Rejsetips: René Frederiksen

Er du på udkig efter gode rejsetips? Vi har spurgt en række rejseglade personligheder og rejseeksperter om deres bedste rejsetips; find ud af hvor tit de flyver, hvor deres yndlingsdestinationer ligger henne i verden og hvor de senest har rejst hen!

Rene Frederiksen

Foto: Udlånt af René Frederiksen

BeskæftigelseOnline marketing hos DFDS Seaways og webredaktør på renefrederiksen.dk

HjembyÅrhus

BopælValby

Hvilken by befinder du dig i lige nu: Valby

Hjemmesidewww.renefrederiksen.dk

Twitter: @rfrederiksen

Facebook: /Roadtrip i USA

Pinterest: /ReneFrederiksen

Google+:  /117103585043674415753

Instagram: /Roadtripsusa

Kort bioJeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA. Overnattet i 46 forskellige stater (målet er alle 50) og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.

Mere om mig og hvorfor jeg blogger kan du finde her: http://www.renefrederiksen.dk/hvem/

Hvor tit rejser du3-4 gange til USA om året og arbejdsrejser i Europa ca. en gang om måneden.

Hvor mange, og hvilke lande har du besøgt17 lande: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, England, Irland, Frankrig, Italien, Østrig, Polen, Spanien, Ungarn, Tunesien, Canada, USA og Tunesien. Og så har jeg overnattet i 46 stater i USA – målet er alle 50 + alle territorier og provinser i Canada.

Hvor mange, og hvilke kontinenter har du besøgt3 kontinenter – Europa, Afrika og Nordamerika!

Hvor mange, og hvilke sprog taler du: 5 sprog: Dansk, engelsk, tysk, svensk og norsk

Din yndlings amerikanske by: Den er svær, når man som jeg har været så meget omkring. I mange år sværgede jeg til Durango, Colorado. Hvis jeg skulle bosætte mig i USA vil det nok være stedet grundet dens placering tæt ved alle typer natur og årstider.

Jeg er dog de seneste år blevet godt og grundigt forelsket i Texas, og her ligger Austin højt på listen. Det er på flere måder en levende by med masser af aktiviteter, og selvom storbyer normalt ikke er min yndling, så føles den ikke stor og de historiske områder har en livlig stemning året rundt.

Din internationale yndlingsby: Berlin. Har tilbragt tid i byen de sidste par år og værdsætter den forskellighed du kan opleve. Den er stor, men nem at komme rundt i. Den er hip og moderne, men stadig (relativ) billig og dens historie kan opleves overalt i byen.

Dit mindst foretrukne land: Det har jeg ikke et af. Jeg elsker at rejse og har nydt alle de lande jeg har haft fornøjelsen af at besøge. Jeg har en passion for USA, men det betyder ikke jeg har en skala hvor der er et land i den anden ende jeg ikke kan lide.

Dit yndlings verdensarvsområde: Yellowstone National Park. Jeg oplevede parken i sommeren 2008 og det står stadig som en af de mest varierede naturoplevelser i USA.

Det der gør den til min yndling, er min tur gennem parken henover nytår 2013/2014. Her oplevede jeg parken på snescooter. Der er meget færre gæster end om sommeren og kontrasten mellem det sneklædte landskab og den vulkanske aktivitet er utrolig og efterlader permanente billeder på nethinden.

Din yndlings lufthavn: Schiphol i Amsterdam. Det er en stor lufthavn, men synes det er lykkedes dem at sikre fornuftige løsninger med alt fra tjek ind, sikkerhedstjek (også den du skal igennem når du er ankommet fra ex. USA), plads til passagererne, udbuddet af butikker og restauranter og ikke mindst service niveauet.

Pakker du kufferten ud, når du ankommer til din destination, eller bliver du boende i kufferten: Jeg bliver boende i kufferten. Mine arbejdsrejser er typisk af kortere varighed og mine USA ture er roadtrips, hvor jeg er på farten hver dag.

Din yndlings-ø: Dry Tortugas, som ligger vest for Key West i Florida. Havde fornøjelsen af at flyve dertil i vandflyver og snorkle ved Fort Jefferson.

Din favorit gourmetrestaurant: Jeg har spist på mange gode restauranter i Danmark og på forretningsrejser rundt om i Europa, men benytter ikke rigtig at spise gourmet på mine ferier.

Har dog været nogle gedigne steder på mine ture og bl.a. prøvet kobe kød på en af Gordon Ramsays restauranter i Las Vegas, spist hummer i New England og været på Miami South Beach ældste restaurant, Joe’s Stone Crab, som alle er gode gourmet-oplevelser.

Din yndlingsmad: Texas Pit BBQ. Når du har prøvet bbq på 100+ år gamle restauranter i small town america, så skal der mere end en ”grill bill” med en Weber til imponerer dig med grillmad.

Din hade-mad (Hvad kan du ikke fordrage?): Jeg er ikke kræsen, så vil ikke sige der er noget jeg ikke kan lide. Har ikke smagt alt endnu, så udelukker ikke der er noget i horisonten som ikke passer til mine smagsløg., men jeg er ikke bange for at prøve nye ting. Jeg har spist klapperslange og Rocky Mountain Oysters (tyre testikler), og ville gøre det igen, for det smagte helt OK.

Hvad drikker du ombord på flyet: Primært vand, nogle gange juice eller sodavand. Det er sjældent jeg drikker alkohol, da det fremskynder dehydrering.

Din yndlings rejsefilm: Into the wild. En inspirerende og autentisk historie om at tage chancer og leve livet.

Din yndlings rejsebog/bøger: On the road af Jack Kerouac og America Unchained af Dave Gorman.

Lige nu læser jeg… Cruising Paradise af Sam Shepard

Top tre favorit rejse nyhedsbreve/magasiner/blogge (danske/udenlandske):

Jeg er altid på jagt efter input der kan hjælpe mine læsere, så jeg benytter mange outlets. Her er et par af dem jeg har benyttet for nyligt:

http://www.Roadtrippers.com

http://www.stuckincustoms.com

http://everything-everywhere.com

Fem ting du altid har med ombord på flyet: Noise cancelling headphones (+ ekstra batteri), iPad, sovemaske (flybrille), kuglepen, til at udfylde formularer og en langærmet trøje.

Hvad kan du ikke lide ved at rejse? Tiden det tager at komme frem til destinationen.

Din pinligste rejseoplevelse: Jeg er ikke nem at hyle ud af den, så har ikke gjort eller oplevet noget som jeg vil betegne som pinligt.

Din værste rejseoplevelse: Jeg har været forskånet for de helt slemme oplevelser. Jeg har prøvet at der ikke var plads, fordi flyet var overbooket og stå på destinationen uden bagage, men ikke ting der har givet varige men.

En enkelt gang har jeg oplevet ikke at komme igennem immigration i USA i første forsøg. Jeg endte med at vente 40 minutter i et lokale, hvor asylansøgere ventede på deres sag blev behandlet. Følelsen af, at kunne blive sendt hjem igen uden forklaring hang i lokalet. Da det endelig blev min tur og kaldt frem til en immigration officer gik der ti sekunder og så vidste jeg, at alt var ok. Han smilede og ud fra mine mange stempler i passet snakkede han løs om alle de oplevelser han havde haft på de samme destinationer rundt om i USA.

En træls oplevelse, men nu ved jeg hvordan det foregår og kan berolige andre der måtte være nervøse for en lignende oplevelse.

Dit bedste rejsetip: Sørg for der er tid til det uventede. De bedste oplevelser kommer ofte fra ting man ikke planlægger på forhånd.

Din absolut drømmedestination: En åben bil og den åbne landevej. For mig handler det om friheden til at kunne vælge at køre fra ved næste afkørsel, se hvad der gemmer sig af oplevelser og møde de lokale. Jeg duer ikke til at sidde stille på en strand eller udtømme alle muligheder i en storby.

Din seneste rejse: Til Amsterdam på arbejde, hvor jeg sejlede Amsterdam til Newcastle (og tilbage igen) i forbindelse med et photo shoot på et af vore skibe.

Seneste ferie var i påsken, hvor jeg var i Texas og New Mexico og bl.a. var på rundtur på den nye rumlufthavn, Spaceport America, hvor bl.a. Virgin Galactic og SpaceX skal flyve fra.

Bedste tip fra din seneste rejse: Snak med de lokale. Jeg mødte et ægtepar i en hotelbar på The Gage i Marathon, TX. De var imponerede over at møde en dansker så langt væk hjemmefra. Vi snakkede vidt og bredt om Danmark (som de dog kendte lidt, eftersom deres søn havde læst et år i København) og da snakken trak ud tilbød de at jeg kunne spise sammen med dem til middag, som de insisterede på at betale for.

Billeder udlånt af René Frederiksen

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*