Rejsetips – Karen Seneca

Er du på udkig efter gode rejsetips? Vi har spurgt en række rejseglade personligheder om deres bedste rejsetips; find ud af hvor tit de flyver, hvor deres yndlingsdestinationer ligger henne i verden og hvor de senest har rejst hen!

BeskæftigelseJournalist og medejer af Rejseblokken
Hjemby
: Opvokset i OdsherredKaren Seneca Expedia Blog
Bopæl: Brønshøj
Hvilken by befinder du dig i lige nu: København
Hjemmeside: Karenseneca.dk og
Rejseblokken.dk
Twitter: @rejseblokken
Facebook: /rejseblokken
Pinterest: /rejseblokken
Google+: /rejseblokken
Instagram: / rejseblokken

Kort bio: Forfatter til flere bøger blandt andet Varm weekend med Joan Ørting, freelancejournalist og indehaver af Rejseblokken, som hun ejer og driver sammen med sin kollega Lone Holm. Mor til to teenagere

Hvor tit rejser du: Mindst en gang om måneden.

Hvor mange og hvilke lande har du besøgt: Jeg har ikke tal på dem, men kan nævne i flæng: Mexico, Peru, Tjekkiet, Thailand, USA, Ukraine osv., osv.   

Hvor mange og hvilke kontinenter har du besøgt: Seks kontinenter pånær Australien, som jeg meget gerne vil opleve.

Hvor mange og hvilke sprog taler du: Dansk og engelsk samt skoletysk.

Din yndlings amerikanske by: Washington DC, et magtcentrum, som er fascinerende at gå rundt i. Jeg var blandt andet derovre med tre veninder for at se Obamas første indsættelse som præsident. At stå der foran Capitol Hill en frysende kold januardag med ca. tre mio. andre mennesker og opleve USA’s første sorte præsident blive indsat – det bliver ikke større!

Din internationale yndlingsby: Dublin, hvor du altid kan finde en fest eller festlige mennesker. Rom er også meget højt på listen.

Dit yndlings verdensarvsområde: Süleyman-området i Istanbul, Machu Picchu i Peru og så må jeg også sige Vadehavet i Vestjylland. Det er meget nyt på verdensarvlisten og et forunderligt sted.

Din yndlings lufthavn: Hver gang jeg er i Københavns lufthavn, tænker jeg, at det er den fedeste lufthavn i verden, fordi den er så overskuelig. Amsterdams Schiphol ditto.

Pakker du kufferten ud, når du ankommer til din destination, eller bliver du boende i kufferten: Tit bor jeg i kufferten, når jeg er på en arbejdsrejse, for der skifter jeg hotel nogle gange i løbet af sådan en tur. Når jeg er på ferie, bliver alt pakket ud og lagt i skabe m.m.

Din yndlings-ø: Isla de Holbox i Mexico. Et paradis uden biler. Eneste trafik er golfvogne og cykler. Til gengæld er der kridhvidt sand og et enestående dyreliv.

Din favorit gourmetrestaurant: Hæ, det har jeg ingen af, dels glemmer jeg altid, hvor jeg har spist – med mindre jeg skriver om stedet, dels vil jeg hellere spise lokalt, når det er muligt.

Din yndlingsmad: Stærkt og krydret mad uanset oprindelsesland.

Din hade-mad (Hvad kan du ikke fordrage?): Østers! I det hele taget er skaldyr og fisk ikke yndlingsspisen. Og de helstegte marsvin med øjne, ører og småbitte kløer, jeg fik i Lima, blev så heller ikke lige min livret. Gys.

Hvad drikker du ombord på flyet: Kaffe eller rødvin og en masse vand.

Din yndlings rejsebog/bøger: Nina Rasmussen og Hjalte Tins rejsebøger er vidunderlige, fordomsfri og interessante.

Lige nu læser jeg… Intet. Jeg har travlt med en artikelserie, så jeg får ikke læst bøger for tiden.

Top tre favorit rejsenyhedsbreve/magasiner/blogge (danske/udenlandske):

Condé Nast Traveler (http://www.cntraveler.com), Flora the Explorer (floratheexplorer.com) og Highways-USA.com (www.highways-usa.com).

Fem ting du altid har med ombord på flyet: Håndcreme, lipgloss, blok, skrivegrej og nikotintyggegummi.

Hvad kan du ikke lide ved at rejse? Jeg lider af flyskræk, så jeg hader  at være i luften. Men ikke desto mindre flyver jeg en del, og jeg lever stadig!

Din pinligste rejseoplevelse: Da jeg var i Dublin i december, blev jeg så inspireret af at feste med en gruppe musikere, at jeg rejste mig og sang en dansk sang foran et helt værtshus. Jeg husker det ikke som specielt pinligt, men det har det nok været…

Din værste rejseoplevelse: Da min søn, som dengang var ti år, løb direkte ind i en glasdør på et hotel i Thailand. Glasskår regnede ned over ham, vi blev kørt med hylende sirener til et hospital, og lægerne lappede ham sammen i to timer! Et mareridt!

Din absolut drømmedestination:  Buenos Aires. Jeg er sikker på, at jeg elsker Argentina.

Din seneste rejse: Portugal ved Alquevasøen (og et par dage i Berlin). Lige om lidt tager jeg til Nordisland, det glæder jeg mig vildt til, for jeg har aldrig været deroppe.

Bedste tip fra denne rejse: Tag på opdagelse i de mange små landsbyer i området for eksempel Monsaraz, der er den mest yndige bjergby.

Karen Seneca i PortugalPortugal, Alquevasøen, Foto: Karsten Bidstrup 

Foto: Udlånt af Karen Seneca, Lau Stender

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*