Rejsetips: Jane Faerber

Er du på udkig efter gode rejsetips? Vi har spurgt en række rejseglade personligheder om deres bedste rejsetips; find ud af hvor tit de flyver, hvor deres yndlingsdestinationer ligger henne i verden og hvor de senest har rejst hen.

Screen Shot 06-04-14 at 12.43 PM

Beskæftigelse: Kogebogsforfatter og madblogger

Hjemby: Aarhus

Bopæl: Valby

Hvilken by befinder du dig i lige nu: Valby

Hjemmeside: www.madbanditten.dk

Twitter: @JaneFaerber

Facebook: /Madbanditten

Pinterest: /janefaerber

Instagram: /janefaerber

Google+: /111655965046508434523

Kort bio:
Jeg er 37 år, uddannet cand. mag. og kostrådgiver med speciale i LCHF og Palæo. Forfatter til tre LCHF-bøger, som alle har toppet bestsellerlisterne og blogger på Danmarks største LCHF-blog Madbanditten.dk Privat er jeg gift og mor til tvillinger på 8.

Hvor tit rejser du:
Så tit som jeg kan komme afsted med det! Som regel er det fire gange om året. Vi holder som regel lang ferie om vinteren, hvor vi tager til Thailand, om sommeren besøger vi min far, som bor i Sydfrankrig, og forår og efterår prøver vi at tage på nogle små smutture til europæiske storbyer, bare min mand og jeg.

Hvor mange lande har du besøgt:
Nu har jeg prøvet at tælle, og jeg er kommet frem til at jeg har besøgt 17 lande.

Hvor mange kontinenter har du besøgt:
Europa, Afrika, Asien, Nordamerika – dvs. 4

Din yndlings amerikanske by:
Jeg har kun opholdt mig kort tid i USA på gennemrejse, så det kan jeg faktisk ikke svare på. Når jeg en dag vender snuden den vej, står New York og San Francisco øverst på listen.

Din yndlingsby:
Paris. Altid og for evigt. Jeg boede i Paris i to år, da jeg var yngre, og jeg prøver at vende tilbage dertil mindst en gang om året. Selvom det er mange år siden jeg boede der, føles det stadig lidt som at komme hjem.

Dit mindst foretrukne land:
Det ved jeg ikke. Vi har haft gode rejser til alle de steder, vi har været.

Dit yndlings verdensarvsområde:
Jeg må indrømme, at jeg ikke har besøgt mange verdensarvsområder…

Din yndlings lufthavn:
Må man godt sige Københavns Lufthavn? Det er den lufthavn, jeg har været i, som har absolut bedst mad og shopping. Bangkok Lufthavn er også et dejligt sted, men den taber på madsiden.

Pakker du kufferten ud, når du ankommer til din destination, eller bliver du boende i kufferten:
Det afhænger af, hvor længe jeg er afsted. Som regel pakker jeg dog ud. Men hvis min mand og jeg bare er på weekend i Paris, kan det godt ske, at jeg lader kuffert være kuffert og bare drøner ud for at opleve byen.

Din yndlings-ø:
Vi har rejst en del i Thailand, og her har især Koh Mak og Koh Chang været blandt favoritterne. Senere i år skal vi på en længere rejse til Sydøstasien, og her skal vi bl.a. besøge den malaysiske ø Pulau Redang, som er kendt for vilde aber og skildpadder og fænomenal snorkling, så det glæder vi os meget til. Den eneste ø i Europa, jeg har besøgt de sidste år, er Kreta. Kreta har Europas længste kløft (Samaria-kløften), som man kan vandre igennem og det er en fuldstændig fantastisk naturoplevelse. Jeg har vandret igennem den fire gange, og jeg gør det gerne snart igen!

Din favorit gourmetrestaurant:
Jeg spiser ikke så tit på gourmetrestauranter, men går mere efter små listige restauranter med god lokal mad. Min favorit restaurant i Paris er Chez Robert & Louise i Marais, som var min nabo, da jeg boede dernede. Jeg besøger ikke Paris uden at være forbi Robert & Louise!

Din yndlingsmad:
Jeg siger aldrig nej tak til en god boeuf bearnaise.

Din hade-mad (Hvad kan du ikke fordrage?):
Flymad? Jeg synes, det er langt fra menneskeføde, og jeg spiser hellere ingenting end det, der serveres i de bakker.

Hvad drikker du ombord på flyet:
Vand, vand og vand.

Din yndlings rejsefilm:
Don’t know…

Din yndlings rejsebog/bøger:
Ved jeg heller ikke lige…

Lige nu læser jeg…
Jeg læser altid flere bøger på en gang. På mit sengebord ligger pt. Death by Food Pyramid af Denise Minger og en Pocket Guide til Bangkok.

Top tre favorit rejse nyhedsbreve/magasiner/blogge (danske/udenlandske):
Jeg modtager ikke et eneste, hvilket jo egentligt er for dårligt!

Dine yndlings rejseselskaber:
Vi har ikke rejst med rejseselskab de sidste mange år, men har planlagt vores rejser selv. Det tager virkelig lang tid men har givet os en masser gode oplevelser.

Fem ting du altid har med ombord på flyet:
Mad, vand, læsestof, læbepomade og renseservietter.

Hvad kan du ikke lide ved at rejse?
Jeg bryder mig virkelig ikke om at lande med fly. Jeg har problemer med at udligne tryk og får sygt ondt i ørerne. Det er lidt svært at forklare til to 8-årige, der gerne vil have opmærksomhed.

Din pinligste rejseoplevelse: Ingen.

Din værste rejseoplevelse:
Jeg synes, at alle vores rejser har været gode på hver sin måde, men for 10 år siden eller lign. vandt min mand et cruise til Bahamas.  Vi var lidt skeptiske for hele krydstogt-idéen men tog alligevel afsted. Det ville vi ikke vælge igen. Der var lidt for meget plastic-fantastic over det og det eneste man reelt kunne lave på båden var at spise, drikke og spille på casino.

Dit bedste rejsetip:
Vær altid god og respektfuld mod de mennesker, du møder! Både min mand og jeg har en fortid i restaurationsbranchen, og det ligger os meget naturligt at give drikkepenge. Vi har for vane altid at give gode drikkepenge i starten af vores ferie, også til folk, som måske normalt ikke får, som fx serveringspersonalet i hotellets morgenmadsrestaurant, chaufføren, rengøringspersonalet etc. Det betyder, at de herefter har et godt øje til os og sikrer sig, at vi er glade og tilfredse ved fx at give os det gode bord i morgenmadsrestauranten eller gøre lidt ekstra ud af rengøringen.

Din absolut drømmedestination:
Jeg drømmer om at komme til Bora Bora. Det ser fuldstændig paradisisk ud, og jeg tror jeg er nødt til at tage dertil en dag. Jeg må dog hellere begynde at spare op nu!

Din seneste rejse:
Senest var vi i Sydfrankrig i påsken, hvor vi besøgte min far, som bor lige uden for Draguignan i Provence.

Bedste tip fra denne rejse:
Bio Monde! Et stort økologisk supermarked, som har ALT i økologi og helsevarer. Hvor ville jeg ønske, jeg havde mulighed for at handle ind på den måde herhjemme.

Billede udlånt af Jane Faerber

Expedia
1
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*