Rejsetips: Niklas Roar

Er du på udkig efter gode rejsetips? Vi har spurgt en række rejseglade personligheder og eksperter om deres bedste rejsetips; find ud af hvor tit de flyver, hvor deres yndlingsdestinationer ligger henne i verden og hvor de senest har rejst hen!

Niklas Roar

Beskæftigelse: Journalist /rejseredaktør

Hjemby: København

Bopæl: Vesterbro

Hvilken by befinder du dig i lige nu: København

Hjemmeside: ekstrabladet.dk/ferie

Twitter: @NiklasRoar

Facebook: /Fede-ferier

Instagram: /Nroar

Kort bio: 37 år, cand. comm. i journalistik og dansk fra RUC. Jeg har været ansat på EB siden 2004 og har været rejseredaktør i tre et halvt år. Min store passion er madlavning, vin og rejser. Særligt det spanske og italienske køkken har min interesse. Men jeg elsker også indisk og sydøstasiatisk mad. Jeg har en datter (Eleonora) på fire år.

Hvor tit rejser du: Det er meget forskelligt. Men mindst en gang om måneden.

Hvor mange lande har du besøgt: Hmm, ikke så mange endda. Jeg kommer relativt sjældent uden for Europa, da jeg helt grundlæggende hader lange flyveture. Jeg kan nemlig ikke sove andre steder end i en seng. Et bud er omkring  25. Men Spanien og Italien er mine foretrukne rejselande.

Hvor mange kontinenter har du besøgt: 4

Din yndlings amerikanske by: San Francisco

Din yndlingsby: Det er umuligt at svare på. Men jeg vender altid tilbage til San Sebastián i Nordspanien. Spanierne er generelt ikke ret gode til arkitektur og æstetik sammenlignet med italienerne. Men byen har flere Michelinstjerner per indbygger end nogen anden i verden, og det generelle gastronomiske niveau er tårnhøjt. Og så har byen desuden fantastiske strande. Den perfekte, lille livsnyderby. Ellers er Rom og Paris helt i top.

Dit mindst foretrukne land: Norge – priserne er så høje, at det tangerer det latterlige. Og så er der jo endnu koldere end i Danmark. At landet så er helt utroligt smukt er noget helt andet.

Dit yndlings verdensarvsområde: Petra i Jordan er virkelig noget ganske særligt. Men jeg ville nok alligevel vælge Rom, da byen der ud over byder på så mange ting.

Din yndlings lufthavn: CPH – alt ser godt ud, alt virker, og sammenlignet med stort set alle andre lufthavne, jeg har været i, går det altid lynhurtigt at komme igennem security, selv når køerne er lange. Bagageudleveringen kunne de dog godt arbejde lidt på.

Pakker du kufferten ud, når du ankommer til din destination, eller bliver du boende i kufferten: Det kommer an på rejselængden. Hvis det er under tre dage, bliver jeg i kufferten, men jeg har altid strøget skjorter hjemmefra, og de bliver hængt op på bøjler ved ankomst som det første.

Din yndlings-ø: Bali. Skønne mennesker, skøn natur og skønne strande. Kun maden kunne godt være mere interessant. Efter noget tid bliver man træt af nasi goreng, bahmi goreng og mie goreng.

Din favorit gourmetrestaurant: Arzak i San Sebastián. Moderne baskisk to the extreme!

Din yndlingsmad: Enkel og moderne spansk med fisk, skaldyr samt pata negra. Mmm, sortfodsskinke.

Din hade-mad (Hvad kan du ikke fordrage?): Hvis du virkelig vil gøre mig ked af det, skal du servere tarteletter eller hamburgerryg. En frygtet spise lige siden barndommen.

 Hvad drikker du ombord på flyet: Vand. Eller cola – med sukker – hvis jeg er træt.

Din yndlings rejsefilm: Jeg er glad for Alexander Paynes ’Sideways’, hvor Paul Giamatti og Thomas Haden Church spiller to venner, der tager på et ønologisk roadtrip i Santa Barbara. Den hyperneurotiske Miles drikker lige som jeg ’no Merlot,’ mens han er helt pjattet med Pinot Noir. Filmen fik mig til at rejse til USA med konen, leje en bil og besøge flere af de samme steder i det californiske vinland.

Din yndlings rejsebog/bøger: Første gang jeg var i Los Angeles hadede jeg byen. Men så læste jeg Henrik Lists ’Scener fra Sunset Boulevard,’ der er en både oplysende og underholdende blanding af lokalhistorisk information fra den legendariske boulevard og forfatterens private anekdoter. Den gav mig et helt nyt syn på Los Anderledes og dens indbyggere.

Lige nu læser jeg… Michel Houllebecq ’Muligheden af en ø’. Sidste år præsenterede en kollega mig for ’Elementarpartikler’. Jeg var helt solgt læste derefter ’Platform’. Manden er lige dele genial og beskidt og politisk ukorrekt.

Fem ting du altid har med ombord på flyet: Pen, iPhone, skriveblok , det seneste nummer af Euroman samt en lille grim dokument- og pasholder i læder med et fly på, som jeg har fået i en goodiebag fra SBS til en programpræsentation for flere år siden. Jeg rejser så vidt muligt helst kun med håndbagage, og der er altså ikke plads til en bærbar. Og jeg bliver idiot af at skrive på min iPad.

Hvad kan du ikke lide ved at rejse? Turbulens. Jeg vænner mig aldrig rigtig til det, når det går voldsomt for sig. Også unødvendige ventetider ved gate, sikkerhedskontrol, taxier etc. Det MÅ bare kunne gøres bedre så mange steder.

Din pinligste rejseoplevelse: For mange år siden under en rejse i Thailand siden skulle jeg sammen med min kone på dykkertur, og vi skulle sejle fra Koh Samui til Koh Tao. Jeg er mildest talt ikke ret søstærk, og selv om jeg havde taget en søsygepille, gik der ikke meget mere end 15 minutter i den store motorbåd i det oprørte hav, før jeg blev søsyg. Vi sad langt fremme i båden, og man fik også ondt i bagdelen, hver eneste gang den smækkede ned over en kæmpebølge. Og efter noget tid, begyndte jeg at kaste op. Jeg husker hvordan en ansat på båden sad og masserede mine hænder, og folk omkring mig bekymrende råbte ’He is getting green’.

Billede udlånt af Niklas Roar

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*