Randers – en verden af oplevelser, en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017

Skrevet af Jacob Bredvig Larsen, VisitRanders

Ved Gudenåens munding ligger Randers, Danmarks sjettestørste by. Randers er bl.a. kendt for områdets smukke naturliv, levende kunst- og kulturliv, enestående muligheder for lystfiskeri og ikke mindst byens mange spændende attraktioner. Derudover byder Randers i år 2017 på en masse særlige arrangementer for store og små i forbindelse med, at byen spiller en rolle i Europæisk Kulturhovedstad 2017.


randersbanner

Gudenåen løber igennem hjertet af Randers, så ganske få hundrede meters gang fra det pulserende by- og shoppingliv er det muligt at finde ro i naturen med et rigt fugle- og fiskeliv i Vorup Enge. Den lette tilgængelighed til naturen betyder, at man har alle muligheder for en aktiv ferie. Landskabet indbyder bl.a. til at nyde en cykeltur langs Randers Fjord eller på nogle af områdets mange bakker. Derudover er der også rig mulighed for vandreture. Fra Randers centrum kan man eksempelvis gå ad Lodsstien, der følger Randers Fjord i 31 km. ud til Kattegat, eller man kan tage turen ind i landet langs Gudenåen.

natur-m-logo

Den blå bro af VisitRanders

En ægte lystfiskerby
En anden af Randers’ særlige styrker er lystfiskeri. Byens placering lige i overgangen fra Gudenåens ferske vand og Randers Fjords saltvand betyder, at man i løbet af ganske få kilometer kan fiske i ferskvand, saltvand og blandingsvand, hvilket giver liv til et utal af fiskearter.

fiskebro-m-logo

Lystfiskeri ved Vorup Enge af VisitRanders

Randers – fuld af oplevelser
Randers byder på masser af spændende oplevelser for børn og voksne i alle aldre – du kan bl.a. opleve:

Randers Regnskov
I Randers Regnskov får du en tropisk oplevelse med fritlevende aber, leguaner og dovendyr. Regnskoven er et sandt sansebombardement af natur- og dyreoplevelser. I det tropiske klima med lianer, kæmpe vandfald, fantastiske planter og masser af fritlevende dyr føler man sig hensat til en verden, som normalt kun nås efter mange timers flyvning.

randers-regnskov-m-logo

Randers Regnskov af VisitRanders

Djurs Sommerland
Er man til fart, leg og sjov, så er Djurs Sommerland og dets otte temalande et besøg værd. Sommerlandet er nordens største, har Danmarks største rutschebane, et kæmpe vandland og er blevet kåret til Nordens bedste sommerland i 2014, 2015 og 2016.

djurs-sommerland-m-logo

Den vilde hønsejagt i Djurs Sommerland af VisitRanders

Memphis Mansion
Eventhuset er en hyldest til kongen af Rock’n’Roll og er udvendigt stort set identisk med Graceland i Memphis. Museet er det eneste Elvis-museum uden for USA, og er baseret på en stor privatejet samling af Elvis-effekter, hvor man bl.a. kan opleve et af Elvis’ scenekostumer som det eneste sted i verden.

memphis-mansion-m-logo

Memphis Mansion af VisitRanders

Værket
Musik- og Teaterhuset Værket arrangerer og afvikler klassiske og rytmiske koncerter, teaterforestillinger, shows, musicals, opera, dans, ballet og film – og servicerer erhvervskunder med møder, udstillinger, fester og konferencer med op til 1.000 gæster.

varket-m-logo

Musik- og Teaterhuset Værket af VisitRanders

Europæisk Kulturhovedstad 2017
2017 bliver et begivenhedsrigt år for Randers med en masse attraktive kulturbegivenheder i forbindelse med, at byen er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017. Her kan man bl.a. opleve:

  • WaterMusic på industrihavnen, som er en spektakulær totaloplevelse af lys-, lyd- og 3D-projektioner.aarhus-2017-watermusic-af-pn-randers-havn-m-logo
  • Spektakel Børnekulturfestival, som sætter fokus på professionel og nytænkende kunst og kultur målrettet til børn.aarhus-2017-brnekulturfestival-spektakel-m-logo
  • Livet ved fjorden på Museum Østjylland, der er en moderne udstilling, som ved hjælp af visualisering og interagerende teknik gentænker måden, hvorpå man som museum formidler kulturhistorien.aarhus-2017-livet-ved-fjorden-pn-museum-ystjylland-m-logo
  • Luxuria – Begær på Randers Kunstmuseum, som er en kunstudstilling, der udforsker forholdet mellem begær, vold, aggressivitet, lyst og mord.

aarhus-2017-luxuria-utugt-pn-randers-kunstmuseum-m-logo

  • Fra Stavnsager til Konstantinopel på Museum Østjylland, der præsenterer mange fantastiske fund, som er gravet frem af jorden ved Stavnsager. De lokale fund får i udstillingen følgeskab af en perlerække af fornemme genstande, udlånt fra museer over hele Europa.aarhus-2017-fra-stavnsager-til-konstantinopel-pn-museum-ystjylland-m-logo
  • My Playground på Jens Otto Krags Plads, som er et mobilt legelandskab, der gentænker legepladsen til et socialt og legende landskab.aarhus-2017-my-playground-m-logo

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*