Spar penge på rejsen – billigere mobilregning efter ferien!

Pige med sin mobil på ferien

Foto: rayand, via Flickr

For nogen betyder ferie totalt afkobling: ingen telefoner, computere eller andre apparater. Men det er nu alligevel de færreste som kan forpligte sig til en fuldstændig apparat-fri ferie, fordi kontakten til venner og familie er vigtig. Men det kan godt komme til at koste en formue hvis man ikke tænker sig om. Her får du nogen tips til hvordan du kan undgå en kæmpe regning når ferien er forbi.

Slå dataroaming fra

Husk altid at slå dataroaming fra ellers vil din telefon automatisk begynde at opdatere e-mails og apps så snart du opretter forbindelse til et nyt netværk. Så før du sætter din fly-tilstand så slå dataen fra først. På din tablet kan du og så deaktivere automatiske opdateringer, det er også er en god idé inden rejsen!

Rejse-apps

Anskaf dig en af de uundgåelige rejseapps på din ferie! De fleste af dem har dog brug for en dataforbindelse for at arbejde, som nogen gange godt kan være en anelse irriterende. Sørg for at downloade apps før rejsen som er tilgængelige offline. Både Google Maps og TripIt kan fungere offline.

Dataroaming

Download appen Opera Max – Data manager og skift herefter din browser. På den måde kan du spare 50% af dine dataroaming. Appen er en databesparelses-app, som gør billeder, videoer mm. mindre når du surfer på telefonen, men det betyder ikke at kvaliteten bliver påvirket. Du kan få 50% mere ydelse med Opera.

Undgå at streame

Når du rejser internationalt er det ikke en særlig god ide at streame musik eller film. Vær sikker på at du er offline på alle dine apps, så du ikke streamer ubevidst, det kan koste dyrt hvis du for en kort stund glemmer at du er i udlandet.

Skift dit SIMkort

Hvis du skifter dit SIM-kort til et taletidskort vil du undgå overforbrug. Inden din rejse kan du bestemme hvilken pakke du vil have adgang til i en kombineret tale-og datapakke. Når du køber dit taletids-SIM-kort skal du huske at fortælle præcis hvad du ønsker, så teleselskabet kan hjælpe dig bedst muligt.

WiFi, WiFi, WiFi…

WiFi er heldigvis meget globalt og har du ikke rejst i noget tid vil du vil nok blive overrasket over hvor mange restauranter og cafeer rundt omkring i verden som nu tilbyder WiFi,  lige fra strandbarer i Gambia til kaffehuse i New York. Har du muligheden for at koble dig på et WiFi-netværk skal du altid gøre det, det er den bedste måde at spare på. Tjek e-mailen eller kontakt vennerne derhjemme med Skype eller Viber!

 

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*