Guide: Restauranter i Helsingør du bør besøge

restauranter-helsingoer

c: Jens Herrndorff via Unsplash

Kulinariske oplevelser i Helsingør

Byen, der huser det berømte Kronborg og historien om Hamlet, byder uden tvivl også på et væld af lækre smagoplevelser på restaurantfronten. I Helsingør kan du opleve alt fra italienske klassikere til fransk bistromad og nordisk-inspirerede restaurantoplevelser.

Vi guider dig til nogle af Helsingørs bedste smagoplevelser, der byder på noget for enhver smag.

Kulturværftets spisehus // Caféserveringer for alle

Bæredygtighed, økologi og gode råvarer er alt sammen nøgleord i Spisehusets køkken. Her serverer de en række velsmagende caféretter, som kan nydes indendørs eller udendørs med udsigt til Kronborg og Sverige.

Tidligere forpagter af National museets café og restaurantchef for den berømte kok Nikolaj Kirk, Nikolaj Rud Tobiassen, står i spidsen for denne restaurant i Helsingør. Søger du et lækkert og veltilavet måltid, kan du med fordel lægge vejen forbi dette spisehus.

Det er dog værd at lægge mærke til, at restauranten her ikke har åben til lange aftenserveringer. Spisehuset i Helsingør har åben til kl. 19 tirsdag til fredag og til kl. 17 mandag og i weekenden.


Spisehuset

Allegade 2

3000 Helsingør


Ristorante Ciao Ciao // Oplev det italienske køkken

Hos Ristorante Ciao Ciao får du serveret klassiske italienske retter i hyggelige, hjemlige omgivelser.

Med udsigt over Øresund, der ligger på den modsatte side af vejen, byder Ciao Ciao på ægte italiensk stemning og håndplukkede, veltilberedte retter fra det italienske køkken. Her kan du mæske dig i alt fra oksemørbrad til antipasti og forskellige pastaretter tilberedt med præcision og kærlighed for det italienske køkken.


Ristorante Ciao Ciao

Nordre Strandvej 23A

3000 Helsingør


pasta-italiensk

c: Sarah Boyle via Unsplash

Restaurant Kronborg Havbad // Danske og nordiske klassikere

Med måske Helsingørs bedste udsigt over Sverige og Kullen, kan du nyde din frokost eller aftenmenu på Restaurant Kronborg Havbad.

Restauranten åbnede helt tilbage i 1920 og har altså tilberedt måltider til sine gæster i tæt på et helt århundrede. Selvom de nye bygninger er opført i 1978, kan du dog alligevel nyde et velsmagende måltid i hyggelige omgivelser med sjæl og historiske referencer.

Til frokost kan du blandt andet nyde en klassisk dansk frokosttallerken med alt hvad hjertet begærer, eller nyde en række lækre fiskeretter til aften i ægte havneby-stil.


Restaurant Kronborg Havbad

Strandpromenaden 6

3000 Helsingør


Francophile // Fransk bistro når det er bedst

Med inspiration fra tilgængelige råvarer fra grønthandleren, slagteren og fiskehandleren, tilbereder Francophile klassiske franske bistro retter, som du kan nyde i stemningsfyldte omgivelser midt i Helsingør centrum.

Bistroen ligger bare et par minutters gang fra Helsingør station, med udsigt over havnen og Sverige. Her kan du nyde ægte fransk bistro stemning på endnu en restaurant i Helsingør.

Francophile er åben torsdag, fredag og lørdag for alle. Ønsker du derimod at nyde dit måltid på Francophile en anden af ugens dage, kan du kontakte ejeren og booke bord, hvis i er 6 eller flere.


Francophile

Stengade 81

3000 Helsingør


dinner-plate-food

c: Jay Wennington via Unsplash

Madam Sprunck // Det romantiske valg

Centralt i Helsingør finder du restauranten Madam Sprunck. I en af Helsingørs små, historiske gader blandt farverige, ældre bygninger finder du denne restaurant, der er en del af et hotel ved samme navn.

Med inspiration fra det italienske, franske og spanske køkken komponerer Madam Spruncks kokke en række veltilberedte retter og lækre smagoplevelser. Blandt disse retter finder du blandt andet carpaccio, risotto, kulmule og charcuterie. Alt dette serveres i hyggelige, romantiske og traditionelle omgivelser.


Madam Sprunck

Bramstræde 5

3000 Helsingør


Værftets madmarked // Den utraditionelle restaurantoplevelse

Er du mere til en utraditionel restaurantoplevelse, så kan du i stedet besøge Værftets madmarked i Helsingør. Her får du serveret streetfood-retter fra de mange forskellige stadeholdere, der byder på lidt af hvert.

Stadeholderne byder blandt andet på en fiskedeli, asiatisk street food samt argentisk inspirerede madoplevelser. Dette er bare få af mange madoplvelser, du kan mæske dig i på værftets madmarked, der tilbyder 12 forskellige stande med mad fra hele verden.

Madmarkedet er placeret i Helsingørs gamle skibsværft, der skaber en maritim og uformel stemning. Maden kan du nyde i den store, rustikke hal eller tage det med udenfor, hvis vejret viser sig fra den gode side. Madmarkedet fungerer som et samlingspunkt for både unge som ældre i Helsingør, og byder udover velsmagende mad også på en række aktiviteter. Disse aktiviteter tæller blandt andet Tirsdagstoner, Foody Banko og Børnebio.


Værftets madmarked

Ny Kronborgvej 2

3000 Helsingør


street-food-truck

c: Mike Wilson via Unsplash


God fornøjelse med restaurant-jagten!

Leder du efter en overnatning i Helsingør?


 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*