Sejltur i Danmark

Danmarks er et kystrigt land med over 400 øer, fordelt udover hele landet. Uanset hvor du befinder dig i landet betyder det, at ingen områder er mere end 52 kilometer væk fra havet. Sejlads har været en fasttømret del af dansk kultur i århundreder, og med mere end 300 lystbådehavne fordelt udover hele landet har du rig mulighed for at tage på sejltur i Danmark.

Her har vi samlet tre udvalgte steder til inspiration. Det er dog kun et lille udsnit af de mange muligheder Danmark rummer, når det kommer til sejlads.

sejltur-danmark

 

Sejltur i København

Hovedstaden har masser af muligheder for sejlads i havnen og kanalerne, hvor du både kan sejle i egen båd eller leje en. Særligt at leje en motordrevet båd og sejle rundt i Københavns kanaler er noget, der tiltaler både lokale og turister: Du lejer båden på timebasis, og herfra bestemmer du selv ruten.

En lejet båd begrænser dig selvfølgelig i forhold til din tidsramme og bådens hestekræfter, men hvis du har en sejlbåd med mere vind i sejlene, kan du besøge områderne omkring Holmen, Refshaleøen og bruge en af byens mange havne som base for din sejlads videre ud i Danmark.

 

Det Sydfynske Øhav

Syd for Fyn finder du mere 55 øer, beboede og ubeboede, der tilsammen udgør Det Sydfynske Øhav. De unikke naturområder tilbyder dig masser af smuk, dansk natur, og med kort afstand mellem de enkelte øer kan du let og bekvemt komme rundt. De beboede øer har ofte overnatningsmuligheder, så du let kan tilbringe mere end et par dage med sejlads i det danske farvand. En populær rejseaktivitet i sommerhalvåret, men hvis du har mod på det, kan du også tage en sejltur henover vinteren.

 

sejltur i Danmark

C: Benjamin Blättler on Unsplash

 

Sejlads i Limfjorden

Limfjorden er oplagt til din næste sejltur i Danmark. Danmarks nordligste fjord, med et areal på 1500 km², giver dig masser af plads til at udforske de mange byer, der ligger langs fjorden. Struer, Løgstør, Mors har hver især deres seværdigheder at byde på, hvor du også kan finde overnatning og spisesteder – medmindre du vælger at sove på din båd.

 

Med ovenstående kan du forhåbentligt finde inspiration til en sejltur i Danmark, hvor du kan se sider af landet, du måske normalt ikke oplever. God tur med sejladsen.

0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*