Træk stikket, og forelsk dig i Montana

Der er gået et par måneder siden mit besøg til Montana, og jeg må indrømme, at jeg stadig er ved at komme mig oven på oplevelsen. Der er bare noget over staten, som får dig til at ville tilbage. Mange er sågar flyttet dertil permanent.

Fra Missoula til bjergkæden i Glacier National Park, hvor mulighederne for at stoppe op og reflektere synes uendelige. Hvis du er en af dem, der har brug for at nyde stilheden og rejse i et roligt tempo, er Montana stedet for dig. Her kommer nogle gode grunde til at koble af i Montana og lære staten at kende.

Kultur

På overfladen virker Montana ikke specielt mangfoldig, og jeg siger dette som både newyorker og farvet kvinde. Det er den måske heller ikke sammenlignet med større byer, men der er stadig masser af diversitet, hvis du kigger på befolkningen og kulturen. Her finder du unikke fortællinger, en vidtstrakt historie og et smukt folkefærd, som ikke bare kræver vores opmærksomhed, men også fortjener den. Du finder ikke noget bedre sted at forstå Montanas historie end hos de indianere, som bor her. Hvis du får chancen for at tale med en af Montanas indianere, opleve festivalen powwow eller komme med på en rundvisning, skal du gribe den. For mig var disse oplevelser dem, der gjorde størst indtryk og fik mig til at se Montana i et helt nyt lys.

Cowgirl-power

Læg telefonen fra dig, besøg en ranch, og kom helt tæt på Montanas smukke heste. Hvis du er heldig, kan du også møde et par cowboys. Men jeg må sige, at der næppe er noget, der vækker mere ærefrygt end at se de dygtige cowgirls i aktion. Ikke at drengene ikke er dygtige, men jeg vil helt klart helst lære trickene af disse stærke, talentfulde damer, der virkelig sparker røv!

Solnedgange

Uanset om du befinder dig i bjergene, i dalene eller på sletten, må du ikke snyde dig selv for at se en solnedgang. Hvis du er sammen med nogle venner, kan I nyde den ved lejrbålet, men du kan også sagtens se den alene – du bliver ikke skuffet.

Glacier National Park

Nationalparken kaldes også “kronen på kontinentet”, og dette tilnavn kommer helt til sin ret, for jeg kan umuligt beskrive, hvor smukt landskabet i Glacier National Park er. De få steder i parken, der ikke har internetdækning, gør kun oplevelsen bedre, fordi din fulde opmærksomhed rettes mod denne naturlige skat, som Moder jord har placeret lige her. Hvis der er noget, der er værd at opleve “offline”, er det Glacier National Park. Og skal du forelske dig i noget i Montana, er dette stedet.

Uventede møder

Læg elektronikken fra dig, og hold dine egne antenner ude, mens du vandrer gennem Montanas vildnis. Sikkerheden kommer i første række, for du ved aldrig, hvad du kan møde på vejen – det er f.eks. ikke usædvanligt at støde på bjørne. Men nogle gange er møderne ikke så farlige endda, og du kan stadig godt se et vildt dyr, selvom du holder afstand.

Nogle af de personer, som hjalp mig med at koble fra og få mest muligt ud af min oplevelse i Montana, var turguiderne fra Glacier Guides, der sendte mig direkte ud i naturen til én stor adrenalinrus!

Mit ophold i Flathead Lake Lodge vækkede min indre cowgirl, mens overnatningerne i Lake McDonald Lodge midt i parken var det helt rigtige sted at slappe af og lade batterierne op.

Hvordan kobler du bedst fra på ferien?

 

Carol Cain

Carol Cain er rejse- og madblogger, og hun elsker at dele ud af sine eventyr, hvad end de er i selskab med hendes familie eller ej, i håbet om at inspirere andre. Carol er oprindeligt fra Brooklyn, har studeret og boet i udlandet, og disse oplevelser har kun vækket hendes rejselyst endnu mere. Hendes rejsehistorier kan findes online, i papirform og sågar som TV- og radioudsendelser på både spanske og amerikanske kanaler, heriblandt Telemundo, CBS, NBC og ABC. Find hende på Twitter, og sig hej!

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*