Svensk cykelferie med familien

Overvejer du at du at udforske nabolandet i fri frisk luft på to hjul, men ikke helt sikker på hvorhenne i Sverige, der er den helt passende destination, så se med, her giver vi dig et overblik over de bedste svenske cykeldestinationer.

Find dit cykelparadis i Gotland

Gotland er en kravlegård for både store og små cykelentusiaster. Her er lange hvide strande, praktiske teltpladser, knap så stejle bakker og hyggelige gader. Du kan leje eller medbringe egne cykler. Der er et væld af turist-boder, der kan hjælpe dig til at planlægge cykelruter og beregne afstand. Du kan passende tage en tur til Visby, en perfekt pause på cykelferien. Det er her hvor Pippi Langstrømpe blev filmet, og det er endda muligt at besøge hendes hus Villa Villekulla i Kneippbyn syd for Visby.

 

Mountainbiking i Åre

Denne variant er for de mere aktive familie, helst med lidt ældre børn. Åre er en berømt vinterdestination, men stedet er også velbesøgt i sommerperioden, og i efteråret både til fods og på cykel. Den såkaldte downhill-cykling er især populært i Åre, tusindvis af turister gæster fra juni til oktober, hvor Åre Bike Park er åben. Det er også muligt at vælge de mere stille cykelture i området. Du kan også vælge at tage ud at padle, fiske, eller svømme i de mange floder i området.

Klik for at finde hotel i Åre med Expedia.dk.

Øidyl på Koster

Koster er en øgruppe i Skagerak, beliggende på Sveriges vestkyst. Bådejere har i mange årtier erklæret deres kærlighed til Koster, men du behøver ikke at have din egen båd for at besøge Koster-øerne, der findes nemlig regelmæssige bådtjenester fra Strømstad, og du kan tage kabelfærgen mellem de to øer, hvis du ønsker at besøge dem begge. Koster er i den grad et cykelsted, med en smule trafik og mange picnicområder. Du kan også slå telt næsten overalt, og der er også flere relativt billige vandrerhjem i området.

Let cykling langs Klarälvsbanan

Klarälvsbanan var engang en jernbanerute, men i dag fungerer den som trafikfri natursti. Banen starter i Hammarö og fortsætter til Karlstad via Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors, Uddeholm, Ekshärad, Stöllet og slutter i Sysslebäck. Banen er 90 km lang, og er hele vejen igennem asfalteret. Du kan leje cykler langs sporet/banen. Der er også rig mulighed for at opsætte eget telt langs banen.

Bilfri cykelferie langs Göta Kanal

Dette er en af ​​de mest populære cykelruter i Sverige, hovedsagelig på grund af den behagelige ro, og viden om at små børn kan boltre sig langs kanalen uden at skulle holde øje med biler. Kanalen strækker sig fra Mem til Sjotorp og er 190 km lang. Der findes steder hvor man kan spise, sove eller bare slappe af undervejs, og der er ofte mange andre cyklister som rejser i dette område, så cykelturen kan hurtigt blive en social oplevelse, hvis det er det man er ude efter.

Göta Kanal

Foto: Lore & Guille, via Flickr

 

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*