9 gode grunde til at besøge Dubrovnik denne sommer

Dubrovnik kulminerer om sommeren med sine nærmest endeløse solskinsdage og uberørte strande, som Adriaterhavets lune bølger skvulper ind over. Og besøger du byen om sommeren, undgår du endda de store turistmasser. Forestil dig en solrig dag, hvor du roer i kajak, går tur på bymuren eller nipper til et glas kroatisk vin, mens du nyder udsigten over bugten. Er du stadig ikke overbevist? Her er ni grunde til, hvorfor du bør reservere en rejse til Dubrovnik i år.

  1. Tag en tur til stranden

Banje strand Dubrovnik

 

Den letteste strand at komme til i Dubrovnik er Banje Strand, som ligger øst for Ploče-porten. Selvom det er en strand med småsten snarere end sand, opvejes dette helt sikkert af det krystalklare vand. Tag et håndklæde med, og slap af på den offentlige del af stranden, som er gratis, eller opgrader til liggestol og parasol mod et gebyr Af andre strande i nærheden finder du Lapad og Copacabana (jep, du hørte rigtigt).

  1. Tag svævebanen op ad bjerget Srđ

Svævebanen op ad bjerget Srd i Dubrovnik

 

Fra toppen af Srđ får du en af de bedste udsigter til den gamle bydel, hvor du kan tage det perfekte postkortbillede. Du kan bestige bjerget til fods eller betale for at tage svævebanen både op og ned. Et godt tip: Tag derop lige før skumring, så du får den spektakulære solnedgang med.

  1. Gå på murene

Dubrovnik Bymur

 

En hvilken som helst person, der kender Dubrovnik, vil foreslå dette. Bymurene er måske en anelse turistede, særligt efter de blev brugt som kulisse i Game of Thrones, men du vil ikke blive skuffet. Hvad vi synes? Tag afsted, så snart murene åbner for at undgå de største menneskemængder.

  1. En tur ud på havet

Kroatien er med sine små øgrupper uden for kysten et populært sted at tage hen for yachtentusiaster. Dubrovnik har den perfekte beliggenhed til en dagstur til for eksempel Elafiti-øerne eller Korčula, som er Marco Polos fødested og en slags miniatureudgave af Dubrovnik. Her finder du også et stort udvalg af trendy butikker og små strande. Har du mere tid, kan du tage på længere ture til den sofistikerede festø, Hvar, de hyggelige strandklubber på Paklinski-øerne, naturreservatet på Mljet eller den ofte oversete ø Vis, hvor der er et stort udbud af butikker og restauranter.

Dubrovnik udsigt

  1. Smag på den kroatiske vin

Opdag hemmeligheden bag kroatisk vin. Prøv D’Vino, som ligger nede ad en sidegade fra hovedvejen, hvor det venlige personale serverer fantastisk rødvin og budgetvenlige osteanretninger. Vinelskere vil helt klart anbefale Kroatien som en hengemt perle inden for vinverdenen.

  1. Forkæl smagsløgene med billig gelato

Her kommer endnu et tip til madelskerne: Dubrovnik er hjemsted for billig gelato. I Rom ville en is af denne kvalitet koste en formue, men her i byen sælges den til omkring 9 kroner. Og så kan du vælge imellem hele 50 slags! Isen i Dubrovnik er virkelig god, så jeg er bange for, at du må komme tilbage igen og igen for at smage på alle varianterne.

  1. Tid til at være aktiv

I Dubrovnik er der masser af tage sig til udendørs. Sommeren er den bedste årstid til vandring og cykling i den smukke Konavle Dal i det sydlige Dalmatien. Er du mere til fiskeri, kan du gøre dette omkring Elafiti-øerne, mens bjerget Srđ er perfekt egnet til klatring. I Cadmos Village Adventure Park kan du give dig i kast med ziplines eller paintball og nyde en sjov dag med familien.

  1. Ro til LokrumLokrum ø, Dubrovnik

Er du på udkig efter eventyr, bør du leje en kajak. Når du har fået fat i udstyret, kan du ro over til Lokrum, som er en ø (og et naturreservat) i nærheden, der ofte er helt overset af turister. Øen er ikke desto mindre et sandt paradis! Ikke alene byder stedet på øde parker og rolige strande; du kan også opleve en krateragtig saltvandssø med helt blåt vand, hvor påfugle går frit omkring. Det tager ca. en halv time at ro til øen i kajak, men du kan også tage en vandtaxa på 15 minutter, hvis du hellere vil.

  1. Snup en drink på Cliff Bar

Uden for Dubrovniks bymure ligger to små barer på klipperne, som egner sig perfekt til en drink, når dagen er ved at være slut. Barerne er bogstaveligt talt inde i klipperne og kan derfor let overses, da indgangene kan være svære at få øje på. Men hvis du gerne vil have et godt Instagram-billede (eller bare gerne vil nyde den spektakulære udsigt), er det her, du skal tage hen.

Med så mange aktiviteter og seværdigheder at vælge imellem må det være indlysende, at en strandferie til Dubrovnik er den bedste måde at slutte sommeren af på.

Alle billeder stammer fra Explorista.nl.

Skrevet af Milou van Roon.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*