Planlæg den perfekte julefrokost

Årets julefrokost står for døren, og det er tid til at planlægge festlighederne. Her finder du inspiration og gode råd til at planlægge den perfekte julefrokost for dig, dine venner eller kollegaer. 

julebord-planlaegning-af-julefrokost

c: Karolina Grabowska via Pixabay

Praktiske overvejelser

En julefrokost kræver planlægning. Det er derfor vigtigt at være organiseret, når en af årets hyggeligeste fester skal arrangeres.

planlaegning-julefrokost

c: Nick Morrison via Unsplash

Doodle it

I planlægningen af en julefrokost er det selvfølgelig vigtigt at vide hvem og hvor mange, der kan komme. Inden i fastsætter datoen, kan det være smart at finde ud af hvilken dag, der er flest der kan komme.

Til dette er Doodle det perfekte værktøj. Opsæt en Doodle med en række datoer, hvor folk kan krydse af hvilke dage, de kan komme.

Budget

I planlægningen er budgettet uden tvivl også vigtigt. Skal der indkræves penge fra andre, er det bedst at sørge for, at alle er med på at betale det aftalte beløb, så ingen ender i klemme med store, overdådige budgetter.

excel-ark-julefrokost planlaegning

c: Pexels via Pixabay

Når det står klart, hvor mange penge der er at gøre godt med, kan i med fordel inddele posterne til julefrokosten i et Excel ark. På denne måde har i styr på alle udgifter til julefrokosten. Sørg også for at have lidt ekstra råderum i budgettet, hvis der skulle komme uforudsete udgifter. I kan altid bruge de ekstra penge på sjov og ballade, hvis der er overskud.

Lokation

En anden vigtig del af planlægningen er hvor alle festlighederne skal finde sted. Er det muligt at holde festen hjemme hos en, eller er i så mange, at der skal bookes lokaler, der kan huse et større antal festglade gæster.

julefrokost-bord

c: +Simple via Unsplash

Hvis der skal bookes et sted, bør det gøres i god tid, da der ofte er rift om de gode steder op til julefrokost-tiden. Længere nede får du nogle bud på, hvor du kan holde din festlige julefrokost i København eller Århus.

Tema til din julefrokost

Nu til det sjove. Nemlig hvilket tema i skal have til julefrokosten. I kan både vælge den helt klassiske julefrokost med lækre danske juleklassikere, øl og snaps, eller i kan vove jer ud i en mere utraditionel julefrokost. Ikke desto mindre er der et hav af muligheder for tema til julefrokosten.

Den klassiske

Kør den helt klassiske stil med de gode gammeldags juleklassikere, outfits i rødlige og julede farver, samt den klassiske pakkeleg.

Jul i Valhal

For at skabe en anderledes julefrokost kan i vælge temaet Jul i Valhal. Klæd jer ud som nordiske guder, dæk op med rustikke elementer på bordet, og server drikkevarer i store mjød-krus eller horn.

80’er fest

Skal festlighederne pyntes med farverige gæster, svedbånd og benvarmere , er 80’er festen oplagt at gå efter. Et alternativ til den klassiske julefrokost, der giver den ekstra gas på farver og 80’er musik. Klæd jer ud og pynt op på ægte 80’er manér for en sjov og festlig julefrokost.

Hollywoodfest

Hollywood og glamour for alle pengene. Dette er endnu en mulighed for at krydre julefrokosten med noget andet end det sædvanlige. Klæd jer ud i glamourøse roper og server lækker gourmetmad på fine Hollywood-pyntede borde for den ultimative Hollywood julefrokost.

Maden til din julefrokost

julebord-julemad

c: Karolina Grabowska via Pixabay

Noget af det vigtigste til den danske julefrokost er selvfølgelig maden. Uden mad ingen hygge.

Igen står du overfor mange muligheder. Du kan vælge den klassiske julefrokost-menu eller gøre det lidt anderledes og mere moderne. Du kan også lade temaet til julefrokosten bestemme menuen, så det hele passer sammen.

Er i mange mennesker, kan i vælge at bestille maden udefra. Så slipper i for besvær med at forberede mad hele dagen. Er det en privat fest, kan i også vælge at uddelegere madtjanserne, så alle har en ret med hver.

Er i derimod ikke så mange gæster til julefrokosten, kan i også lave maden selv. Her er det dog godt at forberede det hele i god tid, så meget af det blot skal varmes op inden festlighederne starter.

Underholdning til din julefrokost

En julefrokost kræver ikke bare mad og udklædning. Underholdning undervejs er også med til at pifte stemingen op og skabe den ultimative feststemning. Her er et par idéer til underholdning til jeres julefrokost.

Julequiz

Lav en julequiz som en del af aftenens underholdning. Den kan enten gå ud på, at man i hold på skift skal nynne en julesang, og de andre på holdet skal gætte hvilken. I kan også lave en julekalender-quiz, hvor man skal gætte hvilken julekalender, der hører til den titelsang, der bliver spillet. Eller noget helt tredje. Mulighederne er uendelige.

Pakkeleg

En god gammel klassiker som altid fungerer til julefrokosten. Nemlig pakkeleg. Alle tager en gave med, som ligges på bordet og der rafles om alle gaverne.

pakkeleg-julefrokost

c: Kari Shea via Unsplash

Cocktailkursus

Skal der ekstra gang i festen med underholdning udefra, kan i booke et cocktailkursus. Flere steder i landet tilbydes coctailkursus, hvor en kyndig bartender kan lære gæsterne at shake en cocktail enten i deres lokaler eller hjemme hos dig.

Det skal du huske

Glemmer du alt andet, eller kniber det med tid til at planlægge julefrokosten, så er her nogle gode huskeregler, når du skal planlægge årets julefrokost.

  • Lav et budget
  • Lav en gæsteliste
  • Overvej et tema til festen
  • Overvej om det skal være traditionel eller anderledes mad
  • Planlæg lege og underholdning på forhånd

 

Julefrokost I Århus og København

Leder du efter et sted at holde julefrokost i Århus eller København, finder du her en række muligheder.

Julefrokost i København

Leder du efter et sted at holde juefrokost i København, er Tivoli en oplagt mulighed.

I Tivoli finder du hele tre steder, hvor du kan holde din julefrokost. Du kan blandt andet holde julefrokost på Pirateriet i Tivoli. Gå ombord på Piratskibet, der kan rumme fra 10-65 personer, så du kan fejre julen med manér. I tivoli kan du også fejre din julefrokost på italiensk vis hos Mazzoli’s. Endnu et alternativ i Tivoli er Biergarten. Her kan du fejre julefrokosten på bayersk manér i Biergartens alpehytte.

Vil du hellere fejre julen et andet sted i København, kan du også booke blandt andet Pakhuset eller Teglværket.

Julefrokost i Århus

Er du derimod i Århus, finder du også flere steder, der passer perfekt til at fejre årets julefrokost.

Du kan blandt andet byde julen velkommen hos Globen Flakket, der har flere festlokaler, der kan rumme op til 100 personer. Her kan du holde en stemningsfyldt julefrokost for enten kollegaer eller venner.

Igen finder du også et italiensk indslag til din julefrokost i Århus. Hos Gäst kan du nemlig fejre julen og danne den perfekte ramme om festlighederne med lokaler og mad til op mod 150 gæster.


Nu er der bare tilbage at sige held og lykke med planlægningen af årets julefrokost

Leder du efter en overnatning i København eller Århus?


 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*