Vandring i Europa – Spektakulære naturoplevelser


Når du tænker på Europa, er vandring måske ikke den første tanke du gør dig. Men Europa har faktisk nogle af verdens bedste og flotteste vandreruter. At vandre i Europa er både smukt, udfordrende, og du får også mulighed for at opleve en masse kultur. Nedenfor har vi listet 5 destinationer i Europa, hvor du kan vandre i fantastiske omgivelser.

Mont Blanc

En af de mest kendte vandreruter i Europa er Tour de Mont Blanc. Når du tager på vandretur ved Mont Blanc, når du gennem hele tre lande – Frankrig, Italien og Schweiz. Her får du en storslået udsigt over det mægtige bjerg samt både udfordrende og lettere vandreture. Strækningen rundt om Mont Blanc er cirka 170 km. Du kan vælge at opdele ruten i flere faser og dage, afhængigt af hvad du ønsker. Det er en relativt krævende rute, så det anbefales at have en god fysik og være i god form. Denne rute er en af de mest storslåede, hvis du skal vandre i Europa.

mont-blanc-vandring-europa

c: Mathieu Daix via Unsplash

Laugavegur på Island

Dette er en af de mest populære vandreruter på island og strækker sig omkring 55 km. Ruten forbinder Landmannalagur og Þórsmörk og byder på fantastisk og varieret landskab. Vælger du en vandrerute på Island, kan du opleve de storslåede gletschere, vulkaner, naturlige varmekilder og sorte arktiske ørkener. Denne vandrerute kan klares på omkring 3-5 dage fra nord til syd, og er en enestående vandrerute i Europa.

laugavegur-island-vandring-hiking

c: Michael Hacker via Unsplash

Jotunheimen i Norge

En vandretur i Europa, i et område, som også kaldes kæmpernes hjem. Dette er et stort og næsten uspoleret bjergområde i Norge. Området er fyldt med vandrestier, som hurtigt får dig til at miste pusten. Undervejs kan du også prøve flere aktiviteter som klatring, vandring i grotter og rafting. Vandreture i Jotunheimen er også populært blandt ski- og langrendsløbere. Under ruterne finder du ligeledes flere overnatningsmuligheder.

GR20 – Korsika

I Korsika ligger GR20, der strækker sig omkring 180 km. Det starter ved Calenzana og strækker sig til Conca mod syd. Turen er opdelt i 15 dagsudflugter, men du kan altid vælge at stoppe cirka halvvejs i Vizzavona. Vandreruter i Korsika, især GR20 ruten, betragtes som en relativ krævende rute, da du ofte skal tage hensyn til kraftige og hurtige vejrændringer og store højdeforskelle. Et stadie af ruten kan variere med helt op til 1000 meter.

grand-route-gr-20

c: Valcke Joris via Pixabay

Kungsleden – ”Kongestien”

I Nordsverige har du mulighed for at vandre på Kungsleden. Det er en vandresti, der strækker sig omkring 400 km med overnatning undervejs. Vandresstien Kungsleden er besøgt af vandrere fra hele verden takket være den fantastiske udsigt over gletschere, tundra og birkeskove. Dette er bare én af flere vandreruter i Sverige.

Vil du læse mere om vandring i Norden? Læs mere om vandreruter i Norge og Sverige her.

kungsleden-kongestien-sverige

c: Arto Marttinen via Unsplash

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*