Rejsetips fra Mira Arkin

Er du på udkig efter gode rejsetips? Vi har spurgt en række rejseglade personligheder og rejseeksperter om deres bedste rejsetips. Find ud af hvor tit de flyver, hvor deres yndlingsdestinationer ligger henne i verden, og hvor de senest har rejst hen! Læs de bedste råd fra bloggeren Mira Arkin herunder.
 

Om Mira Arkin

Mira Arkin

Foto: Line Thit Klein

Beskæftigelse: Madskribent og blogger

Hjemby: Nibe (Nordjylland)

Bopæl: Frederiksberg

Hvilken by befinder du dig i lige nu: Frederiksberg

Hjemmeside: www.miraarkin.dk

Facebook: /MirasMadblog

Instagram: /miraarkin

Kort bio: Skriver om mad og rejser og laver opskrifter og styling i bl.a. Gastro og Weekendavisen samt min blog Miras Madblog. Er oprindeligt uddannet jurist, men vendte mit liv på hovedet og lever nu af min lidenskab: mad. 37 år og bor sammen med min kæreste og vores 2-årige søn.

Hvor tit rejser du: 5-6 gange årligt.

Hvor mange og hvilke lande har du besøgt: 15. USA, Frankrig, Tyskland, Holland, Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Belgien, England, Skotland,
Italien, Spanien, Norge, Sverige og Grækenland.

Hvor mange og hvilke kontinenter har du besøgt: To. Europa og Nordamerika– er vildt træt af at jeg ikke har været i Asien!

Hvor mange og hvilke sprog taler du: Seks, hvis man tæller norsk og svensk med. Tysk, fransk, amerikansk/engelsk og selvfølgelig dansk. Og er ret godt bevendt i italiensk menukortsprog.

Din yndlings amerikanske by: New York, hvor jeg har været utallige gange. Min mor er fra New York, så vi har en masse familie der og jeg elsker, at man kan alt i så stor en by som New York er.

Din internationale yndlingsby: Rom – så meget skønhed på et sted. Jeg er helt vild med Rom og romerne. Og pasta!

Dit mindst foretrukne land: Sådan et har jeg ikke endnu.

Dit yndlings verdensarvsområde: Der er så mange smukke steder. Men den gamle del af Rom og Firenze er vidunderlige. Af naturområder er jeg meget betaget af vinområdet i Piemonte og også Grand Canyon.

Din yndlings lufthavn: CPH – de bedste spisemuligheder og god shopping.

Pakker du kufferten ud, når du ankommer til din destination, eller bliver du boende i kufferten: Jeg er de seneste år begyndt at pakke ud og det er så dejligt og meget nemmere at overskue, hvad jeg har med på den måde.

Din yndlings-ø: Sådan en har jeg ikke, men det er også kun fordi jeg endnu ikke har været på en bounty-ø i Asien.

Din favorit gourmetrestaurant: Jeg har spist på en del gode restauranter i udlandet, men der er ingen af dem, der har været bedre end de danske. Niveauet er super højt herhjemme. Geranium er sublimt og så fint, at man tror små feer har lavet maden. I en anden grøft er Kadeau Kbh, som har en meget maskulin stil, jeg også er rigtig vild med.

Din yndlingsmad: Simple pastaretter og store bøffer. Jeg spiser som en mand.

Din hade-mad (Hvad kan du ikke fordrage?): Overforarbejdet mad med uigennemskuelige varedeklarationer og mad lavet med ligegyldighed. Og så kan jeg bare ikke klare lugten af makrel i tomat.

Hvad drikker du ombord på flyet: Jeg har lyst til at sige vand, men der kan altså godt snige sig en drink og en af de der små flasker vin ind – hvis det er en transatlantisk rejse. Der er jo ikke noget at lave i flyveren.

Din yndlings rejsefilm: Jeg elsker Bill Murray i Lost in Translation (”Lip my stockings!”). På fly går jeg ofte efter noget med Meryl Streep, selv om det tilsyneladende altid er film med Sandra Bullock, der vises på fly.

Din yndlings rejsebog/bøger: Da jeg var i Paris med min veninde i vinters satte hun mig til at læse Hemingways A Moveable Feast, som handler om hans unge dage i Paris i 1920’erne. Men når jeg rejser, vil jeg egentlig hellere læse noget let, f.eks. en af Bill Brysons morsomme og oplyste bøger, både om hans rejser og om mærkelig trivia og naturvidenskab.

Lige nu læser jeg… En lidt tungere roman af italienske Elena Ferrante: The Story of a New Name (jeg læser stort set altid på engelsk).

Top tre favorit rejse nyhedsbreve/magasiner/blogge (danske/udenlandske): Jeg elsker at fantasere mig til de eksklusive rejsemål i Condé Nast Traveller. Når jeg rejser bruger jeg meget tid på at planlægge, hvor jeg skal spise. Til store byer bruger jeg Timeout og ellers kigger jeg på blogs. F.eks. Adam Roberts der blogger på amateurgourmet.com om restauranter især i New York og Los Angeles.

Dine yndlings rejseselskaber: Jeg booker ofte hoteller gennem online booking operatører, og så bruger jeg steder som Expedia og Momondo til at få overblik over mulige flyafgange til min destination.

Fem ting du altid har med ombord på flyet: Briller, bog, iPad, skintonic og saltvand til mine tørre kontaktlinser.

Hvad kan du ikke lide ved at rejse? Jeg hader flyforsinkelser, hvor man ikke bliver oplyst om, hvad der foregår. Og al den gennemtjekning, der er nødt til at være i sikkerheden. Og så hader jeg, når man ikke ankommer direkte til gaten, men skal med en dum lille bus for at komme fra flyet til gate.

Din pinligste rejseoplevelse: Jeg er ikke så stolt over dengang jeg på vej hjem fra en kærestetur i London begyndte at græde, da jeg fik besked på at tage støvlerne af gennem security. Jeg var gravid og mega hormonella! Det var så pinligt at sidde der og småhulke midt i folkemængden, men jeg var så udmattet og flad.

Din værste rejseoplevelse: En hel dags forsinkelse på en arbejdstur til Toscana, hvor jeg måtte overnatte på et obskurt landgasthaus uden for München og dagen efter skulle flyve med verdens mest vakkelvorne propelfly til Pisa med ekstremt meget turbulens. Jeg var meget glad for at ankomme – selv om det var en dag senere.

Dit bedste rejsetip: Pak kun dit yndlingstøj – det er alligevel kun det, du får brugt, så der er ingen grund til at fylde kufferten med alt muligt du tror du får brug for. Det bedste er altid at kunne nøjes med carry-on baggage, så du er hurtigt igennem lufthavnen.

Din absolut drømmedestination: Jeg vil så gerne til et lækkert spahotel i Sødøstasien en gang. Sådan et sted med bountystrande, daglige spabehandlinger, lækker, spicy mad og super luksushotel.

Din seneste rejse: Var på kombineret arbejds- og ferietur til Sydfrankrig, hvor min familie har hus. Jeg fløj til Nice og så ligger huset en halv times kørsel der fra.

Bedste tip fra denne rejse: Vi tog vores lille søn med til det oceanografiske museum i Monaco. Det var ret fabulous. De har den vildeste tagterrasse med panoramaudsigt over både Middelhavet og Monaco. Tag lige og drik en Orangina deroppe!

Og ellers vil jeg minde om, at det kun tager tre timer at køre til Piemonte fra Nice, så hvis du er til trøfler og Barolo, så kan det sagtens kombineres med en tur til Nice og området deromkring.

– Mira Arkin.

Expedia
2
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*