år gammel, begyndte han at lave chokolade. Efter at have arbejdet hos La Maison du Chocolat, skabte han sit eget madlaboratorium i 1996 for at lære sig selv at arbejde med kakaoen. I 2007 åbnede den selvlærte Jacques Genin så sin egen butik på Rue de Turenne. Og lige siden den dag har chokoladefans ikke kunnet få armene ned over hans kreationer, der blandt andet tæller chokolade med kastanjehonning, rosmarin og sågar koriander.

5 højdepunkter i Paris’ chokoladehistorie 

1615: Anna af Østrig bragte chokoladen til Ludvig 13.’s hof

1761: Paris’ ældste chokoladeforretning, “À la Mère de Famille”, åbner

1977: Det berømte Maison du Chocolat åbner i Paris

1995: Den første Salon du Chocolat-messe afholdes i Paris

2013: La Manufacture, Alain Ducasses chokoladebutik, åbner

Chokolade-éclairs: en pariserklassiker

De klassiske franske vandbakkelser blev angiveligt opfundet af den franske konditor Antonin Carême i 1700- eller 1800-tallet og er den dag i dag stadig en af de mest populære kager i Frankrig. De berømte éclairs gik tidligere under navnet “pain à la duchesse” og er aflange vandbakkelser fyldt med kagecreme og dekoreret med glasur. “Éclair” betyder lyn på fransk, og kagen skulle have fået sit navn, fordi den er så lækker, at den kan spises med lynets hast.

 

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*