Polterabend for kvinder – Arranger den perfekte dag for den kommende brud

Står du og skal arrangere en polterabend for din veninde eller måske din søster, så giver vi dig gode råd til, hvad du skal indtænke i din planlægning, samt tips til en lang række aktiviteter i kan foretage jer på dagen.

polterabend-kvinder-bachelorette-party

c: Zoriana Stakhniv via Unsplash

 

Planlæg den bedste dag for den kommende brud

Uanset budgettet, hvor vild dagen skal være, eller om det skal være i Danmark eller udlandet, kræver en polterabend en del planlægning. Vi giver dig gode tips til, hvilke ting du skal have for øje, når du planlægger en polterabend for kvinder samt forslag til aktiviteter i både Danmark og udlandet.

Det skal du have for øje, når du arrangerer en polterabend

Planlægning

En polterabend kræver planlægning. Derfor er det vigtigt, at du starter i god tid. Gerne et halvt års tid før brylluppet. Dels fordi der ofte er mange holdninger involveret fra andre veninder og familie, men også fordi der er mange aktiviteter, der skal gå op i en højere endhed.

En god måde at starte planlægningen på er ved at samle alle de deltagende gæster, for at brainstorme idéer til aktiviteter og andet der skal foregå på selve dagen. Herefter er det en god idé at finde en mindre gruppe af veninder, der står for den overordnede planlægning. På denne måde er der ikke for mange om at tage de endelige beslutninger.

Ikke dermed sagt, at to-tre af jer skal stå for det hele. Det kan være en fordel at uddelegere forskellige ansvar, så alle har noget at stå for. På denne måde struktureres dagen bedre, og alle tager del i planlægningen.

Planlaegning-polterabend-for-kvinder

c: STIL via unsplash


Prisniveau

Det er næsten sikkert, at alle der deltager i en polterabend står i forskellige økonomiske situationer. De fleste har formentlig forskellige budgetter og grænser for hvad de kan, og har lyst til at betale for at deltage.

Det er derfor vigtigt at forventningsafstemme med både veninder og familie, hvor meget de har lyst til, og mulighed for at betale. På denne måde ender ingen i klemme eller med ikke at komme på dagen. Det er uden tvivl også vigtigere for bruden, at hun har sine bedste veninder og tætteste familie med, end en overdådig dag spækket med dyre aktiviteter, hvis kun halvdelen af veninderne kan komme.


Med den kommende brud i tankerne

Når det kommer til planlægning af en polterabend for kvinder, er det vigtigt at tænke på den kommende bruds ønsker. Tænk over hvad bruden interesserer sig for, og hvilke aktiviteter der ville falde bedst i hendes smag. Måske er hun vild med action og vilde aktiviteter, eller måske hun er en mere stille type, der foretrækker en hyggelig og mindre actionpræget dag.


Kom igang med planlægningen

Vi har sammensat to eksempler på en polterabend for kvinder, en i Danmark og en i udlandet, der kan inspirere dig i din planlægning af den perfekte polterabend. Hvert eksempel indeholder en lang række aktiviteter, som man kan rykke rundt på eller helt udelade alt afhængig af prisniveauet, og hvilke aktiviteter man foretrækker.

Polterabend for kvinder i Danmark

Champagnebrunch

Start dagen med champagnebrunch hos en af veninderne. Disk op med lækker morgenmad med en masse bobler til, for en stille, men festlig start på dagen.

spa-håndklæde-wellness-polterabend

c: David Cohen via Unsplash

Forkæl den kommende brud

Fortsæt formiddagen med spa for en afslappende start på jeres polterabend. I kan vælge at give bruden en lækker behandling, så hun er klar på resten af dagen. Her er det også oplagt at bestille en omgang bobler, som i kan nyde i afslappende omgivelser. I kan også finde et kurbad, hvor det er muligt for alle at nyde et dampbad, sauna og spa i hinandens selskab, inden i starter resten af den kommende bruds polterabend. Afhængigt af hvor mange i er, kan dette dog godt gå hen og blive en lidt dyrere løsning.


Spa i Odense: Beauty by Chrone, Rugårdsvej 101, 5000 Odense C

Spa i Århus: Helle Thorup, Frederiksgade 35, 8000 Aarhus C

Spa i København: Arndal Spa, Store Kongensgade 21, 1264 København K


Underholdende aktiviteter

Skal dagen krydres med en aktiv og sjov oplevelse, findes der et væld af muligheder. Flyv frit med en omgang bodyflight, tag udfordringen op i en sumobryderstafet, hvor alle klædes ud i sumobryder-dragte, eller tag til en klatrepark og slå jer løs på ægte gorillavis. De fleste af de ovennævnte aktiviteter finder du over hele landet, blandt andet sumobryderstafet i Paintball Arena i København og Midtjysk Event i Give. Bodyflight finder du i Taastrup hos Copenhagen Air Experience. En klatrepark finder du blandt andet i Svendborg hos Gorilla Park.

veninder-grin-frinds-laughing-polterabend

c: Priscilla Du Preez via Unsplash

Frokost og leg

Efter formiddagens aktiviteter er det tid til noget frokost. Her kan i enten arrangere frokost i en have eller baggård eller måske picnic i en park. Bestil maden ude, eller forbered selv maden og hav den klar i god tid, så dagen ikke bliver optaget af for mange praktiske opgaver. Under eller efter frokosten kan i planlægge en quiz om bruden og gommen, eller lave jeres helt egen femkamp, hvor i dyster mod hinanden.

Flødebollemester for en dag

Efter frokost kan i alle blive flødebollemestre for en dag med et flødebollekursus hos Social Foodies. Social Foodies er kendt for deres lækre, hjemmelavede flødeboller. Til polterabend kan i alle få lov at give flødebollekunsten et forsøg og passende få en lille dessert efter frokost.

Social foodies tilbyder flødebollerkursus flere steder i landet:


Århus: M. P. Bruuns Gade 60, Aarhus C

Frederiksberg: Gl. Kongevej 115, Frederiksberg C

Lyngby: Lyngby Hovedgade 19C, 2800 Lyngby


Dansetime for hele holdet

En anden sjov og festlig aktivitet, der passer perfekt til den kvindelige polterabend, er dans.

Skal det foregå i København, tilbyder El Studio danseundervisning i alt fra twerk til salsa og burlesque. I kan også få jer en sjov og underholdende dansetime i Århus hos Radich & Holde, der også tilbyder forskellige dansearter for en festlig polterabend.


El Studio København: Blågårdsgade 37, stuen, 2200 København N

Radich & Holde Århus: Gøteborg Allé 9 8200 Århus N


Mad og cocktails

Ingen mad uden cocktails til en polterabend. Til aften kan i spise hjemme og bestille mad udefra, eller leje jer ind et sted, hvor i kan spise og feste videre senere.

Bliver i hjemme, kan i, hvis i er mere end 15, bestille et cocktailkursus hos cocktailkursus.dk. De tager ud til cocktailkursus i det meste af landet. Bliv inviteret bag baren og disk op med lækre cocktails og sjove stunder for den kommende brud.

Senere på aftenen kan i passende tage videre i byen, eller i kan blive hvor i er og feste aften og nat.

piger-fest-cocktails-polterabend

c: Michael Discenza via Unsplash


Polterabend for kvinder i udlandet

Vælger i at tage en tur udenfor Danmark, skal der formentlig spyttes lidt flere penge i kassen. Ikke desto mindre kan i helt sikkert skabe en sjov, underholdende og hyggelig dag for den kommende brud.

Bobler og morgenmad

Start dagen med morgenmad i Danmark, inden i tager afsted mod det store udland. Glem endelig ikke boblerne til morgenmaden. Det er trods alt en polterabend.

champagne-flasker-polterabend

c: Andreas via Pixabay

Afsti afsted

Skal dagen ikke blive for dyr og uoverskuelig, kan det være rart at holde sig til nabolandende. Bor i i det østlige Danmark, er Sverige et oplagt sted at fejre en polterabend. Bor i i det vestlige Danmark, er Tyskland måske mere oplagt.

En god måde at starte dagen på, er ved at køre til en park i enten Sverige eller Tyskland. Her kan i arrangere en række sjove aktiviteter for den kommende brud. Lav en stafet, femkamp eller andre sjove lege, der får festen igang. I kan også finde et sted, hvor der er mulighed for at sejle ud på vandet ved enten kanalrundfart eller en kanotur.

I Sverige kan i eksempelvis tage forbi Stadsparken i Lund, kun en lille times kørsel fra København. Tager i til Tyskland er Flensborg stadtpark et godt sted at nyde formidaggen med sjove aktiviteter.

Efter sjove aktiviteter kan i fortsætte dagen i parken med en picnic og måske en quiz undervejs.

Picnic-park-sø-træer-polterabend

c: Hector Arguello Canals via Unsplash

Spa og forkælelse

Senere på dagen, kan i forkæle den kommende brud med en tur på spahotel. Er i i Sverige, så er Ystad Saltsjöbad et oplagt valg, og i Tyskland er Alter Meierhof ved Flensborg fjord også et godt bud. Her kan i arrangere en eftermiddag med lækker forkælelse og kvalitetstid. Udover forkælelse kan i også booke lokale og terasse til resten af jeres fest.

spa-wellness-view-polterabend-for-kvinder

c: Alex Bertha via Unsplash


Leder i efter en overnatning på Ystad Saltsjöbad?

Leder i efter en overnatning på Alter Meierhof?


Middag og fest

Nyd en lækker aftensmad på hotellet og fortsæt festen, ved på forhånd at have booket et lokale. Her kan i danse natten lang og nyde, at i ikke skal transportere jer hjem fra byen, men har booket en overnatning.

Dagen derpå

brunch-vafler-kaffe-morgenmad

c: Brooke Lark via Unsplash

Efter den store fest, kan i dagen efter nyde en god tømmermandsbrunch, inden i vender hjemad igen. Dette vil uden tvivl falde i alles, især den kommende bruds, smag. Den perfekte måde at afslutte en perfekt polterabend for din søster eller veninde.

 

 

1 kommentar

  1. Kamilla 19/02/2018 Svar

    Fin liste med idéer. Hvis jeg skulle vælge, så ville jeg vælge en spa oplevelse med forkælelse. Det lyder dejligt.
    Jeg har også en god og kreativ idé, som ikke involverer transport med bus, bil eller fly, da jeg kommer til jer. En 2 timers akvarel workshop, men det kan du læse mere om her http://www.kamillaruus.dk/kreativ-polterabend-for-kvinder/.

    Mvh.
    Kamilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*