Vikinger, verdensarv og ROCK i domkirkebyen Roskilde

Dette indlæg er skrevet Gitte Nielsen fra VisitRoskilde til Expedia.dk

Foto: Roskildedomkirke.dk – Roskilde Domkirke

Roskilde er Danmarks første hovedstad og er beliggende i smukke omgivelser kun 30 minutter fra København med tog eller bil. Roskilde er rig på både historie, kultur og natur og er i dén grad værd at opleve.

Roskildes smukke Domkirke er optaget på UNESCO’s liste over verdens umistelige kulturarv og et absolut must-see, når du besøger Roskilde. Den smukke teglstenskatedral med de mange tilbyggede kapeller og våbenhuse er et enestående indblik i dansk bygningskunst og stilarternes skiften gennem 800 år. Samtidig kommer du helt tæt på den danske kongefamilies sidste hvilested, for i Roskilde Domkirke er ikke færre end 39 konger og dronninger begravet, hvilket ikke findes andre steder i verden.

Foto: Visitroskilde.dk – Roskilde Domkirke

At Roskilde er en historisk by ses også i den hyggelige bymidte, der summer af liv hele året rundt. Kommer du til byen onsdag eller lørdag, kan du bl.a. slå vejen forbi det livlige torvemarked på Stændertorvet, der byder på alt fra blomster og lokale fødevarer til spændende loppefund.

Fra bymidten kan du gå til havnen på under ti minutter gennem én af Roskildes smukke parker. Her finder du Vikingeskibsmuseet, hvor du bl.a. kan se de fem originale Skuldelev vikingeskibe, der blev udgravet i Roskilde Fjord i 1960’erne. På den tilstødende Museumsø ligger museets bådeværft, hvor du kan følge bådebyggerne på nærmeste hold, når de genskaber vikingeskibe med rå muskelkraft og vikingetro værktøj.

Vikingeskibsmuseet. Foto: Werner Karrasch

I havnen på Museumsøen vugger rekonstruktioner af vikingeskibe side om side. Her kan du mellem 1. maj og 30. september tage et fast greb om åren og prøve kræfter med vikingernes liv til søs, når du stævner ud på fjorden ombord på et ægte vikingeskib. Husk at nyde panoramaudsigten ind mod Roskilde fra vandsiden – det bliver ikke meget smukkere!

Foto: Vikingeskibsmuseet.dk – Firmasejlads i vikingeskib med Novo Nordisk

 

Ragnarock. Foto: Museumskoncernen ROMU og Rasmus Hjortshøj

RAGNAROCK – Danmarks nye museum for rock, pop og ungdomskultur er hverken kedeligt udvendigt eller indvendigt! Med sin guldnittede facade og lange røde løber er arkitekturen udadtil med til at understrege den historie og stemning, som du møder, når du træder ind ad døren. Med musik som omdrejningspunkt fortæller museet historien om ungdomskulturen i Danmark fra 1950’erne og frem til i dag, så gør dig klar til en rutsjebanetur gennem rockens fabelagtige historie!
RAGNAROCK er beliggende i Roskildes nye kreative bydel Musicon, hvor du bl.a. kan opleve Klatreparken, Musicons kreative handelsstrøg Containerstriben og ikke mindst Rabalder Parken – et prisbelønnet regnvandsanlæg forklædt som skaterbane og rekreativ park.

Rabladerparken. Foto: Kim Wendt

Roskilde ligger midt i Sjællands nye nationalpark Skjoldungernes Land. Nationalparkens 170 kvadratkilometer rummer enestående natur, kulturhistorie og et af Danmarks smukkeste istidslandskaber med bølgende bakker og store smeltevandsdale. Derfor er det et absolut must at kombinere et kulturelt besøg i Roskilde med en fantastisk naturoplevelse i den nye nationalpark. Oplev fjordlandskabet på cykel på Fjordstien eller snør vandreskoene og gå i Skjoldungernes fodspor på Skjoldungestierne.

Anemonesafari i Boserup Skov. Foto: Tim Krat

Nationalpark Skjoldungernes Land understreger og bekræfter Roskildes unikke kombination af fantastisk fjordlandskab og mange unikke kulturminder. De mange stier, shelters og ture i nationalparken giver desuden mulighed for at opleve naturen, kulturhistorien og landskabet helt tæt på. For intet andet sted i Danmark er koncentrationen af kulturminder så tæt som netop i den nye nationalpark. Her vandrer eller cykler du bogstaveligt talt midt i Danmarkshistorien!

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Roskilde.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*