Vejle, det gemte hjerte i Danmark

Dette indlæg er skrevet af Laurids Alsted Falk og Katerina Bedrnová fra VisitVejle til Expedia.dk.

Kom og oplev Vejle, der er smukt placeret i den sydøstlige del af Jylland. En by med masser af muligheder for ophold og turistaktiviteter i omegnen for hele familien. Vejle er specielt kendt for sin yderst skønne beliggenhed, hvor man fra dalen har udsigt til de omkringliggende høje bakker, og byens smukke fjord.

Udsigt over Vejle by og Fjord, med kig til broen.

Udsigt over Vejle by og fjord. Foto: VisitVejle.

En anden dominerende faktor at opleve i Vejle er arkitekturen ved havnen, som tiltrækker mange turister og lokale. Bølgen som er et beundringsværdigt kig værd, huser flere lejligheder, og med et flot arkitektonisk look har det fået en fantastisk beliggenhed med udsigt ud over havnen og resten af fjorden. Med inspiration fra bl.a. Operahuset i Sydney, har bølgen vundet flere priser og har etableret sig som et varemærke for Vejle.

På afstand ligner de to store bølger: Bygninger i Vejle af arkitektfirmaet Henning Larsen

Bølgen i Vejle af Henning Larsen Architects. Foto: VisitVejle.

Hjertet af de lokale Vejlensere finder du for enden af gågaden, hvor flere hyggelige og interessante caféer og restauranter har til huse. Stedet er døbt ”Midtpunktet” som er samlingsstedet for både lokale og turister. Med en speciel udsmykning af hundredvis af paraplyer der dækker himlen, er du også sikret i regn og dårligt vejr, så ingen undskyldning for ikke at tage et smut forbi.

Smukke, svævende paraplyer i Vejle Midtpunkt

Paraplyer i Vejle Midtpunkt. Foto: VisitVejle.

Vejle Kommune bærer på en lang række historiske tider, hvilket udspiller sig i de mange museer, som er placeret i området. Det mest signifikante er placeret i byen Jelling, (ca. 15 min. kørsel fra Vejle centrum) som under vikingetiden var Danmarks hovedstad. I dag er byen indrettet med et museum som fortæller historien om Jelling i Vikingetiden og de spændende fund der er gjort i området. De mange historiske fund, har også sat Jelling på verdenskortet da nogle af de fundne elementer er blevet fredet af UNESCO.

Under den industrielle revolution gik Vejle under navnet ”The Manchester of Denmark,”, dette skyldtes de omfattende tekstilfabrikker rundt om i byen. En af fabrikkerne er i dag lavet om til et museum, der gennem året holder flere spændende arrangementer. Endnu en ting du skal vide om Vejles museer: de har alle gratis entre.

Vejle

Foto: VisitVejle

Uden tvivl er naturen i området noget helt specielt, og det har flere turister også fundet ud af. Er du til fart og spænding på to hjul, kan du nyde det kuperede terræn, hvis du er mere til vandsport er fjorden oplagt, og er du mest bare til raske gåture kan den omkringliggende natur også holde dig beskæftiget. Lige udenfor byen kan du udforske Vejle Ådal hvor der er rigt med muligheder for at indtage den friske luft, nyde synet af floden der snor sig igennem skoven, engene med de græssende får, de vidunderlige gårde og de familieejede herregårde, alle side om side.

Græsland ved Vejle

Vejle Ådal. Foto: VisitVejle.

Vejle tilbyder en bred vifte af aktiviteter i alle tænkelige kategorier. Skulle der kun være én enkelt grund til at komme til Vejle, så er det den magiske magt som byen og området har til at give dig en følelse af at du er hjemme. En venlig og behagelig atmosfære som du også selv vil blive en del af.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*