Seværdigheder på Fyn

Midt i Danmark ligger smukke Fyn. Øen byder på et væld af spændende seværdigheder – alt lige fra naturoplevelser til kulturelle- og aktive oplevelser. Vi guider dig til nogle af Fyns populære seværdigheder, og så kan du ellers selv vælge, hvad der tiltaler dig mest.

Egeskov Slot

egeskov-slot

c: Steen Jepsen via Pixabay

 

Bag de tykke mure på Egeskov Slot gemmer sig 460 års historie. Slottet fungerer både som museum, men er ligeledes hjem for grevefamilien Ahlefeldt. Her har du rig mulighed for at gå på opdagelse i slottets historie og få et indblik i den enestående tid, som slottet er et vidnesbyrd om.

H.C. Andersens hus

En klassisk fynsk seværdighed er naturligvis H.C. Andersens hus. Huset ligger i Odense og kan ligesom Egeskov Slot tage dig tilbage til en tid med særegne historier, papirklip og et unikt, verdenskendt forfatterskab. Med en 5-i-1-billet kan du også komme på rundttur til H.C. Andersens fødehjem, barndomshjem og steder i Odense, der har haft særlig stor betydning for det unikke forfatterskab.

Kajakroning i det sydfynske øhav

kajak-sydfyn

c: Kimon Maritz via Unsplash

 

Flotte kyststrækninger og en masse små øer med strande og bugter danner den perfekte ramme for kajakroning. I det sydfynske øhav, lige udenfor Svendborg, kan du tage på kajaktur blandt de mange øer og skøn natur. Hvad enten du er nybegynder eller øvet, kan du komme en tur på havet og nyde den sydfynske natur. Hos Nicus Nature i Svendborg tilbyder de blandt andet kurser for både nybegyndere og øvede, samt udlejning af kajakudstyr.

Valdermars slot

valdemar-slot-fyn

c: Bente Jønsson via Pixabay

 

På Tåsinge ved Svendborg ligger Valdemars slot. Slottet blev bygget af Christian 4. og fungerer både som museum og hjem for slottets ejere. Slottet byder på imponerende sale, gemakker og stuer og en historisk atmosfære. Du kan frit bevæge dig rundt i de fine omgivelser på slottet ligesom prinsessser, prinser, baroner og baronesser gjorde det engang.

Slottet byder også på et jagt- og trofæmuseum, hvor du kan opleve den mange jagttrofæer og kulturgenstande indsamlet fra hele verden.

Rundt om slottet finder du slotsparken med brede plæner og en lille have, hvor du kan nyde den fine natur og betragte slottet og de tilstødende længer.

Arresten i Faaborg

Den tidligere Faaborg Arrest er lavet om til et helt særligt museum, som er en unik seværdighed på Fyn, der kan fortælle historier om, hvordan det har været at sidde i en dansk arrest. Museet kan måske alene ved navnet virke som en barsk historie. Ikke desto mindre er der særlige tekster og opgaveark for børn, som også kan få meget ud af at besøge Arresten.


Leder du efter en overnatning på Fyn? Find et udvalg af hoteller lige her.


1 kommentar

  1. Sofie BH 19/02/2019 Svar

    Det ser da godt ud det der! fede råd som jeg vil følge!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*