Besøg Jyllands have – Sønderborg området

Der er et yndigt land

Velkommen til det grønne og frugtbare Sønderborg område, der på smukkeste vis afspejler nationalsangen. Bøgetræerne på vore kystskove spejler deres toppe i de rolige og børnevenlige fjorde og bælter. Området er spækket med oldtidsminder – hér findes Nordens største samling af gravhøje og landskabet bugter sig i bakker og dale skabt af istiden.

Lidt kongelig har man vel lov til at være

Besøg Gråsten – stedet hvor Danmarks nationalæble kommer fra og hvor kongefamilien hvert år holder sommerferie på det smukke, hvide slot omgivet af blomsterhaven og de dybe GråstenSkovene. Resten af året er Gråsten Slotskirke og den smukke Gråsten Slotshave åben for gæster.


foto2-graasten-slot
Af VisitSønderborg

Her er sjov for børn i alle aldre

Universe Science Park og Historiecenter Dybbøl Banke byder på spændende aktiviteter for hele familien og Museum Sønderjylland på Sønderborg Slot giver mulighed for at dykke ned i de spændende historier om Sønderborg og Sønderjylland.

Har du interesse for kunst bør du kigge forbi Hertugbyen Augustenborg og besøge Danmarks smukkeste skulpturpark – i Augustiana kan du døgnet rundt nyde det smukke sammenspil mellem natur og kunstværker.

foto3-universe-science-parkAf VisitSønderborg

Ta æ tur mæ æ spritte

Sommeren over byder Feodora II på muligheden for sejlads mellem Sønderborg og Langballigau i Tyskland, som i de gode gamle dage med de berømte spritbåde, og der er guidede ture i byerne. Du kan også tage med på en hyggelig hestevognstur fra Sønderborg Slot rundt i byen eller fra Ahlmannsparken i Gråsten til Prinsesse-søerne i GråstenSkovene. På den historiske bane ved Sønderborg Slot kan du opleve ringridersporten i form af det Historiske Ringridning, hvor rytterne er iklædt historiske dragter.

foto1-soenderborg-slot-og-kongeskibet-dannebrogAf VisitSønderborg

Få vitaminer til hjernen

Motion er vitaminer til hjernen og vore mange vandrestier og cykelruter byder på et væld af muligheder. Har du mod på en længere tur, så ligger Danmarks første  Europæiske Kvalitetsvandrevej og venter på dig – Gendarmstiens 74 kilometer fører dig langs kysten fra den dansk-tyske grænse til Høruphav på øen Als. Du kan selv planlægge din tur eller booke en pakke på visitsonderjylland.dk samt hos Vandring-for-alle.

 foto5-gendarmsti-vandring-for-alleAf VisitSønderborg

Sønderborg på Verdenskortet

Foruden den kendte folkefest; Ringriderfesten, regattaen Kongelig Classic 1855 og de mange koncerter med både små og store navne, såsom Elton John, er Sønderborg vært ved det Int. Feuerwehr-Sternfahrt – hvor flere tusinde frivillige brandfolk fra Europa mødes i Kristi Himmelfartsferien samt Spejdernes Lejr 2017, hvor 40.000 spejdere fra flere lande vil campere lige uden for Sønderborg by. Sæt kryds i 2017-kalenderen

foto4-historisk-ringridning-ved-soenderborg-slotAf VisitSønderborg

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*