Rejsetips: Linn Katarina Grubbström

Er du på udkig efter gode rejsetips? Vi har spurgt en række rejseglade personligheder og rejseeksperter om deres bedste rejsetips; find ud af hvor tit de flyver, hvor deres yndlingsdestinationer ligger henne i verden og hvor de senest har rejst hen!Linn Katarina Grubbström

Linn Katarina Grubbström

Beskæftigelse: Selvstændig madkommunikatør

Hjemby
: Et lille sted i syd-Sverige som næppe er stort nok til at kaldes en by

Bopæl: København N

Hvilken by befinder du dig i lige nu: København

Hjemmeside: www.linnkatarina.com, www.frokenkraesen.com og www.guide-to-copenhagen.com

Twitter: @linnkatarina

Facebook: /frokenkraesen og /guidetocopenhagen

Pinterest: /linnkatarina

Google+: /113235593437091041693

Instagram:/linngrubbstrom  

Kort bio: Jeg står bag den danske madblog Frk. Kræsen og den engelske site Guide to Copenhagen. Når jeg ikke blogger, er jeg selvstændig og hjælper fødevarevirksomheder med digital kommunikation og PR.

Hvor tit rejser du: De sidste par år har det været cirka hver anden måned.  

Hvor mange og hvilke lande har du besøgt: Når jeg tæller hurtigt, bliver det til omkring 20. 18 i Europa, Tunesien i Afrika og så USA.  

Hvor mange og hvilke kontinenter har du besøgt: 3 – Europa, Nordamerika og Afrika. Og så har jeg været en kort tur over til den asiatiske siden af Istanbul, men det kan vel næppe tælles som Asien?  

Hvor mange og hvilke sprog taler du: Svensk, dansk og engelsk. Og så kan jeg bestille en laktosefri cappuccino på tysk – selvom min udtale ikke er så flot.  

Din yndlings amerikanske by: Jeg har kun været i Washington DC og New York. Det ville være oplagt at svare New York, men efter at jeg boede i DC sommeren 2010 med tre fantastiske amerikanske roomies, må det ærlige svar være DC. DC kræver lidt tid at lære at kende, men når man ved hvor de gode steder er, kan byen virkelig noget.  

Din internationale yndlingsby: Sidste sommer lavede jeg mit debut-besøg i Firenze. Det var en umiddelbar forelskelse, og jeg håber, jeg snart kommer forbi igen. Firenze har med andre ord meget potentiale for at blive min nye yndlingsby, men indtil jeg besøger byen igen (og får sikret, at den er lige så herlig, som jeg husker), tilhører mit rejsehjerte Berlin.  

Dit yndlings verdensarvsområde: Da jeg stod af toget på perronen i Riomaggiore i Cinque Terre, var det som at komme til en anden verden. Eller måske som at pludseligt være med i en film. Jeg troede næsten ikke der fandtes så smukke små huse, så blåt vand og så fine fiskebåde.

Din yndlings lufthavn: Jo mindre tid jeg behøver bruge i lufthavnen, jo bedre. De små lufthavne går hurtigst at komme ind og ud af – og indtil videre må Aalborgs lufthavn være den mindste og hurtigste jeg besøgt. Så jeg siger den.  

Pakker du kufferten ud, når du ankommer til din destination, eller bliver du boende i kufferten: Jeg pakker ud i samme tempo, som jeg får brugt ting. Har jeg pakket de rigtige ting, skal alt være brugt og ude af kufferten, når jeg skal hjem igen.

Din yndlings-ø: Sidste sommer besøgte jeg Elba, en lille ø uden for Toscana i Italien. Selvom øen byd på nogle skrækkelige restaurantbesøg, var den dejligt befriet fra turister, og i løbet af vores tre dage fandt vi en egen strand, snorklede rundt i turkis vand og nåede at slappe totalt af. Det kalder jeg ferie.  

Din favorit gourmetrestaurant: Den bedste madoplevelse jeg haft i udlandet var på Trattoria Cibreo i Firenze i Italien. Cibreo består af en restaurant og en trattoria. Den første ud af de to har to Michelin-stjerner og koster sikkert derefter også. Det var en del over mit budget, så derfor spiste jeg frokost på den væsentligt meget billigere trattorian, da jeg var der sidste år. Vi fik et af de bedste måltider, jeg nogensinde spist. Det er klart en anbefaling, hvis man vil spise lækkert uden at blive ruineret.

Din yndlingsmad: Artiskok! Jeg havde virkelig en fest sidst jeg var i Rom – der kan man jo få artiskokker i alle formater. Jeg startede hvert eneste restaurantbesøg vi var på med en artiskok til forret.

Din hade-mad (Hvad kan du ikke fordrage?): Lever, ko-mave, hjerte og sådan noget, vil jeg gerne være fri fra at spise.

Hvad drikker du ombord på flyet: Altid vand. Uden brus.

Din yndlings rejsefilm: Hvis de tre ”Before…”-filmerne af Richard Linklater kan tælle som rejsefilm, må svaret blive dem. Den første film, Before Sunrise, udspiller sig i løbet af en nat i Wien, hvor en ung man og kvinde opdager byen. Ni år senere mødes de i Paris og bruger endnu en dag sammen. I den sidste film, Before Midnight, møder vi dem igen ni år senere, nu på en ferie i Grækkenland. Alle tre film har fået mig til at ville tage på tur.

Din yndlings rejsebog/bøger: Alt som ikke vejer så meget. Jeg læser hurtigt, så der skal være plads til mange bøger i min kuffert.  

Lige nu læser jeg… Magasin om økologisk mad fra Sverige.

Top tre favorit rejse nyhedsbreve/magasiner/blogge (danske/udenlandske): Jeg bliver meget inspireret af tyske Sebastian, som blogger på off-the-path.com. Han lever af at være rejseblogger, og har altid gode anbefalinger til steder rundt omkring.   Jeg følger også meget med på wishwishwish.net – som godt nok er en modeblog, men Carrie, som skriver den, rejser så meget, at det næsten kan tælle som en rejseblog i stedet.
Sidst, men bestemt ikke mindst, er jeg stort fan af rodeo.net/niotillfem – en svensk blogger som rejser en masse. Hendes anbefalinger og guides er altid gode.  

Fem ting du altid har med ombord på flyet: Tit det hele – jeg rejser næsten altid kun med håndbagage. Men hvis jeg en sjældent gang checker min ”rigtige” bagage ind, må telefon, telefonoplader, vand, kamera og computer komme med om bord.  

Hvad kan du ikke lide ved at rejse? At planlægge praktiske småting. Lige præcis hvor lang tid tager det ud til lufthavnen? Hvornår skal vi være der? Den slags spørgsmål venter jeg til sidst med at overveje.

Din pinligste rejseoplevelse: Indtil videre har jeg ikke dummet mig så meget.  

Din værste rejseoplevelse: Da min kæreste og jeg var i Istanbul, blev min kæreste madforgiftet, og han brugte hele den sidste dag på at kaste op og være grøn i ansigtet. Jeg var så stresset over at få os hjem, at jeg besvimede, da vi endelig var om bord på flyet. Det er 48 timer jeg helst af alt vil glemme.

Din absolut drømmedestination:   Jeg vil spise i Tokyo, hænge ud på stranden i Mexico og tage på roadtrip på Sicilien.

Din seneste rejse: Jeg er lige kommet hjem fra en forlænget weekend i Berlin, som byd på en punkkoncert på en lidt for varm klub, cappuccino i masser og hæng ud på Tempelhof. Lækkert!

Bedste tip fra denne rejse: I Nuekölln i Berlin ligger Klunkerkranich – et ganske almindeligt shoppingcentrum. På taget på øverste etage ligger en urban have og en bar. Her kan du drikke drinks, spise pizza og kigge ud over hele byen. Helt klart et fantastisk sted.  

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*