Seværdigheder i Holbæk

I Holbæk ligger der mange spændende attraktioner og seværdigheder, der helt klart er et besøg værd. Expedia har samlet Holbæks must-sees i det her indlæg til dig.

seværdigheder i holbæk

C: Gautier Salles on Unsplash

 

Udforsk stjerneobservatoriet

I Holbæk kan du komme tættere på stjernerne og universet. Her kan du udforske Brorfelde Observatoriet, som er Danmarks største stjerneobservatorium. Observatoriet er blandt andet kendt fra tv-julekalenderen ”Julestjerne” fra 2012. Stjerneobservatoriet har dog eksisteret i meget længere tid end det, og går helt tilbage til 1953, hvor det fungerede som arbejdsplads for astronomer. I dag er Brorfelde en velbesøgt attraktion i Holbæk og et oplevelsescenter ud over det sædvanlige.

 

Sejl på Isefjorden

I Holbæk kan du sejle på Isefjorden. Du kan sejle fra Holbæk havn, Odsherred, Roskilde og Lejre. Det er en smuk rute, hvor du rigtig får et indblik i den smukke natur der omkræser Isefjorden. Fra Holbæk kan du tage din cykel rundt om fjorden, hvis du følger Fjordstien. Her kan du se smuk natur der byder på vand, marker og skov. Der er masser af attraktioner som du kan tage et kig på, når du udforsker Isefjorden. I Holbæk kan f.eks. besøge et hav af forskellige gallerier eller spise på en af lokale restauranter.

seværdigheder i holbæk

C: Erlend Ekseth on Unsplash

 

Besøg Vestindien i Holbæk

I Holbæk kan du besøge Holbæk Museum, hvor du kan sejle tilbage i tiden og opleve Vestindien i år 1799, hvor øerne stadig tilhørte det danske kongerige. Du kan prøve kræfter med forskellige værksteder, hvor du kan lære at lave smykker eller porcelæn – præcis som de gjorde det dengang i Vestindien. Tag familien under armen og besøg denne attraktion i Holbæk.

 

Oplev Andelslandsbyen Nyvang

Tag på en tidsrejse tilbage til 1870’erne og oplev et vaskeægte samfund, der simulerer hvordan man levede sammen på det tidspunkt i historien. Her oplever du hverdagen i et lille samfund for over 100 år tilbage. Bygninger, landskab og husdyr er alt sammen at finde i den lille attraktion nær Holbæk. Der er gratis rundvisning i alle weekender og helligdage.

 

seværdigheder i holbæk

C: Philipp Michalzik on Unsplash

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*