Rom sætter tænderne i den gode chokolade

I den evige by smager det søde liv af chokolade

Det er en kendt sag, at italienerne elsker kaffe. Det kunne måske forlede én til at tro, at de ikke går op i chokolade. Men det gør de altså – Rom er faktisk det helt oplagte sted at give efter for sin chokoladetrang. Der ligger en masse gode steder spredt ud over hele byen, så du får mulighed for at udforske en række af de mange skønne kvarterer – book evt. et hotel i Rom i gåafstand fra de bedste chokoladesteder. Som bekendt fører alle veje til Rom… og til en chokoladebutik.

Colosseum i Rom af: Shutterstock

10 måder at tage en bid af Roms chokoladeverden

Her er 10 steder, du ikke må gå glip af på din gastronomiske gåtur gennem denne charmerende og varmblodede by.

  1. Gå på opdagelse i byens ældste chokoladeforretning Moriondo e Gariglio

Et besøg hos Moriondo e Gariglio er som at tage på en rejse tilbage i tiden. Tag med tilbage til 1800-tallet, hvor denne berømte chokoladeforretning, der er romernes stolthed, blev grundlagt. Her har de lokale fået stillet deres chokoladetrang i over 200 år. I tiden op til påske er der en endeløs strøm af mennesker i kø for at købe butikkens berømte chokoladeæg og chokoladefisk, der er pakket ind i farvestrålende alufolie, og som bliver solgt i anledning af højtiden.

Moriondo e Gariglio

Via del Piè di Marmo, 21/22, 00186 Roma

  1. Smag vegansk rå chokolade hos Grezzo

Hvis du gerne vil forkæle dig selv lidt uden at spise hverken mælke- eller animalske produkter, så bør du helt sikkert kigge forbi dette sted. Chokoladeforretningen Grezzo Raw Chocolate sælger udelukkende økologiske og glutenfri rå søde sager. Her er kvaliteten i højsædet, og de to grundlæggere er hele tiden i gang med at udvikle nye forbedrede opskrifter, der udfordrer smagsløgene. Du må endelig unde dig selv at prøve de fantastiske fyldte chokolader, der er lavet af rå chokolade (60 % til 80 % kakao). Kombinationen af den lette bitterhed og den knasende chokolade er en ren fryd.

Grezzo

Via Urbana, 130, 00184 Roma

  1. Oplev de kunstneriske chokoladekreationer hos Pasticceria Bompiani

Kunstelskere skal helt sikkert slå et smut forbi dette konditori, der ligger midt i den italienske hovedstad. Til påske sælger dette elegante sted chokoladeæg, der er dekoreret med inspiration fra moderne kunstværker. Harding, Kandinsky, Basquiat og Klee, blandt andre. Du får helt sikkert lyst til at knipse et billede af dine chokoladekøb fra Bompiani.

Pasticceria Bompiani

Via Benedetto Bompiani, 8, 00147 Roma

Cocoabønner. Foto: Getty Images

  1. Synet af chokoladerne hos Quetzalcoatl vil få dine tænder til at løbe i vand

Tag ikke fejl af navnet, det er ikke en mexicansk chokoladeforretning. Den er romersk hele vejen igennem. Hvis du har brug for et skud selvforkælelse og lækker chokolade, så skal du bare kigge ind til Quetzalcoatl. Det er umuligt at modstå de fyldte chokolader i den imponerende udstillingsmontre. Det er også værd at sætte tænderne i stedets isvaffel (der selvfølgelig er lavet af chokolade), før du endnu engang begiver dig ud på din turistfærd i Roms gader.

Quetzalcoatl

Via delle Carrozze, 26, Roma

  1. Lad dig opsluge af en verden af chokolade hos chokoladefabrikken SAID

Den liflige kakaoduft, der når næseborene, gør det umuligt ikke lige at kigge ind i denne historiske chokoladehandel, der blev grundlagt i 1923. Når du først er kommet ind ad døren, står du midt i chokoladebutikken, hvor Johnny Depp og Juliette Binoche mødte hinanden i kærlighedsdramaet ‘Chocolat’, som blev filmet her. Det er som at være med i en Hollywoodfilm. Og ligesom de to berømte skuespillere får du sikker også lyst til at sætte tænderne i et stykke chokolade. Der er i hvert fald frit valg på alle hylder i denne enorme chokoladefabrik.

SAID

Via Tiburtina, 135, 00185 Roma

Chokolade. Foto: Shutterstock

  1. Smag Nudi-chokoladerne hos Gay Odin

I denne traditionelle chokoladebutik går de søde fristelser under navne som Ghiandella, Nocciutella, Godinella og Albanesi. Her er der chokolade i alle former, både faste og flydende: fyldte chokolader, chokoladebarer, smørepålæg, likører og træstammer. Butikken blev grundlagt i Napoli i 1920’erne af den visionære chocolatier Isidoro Odin og er kendt for sin berlinerblå indpakning og de populære Foresta og Nudi-chokolader. Italienerne er helt vilde med Gay Odins chokolade og rejser langvejs fra for at købe store mængder.

Gay Odin

Via Antonio Stoppani, 9, 00197 Roma

  1. Forkæl dig selv med en kop cremet varm chokolade hos Venchi

Venchi er en af de mest berømte og førende chokoladehandlere i Italien. Forretningen er især kendt for sin skønne varme chokolade, og efter at have travet rundt i Roms gader en hel dag, er det et perfekt sted at hvile fødderne med sådan en kop. Den er lækker tyk og cremet og nydes bedst ved hjælp af en teske. Hos Venchi sætter de en ære i ikke at bruge hverken tilsætningsstoffer eller kemikalier i produktionen af den guddommelige chokolade. Det er ren chokoladefryd!

Venchi Cioccolato

Via della Croce, 25/26, Roma

  1. Lad dig friste hos Dolce Idea

Det er umuligt ikke at lade sig friste af de søde chokoladekreationer hos Dolce Idea. Udover det imponerende udvalg af chokolade er den farvestrålende indpakning i alle regnbuens farver svær at overse for de forbipasserende.

Dolce Idea

Via della Stelletta, 27, 00186 Roma

  1. Drik af chokoladeglas hos Vendita Libri Cioccolata e Vino

Bøger, alkohol og chokolade… Det må være noget nær den perfekte kombination! Lad dig lokke af denne søde treenighed midt i det charmerende Trastevere-kvarter. Den lille bar er især kendt for sine shotglas, der er lavet af chokolade. Når du har drukket din Bailey, kan du spise glasset bagefter. Luften her er ladet med sjofle bemærkninger, der også afspejles i drinksmenuen, hvor du finder shots med navne som g-punktet og 69. Det er et oplagt sted at tilbringe en sjov aften i chokoladens tegn.

Vendita Libri Cioccolata e Vino

Vicolo de’ Cinque, 11A, 00153 Roma

  1. Besøg Choco-Note-festivalen i San Marino

Den lille by San Marino, der ligger nord for Rom, huser hvert år Choco-Note-festivalen, som løber af stablen i oktober måned. Det er tre dage fyldt med workshops, chokoladesmagninger og forestillinger for både børn og voksne. Mens de små poder er beskæftiget med deres nyerhvervede chokoladeoverskæg, kan du bruge tiden på at lære at lave en klassisk Sachertorte eller en fyldt chokolade, der sidder lige i skabet.

Choco-Note

Via Eugippo e Cantone Panoramico

Centro storico, Città di San Marino

Det siger de store kokke om chokolade:

“Jeg elsker produkter af høj kvalitet, som bringer sanserne i balance. Jeg var derfor altid på jagt efter nye smagskombinationer. Det fandt jeg i chokolade, som er et enestående materiale med mange slags smage og naturlige aromaer”.

Valter Bovetti, chocolatier fra Piedmont og grundlægger af chokolademærket Bovetti.

Fokus på: Francesco Carletti, den første chokoladeimportør

Grunden til, at der i dag er så mange chokoladebutikker i Italien, kan spores tilbage til den opdagelsesrejsende Francesco Carletti, der begyndte at interessere sig for kakao på en rejse til den nye verden. I 1606 bragte Francesco Carletti sin spændende opdagelse med tilbage til Firenze for at studere den nærmere. Herfra blev chokolade udbredt til hele Europa. I første omgang var det den italienske adel, der satte tænderne i chokoladen, og siden blev den så tilgængelig for den brede befolkning.

5 højdepunkter i Roms chokoladehistorie

1606: Handelsmanden Francesco Carletti bringer som den første italiener chokolade med tilbage fra en rejse til Mexico.

1644: Den italienske læge Paolo Zacchia skriver i Rom den første lægerapport om chokoladens effekt på den menneskelige krop.

1878: Den første Venchi-chokoladeforretning åbner i Rom

1923: Chokoladefabrikken SAID dal 1923 slår dørene op

1953: I filmen ‘Prinsessen holder fridag’ besøger Audrey Hepburn den romerske isbutik Giolitti Gelateria

La Foresta: Italiensk chokoladeparadis

Her står menuen blandt andet på chokoladetræstammer, hvilket gør La Foresta, der betyder skoven på italiensk, til et yderst passende navn til stedet. Men du skal være hurtig, for træstammerne bliver revet væk, især i ferieperioder, som den perfekt afslutning på måltidet.

 

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*