Udlev drømmen om Hollywoods storhedstid

I tidernes morgen, da Hollywood havde sin glansperiode, startede Palm Springs sin rivende udvikling i takt med tilstrømningen af berømtheder, der pludselig gerne ville tilbringe deres fritid i ørkenen.

Disse kendisser af guldalderen søgte tilflugt fra paparazzierne og rampelyset i denne palmefyldte oase, som både var solrig og havde en praktisk beliggenhed i forhold til deres kontrakter med studierne. Stjernerne måtte nemlig maks. opholde sig to timer væk fra Los Angeles, mens de var på kontrakt, så Palm Springs – som stadig var et relativt ukendt gemmested dengang – viste sig at ligge perfekt inden for den tilladte radius.

Da Frank, Audrey, Paul og Marilyn gjorde Palm Springs til deres foretrukne tilflugtssted, fulgte deres livsstil med. Fornemme nabolag kendt under navnet “Filmkolonien” begyndte at spire frem. Tennisklubber blev til sociale arenaer for Grand Slam-helte (en artikel i Sports Illustrated fra 1963 kaldte endda tennis for en “Hollywood-sport”). Chikke hoteller åbnede dørene for VIP’erne og deres weekendslæng, og snart fulgte cocktails ved poolkanten efter. Palm Springs var i fuldt sving.

I slutningen af 1970’erne var en ny generation af stjerner vokset frem, og da var det nye destinationer, som blev hippe. Men inden al glamouren visnede hen, sørgede en gruppe passionerede Palm Springs-fans for at beskytte stedets arv. Med tiden blev den hengemte skat således genopbygget.

I dag er relikvier som Frank Sinatras hjem – herunder hans klaverformede pool – så velbevaret, at de er blevet til tidskapsler. Det samme er tilfældet for mange andre kendte institutioner, som stadig giver deres besøgende følelsen af, at året hedder 1959.

Guldalderophold er ingen undtagelse. Nogle af de overnatningssteder, som pryder ørkenen, inkluderer The Riviera Palm Springs , hvor Dean Martin en gang hang ud ved poolen, mens Elvis Presley øvede med sit band til deres kommende turnéer, L’Horizon Resort & Spa, som er en bungalowejendom bygget til ære for produceren af The Lone Ranger og Lassie , Jack Wrather, der kom her med sine venner fra eliten (underforstået: Reagan-familien) og endelig Willows Historic Palm Springs Inn, hvor Albert Einstein overnattede og mange af nutidens hotteste stjerner også bor.

Er du på udkig efter en lækker middag med drinks, behøver du ikke lede længere end Melvyn’s Restaurant, som er en gammeldags pianobar og en af Rat Pack-slængets favoritter. Dette tidløse sted overgår de fleste nyere restauranter. Er du mere til “jord til bord”-stilen serveret sammen med et stykke Hollywood-historie, skal du prøve Copley’s on Palm Canyon , som ligger på samme grund som Cary Grants tidligere spanske landejendom på 557 kvadratmeter. Vil du hellere have aftensmaden serveret ved poolkanten, kan du sikre dig en plads på Purple Palm i det historiske Colony Palms Hotel, som engang var ejet af en mafiaboss og kontaktperson for Howard Hughes og Zsa Zsa Gabor.

I den lille by med de store drømme finder du stadig spor af det gamle Hollywood på hvert et gadehjørne. Selvom der ikke er nogen garanti for, at du vil blive opdaget som den nye Marilyn Monroe, er der en god chance for, at du kan finde en ferielivsstil spækket med stjernedrys.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*