Påskeferie: 4 populære byer på tre forskellige budgetter

Påsken er lige om hjørnet og det betyder fridage, og forhåbentligvis sol og afslapning. Vi har set nærmere på fem byer man kan besøge, hvis man er på jagt efter hygge og afslapning, en flaske vin i ny og næ, rar atmosfære og samtidig noget kulturelt.
Vi har set nærmere på fire byer, du kan udforske på tre forskellige budgetter.

High-end

Sardinia, Italien

Sardinia er Italiens perle og den næststørste ø i Middelhavet. Sardinien er luksus, og her kan man få lov til at nyde livet til fulde. Oplev den smukke Cala Mariolu-strand, som er en sand fryd for øjet. Man skal regne med at betale lidt ekstra for maden, men det er alle pengene værd, på Sardinien får du til gengæld en utrolig smuk natur og rig mulighed for at udforske øen i en lejet bil. Du kan spotte hvaler og delfiner – hvis du er heldig, der golf-og klatre-muligheder og yachts man kan beundre fra øens bred. Rejs til Sardinien, hvis du trænger til noget lidt ud over det sædvanlige, lidt sol og et pust fra hverdagen.

Sardinia

Foto: Flickr Clurr

Middel

Edinburgh, Skotland

Edinburgh har en god størrelse, og du kan nå at opleve rigtig meget i løbet af påskeferien. Det siges at skotternes mentalitet minder om danskernes og derudover har de en respekteret og ældre kultur samt bygninger, som mange rejser til for at opleve. Samtidig er byen hovedsæde for det skotske parlament. Edinburgh er kendt for at have et folkefærd med en venlig facon som er stolte af at huse fine kirker og borge man kan udforske, områder som Arthur’s Seat; et udkigningspunkt, hvor man kan opleve en betagende udsigt ud over byen, Oplev Nationalgalleriet, den Kongelige yacht, Old Town og parken Holyrood-parken på turen til Edinburgh.

Göteborg, Sverige

Sveriges andenstørste by, Nordens femte største, ikke langt fra Danmarks grænse, imødekommende indbyggere og et sprog vi kan forstå (sådan nogenlunde). I Göteborg går man ikke helt galt i byen, hvis man er vild med det nordiske. Byen er beliggende i Kattegat og kendt som “little London”, blandt andet værtsby for store skandinaviske filmfestivaler, indehaver af egen lufthavn og forlystelsesparken Liseberg, som er værd at foretrække hvis man rejser på påskeferie med børn. Der findes kajak-muligheder, bådrundture og en smuk botanisk have som er vældig fin i forårs- og sommersæsonen.

Budget

Prag, Tjekkiet

Besøger du Prag behøver du ikke tænke på at spinke og spare. Prag er en forholdsvist billig storby, og selvom det koster at tage ud, så er det væsentlig billigere at gå ud end i de fleste andre storbyer, især hvis man sammenligner med de største byer i Norden. I Prag kan du opleve det gule marked og få diverse habengut til spotpriser eller spise traditionelle kød-og grøntsagsretter på en af de mange helt udmærkede restauranter. Oplev det gamle bytorv, oprindeligt kendt under navnet Staromestske namesti eller lej en cykel og oplev den tjekkiske storby på to hjul.

prag

Foto: Flickr Voxaeterno

Hvor skal du hen på påskeferie? Giv os et tweet på @ExpediaDK eller skriv i kommentarfeltet nedenfor, så kan du være med til at inspirere andre til en uforglemmelig påskeferie!

 

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*