Udforsk den smukke og mangfoldige kyststrækning i North og South Carolina

Når jeg tænker på strandene i North og South Carolina, leder det mine tanker hen på scener fra en film. Jeg kan høre strandgæsternes sydlige accent og mærke den salte havluft på min hud. Jeg forestiller mig et par gå langsomt gennem sandet hånd i hånd, et pariserhjul, som drejer i takt med musikken, og en lille gruppe mennesker, der danser den traditionelle Carolina Shag på strandpromenaden. Jeg ser en familie drikke sød te på verandaen, havgræs som svajer i vinden, bølger der slår ind mod kysten og et fyrtårn i det fjerne. Det er en magisk scene.

Så hvad er det, der gør en strand til en god strand? Det kommer an på, hvem du spørger. Vi tager alle sammen på stranden af forskellige årsager; nogle tager afsted sammen med familien, mens andre tager afsted alene for at finde fred og ro. Nogle kommer for at se en solopgang eller solnedgang, mens andre tager til stranden for at surfe eller svømme. Der er lige så mange forskellige strande i North og South Carolina, som der er strande at besøge.

Her finder du nemlig alt fra strande dækket af strandparasoller til isolerede paradisøer. Og netop derfor er kyststrækningen i North og South Carolina et af min foretrukne steder at nyde havet og sandet.

Her er en liste over nogle af de bedste strande i North og South Carolina.

South Carolina

Myrtle Beach

Myrtle Beach er en yderst populær sommerdestination. Området har et hav af golfbaner (her er mange flere golfbaner, end du har tid til at besøge på én ferie), en fiskerestaurant på hvert gadehjørne og familievenlige sandstande. Du har desuden rig mulighed for at prøve kræfter med den traditionelle dans Carolina Shag. Det er et sted, hvor familier mødes år efter år for at skabe minder for livet. Grand Strand er en sand sommerdestination fyldt med lejligheder og hoteller. Det er ikke et sted, du skal tage til, hvis du ønsker at komme lidt væk fra det hele, men et sted du skal tage til, fordi det er her, det sker. Området byder på et væld af aktiviteter såsom koncerter, spisesteder langs stranden, vandsportsaktiviteter og et vandland med vandrutsjebaner og en såkaldt Lazy River.

Huntington Beach State Park

Ca. 25 km syd for Myrtle Beach finder du Huntington Beach State Park og en ca. 5 km lang uberørt strand, hvor du kan svømme eller fiske fra kysten. Denne hundevenlige park på over 1.000 hektar byder på strandpromenader, saltsumpe og vandrestier. Parken er åben året rundt og har et campingområde med mere end 100 pladser, gratis Wi-Fi, en parkbutik og en gavebutik. Sørg for at lægge vejen forbi det nationalhistoriske vartegn, Atalaya, der var engang vinterbolig for skulptøren Anna Hyatt Huntington og hendes mand, filantropen Archer Huntington. Atalaya blev bygget i starten af 1930’erne og er opført i maurisk stil med inspiration fra den spanske middelhavskyst. Du er velkommen til selv at gå på opdagelse i boligen, og det er også muligt at tage på en rundvisning. Parken har mere end 300 fuglearter og er derfor også en populær destination blandt fuglekiggere.

Hilton Head

Golfbaner i verdensklasse med en fantastisk udsigt over Atlanterhavet er kun en af mange grunde til at holde ferie i Hilton Head. Med sine 19 km uberørte strande og en gennemsnitlig dagtemperatur på ca. 16° bliver det ikke meget bedre end dette. Strandsæsonen starter officielt den 1. april og slutter den 30. september. Området byder på en masse skønne naturoplevelser. I sommermånederne kan du spotte delfiner fra kysten, og efter mørkets frembrud kan opleve de uægte karetteskildpadder, som kan veje helt op til 180 kg, grave deres æg ned i sandet.

North Carolina

Wrightsville Beach

Mindre end 16 km syd for Wilmington ligger Wrightsville Beach, som siges at være en af de første surfsteder på den amerikanske østkyst. Stranden er derfor vært for en række regionale og nationale surfkonkurrencer. Har du aldrig prøvet at surfe? Det er ikke noget problem. De har en masse surfbutikker, hvor du kan få surfundervisning eller deltage i en surfcamp. Du vil hurtigt komme efter det. Wrightsville Beach er et mekka for alle typer af vandsportsaktiviteter: bådsejlads, kajakroning, kiteboarding, stand up paddling (SUP), sportsfiskeri og dykning. Wrightsville Beach er den perfekte destination, hvis du er på udkig efter en aktiv strandferie. Tip: Læg vejen forbi postkassen med navnet Kindred Spirit, som ligger i klitterne i den nordlige ende af stranden. Tusindvis af besøgende har skrevet deres inderste tanker ned i de notesbøger, der ligger i postkassen. Det giver et unikt indblik i menneskehedens hjerte og sjæl.

Outer Banks er barriereøer, som adskiller fastlandet fra Atlanterhavet. Øernes naturskønne og fredfyldte strande strækker sig fra Currituck til Ocracoke.

Currituck
Et af højdepunkterne på denne uforstyrrede strand er Currituck Beach Lighthouse, som er bygget med 1 million røde mursten. Fyrtårnet blev tændt første gang i 1875 og er et af i alt ni fyrtårne, der stadig er i brug. Tag de 220 trin til toppen, hvorfra du har en fantastisk panoramaudsigt over Atlanterhavet, Currituck Sound og Outer Banks.

Corolla
De smukke vilde heste af racen spansk mustang har strejfet rundt på standene i Corolla i næsten 500 år. I dag er det område, hvor disse fantastiske vilde heste kan opholde sig, begrænset til en strækning på 17 km på den nordlige strand, et område på ca. 3050 hektar, hvor North Carolina Highway 12 slutter i Corolla. Den eneste måde at komme videre herfra er til fods eller i en firehjulstrækker. Ønsker du en spændende og uforglemmelig oplevelse, kan du med fordel begive dig ud i området med en af de erfarne og kyndige guider, hvilket øger dine chancer for at se mustangerne.

Duck
Hvis du er på jagt efter fred og ro, er Duck den ideelle destination. Her er ingen hoteller, resorter eller campingpladser, kun en lille kro og nogle ferieboliger med adgang til stranden. Duck danner således de bedste rammer for en afslappende ferie. Denne ca. 11 km lange strand har en livredder fra kl. 10.00-18.00 mellem den 1. maj og den 31. oktober og byder både kæledyr og børnefamilier velkommen.

Ocracoke
Er du på udkig efter en afsidesliggende strand, er Ocracoke det perfekte sted. Ocracokes smukke strande, der strækker sig over 25 km, kan kun nås med båd eller fly. Strandene er en del af Cape Hatteras National Seashore, som ejes af National Park Service. Tre færgeruter transporterer biler, mennesker og kæledyr til og fra øen. Da der ikke er nogen restaurant- eller butikskæder på øen, vil du have rig mulighed for at opleve den lokale madkultur; små lokalejede virksomheder, som serverer dagens fangst af fisk, muslinger, krabber og rejer.

Hvilke strande foretrækker du i North og South Carolina?

 

Midlife Road Trip

Få mest muligt ud af midtvejskrisen! Tag med Sandi og Rick på en hæsblæsende rejse, og mød spændende mennesker, besøg fascinerende steder, smag på fantastisk mad og tag nye udfordringer op, som vil få dig til at se, hvad livet har at byde på. Midlife Road Trip er den perfekte vej ud af midtvejskrisen!

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*