Wagyu kød: Her finder du det eftertragtede oksekød

wagyu-kød-oksekød

c: MASH Modern American Steak House

 

Er du en rigtig kødelsker, og værdsætter du en god oksebøf, så vil wagyu oksekød uden tvivl blive et hit hos dig.   

Hvad er wagyu kød?

Man skelner mellem wagyu- og kobekød. Wagyu er navnet på fire japansk kvæg, hvorfra det sagnomspundne kobekød stammer.

Noget wagyu kød er kobekød, men der er også meget, der ikke er. Kobekød er nemlig ligesom champagne. Det stammer fra en bestemt region i Japan, og det er kun kød herfra, der må kaldes for kobekød.

Wagyu er dermed en bredere betegnelse for bestemte japanske kvæg. Ikke desto mindre er kødet også en smagsoplevelse i sig selv og uden tvivl et hit hos alle kødelskere. Det er desuden det, der kommer tættest på kobekød.

Hvorfor er det så godt?

Wagyu er særligt kendt for en fedtmarmorering, man sjældent ser i andet oksekød. Fedtmarmoreringen giver kødet en helt særlig smag og mørhed, der netop gør det japanske oksekød så eftertragtet.

Kigger man på kobekødet, er det både dyrere og sværre at få fat i. Har man hverken råd eller mulighed for at få fat i kobekød, vil wagyu altså være et godt alternativ, der byder på en særlig madoplevelse, hvis du er glad for en god bøf.

Her kan du få det

Det er ikke mange steder, du kan finde hverken wagyu eller kobekød i Danmark. Du kan i nogle tilfælde være heldig at finde wagyu oksekød i særlige supermarkeder. Desuden har du også mulighed for at finde oksekødet på følgende danske restauranter:

Mash

wagyu-oksekød

c: MASH Modern American Steak House

På Mash finder du det eftertragtede, møre og saftige oksekød. Mash har specialiseret sig særligt i kobekød, og du finder derfor også den ekstra eksklusive bøfoplevelse, hvis du vælger at tage hertil.

Ikke desto mindre finder du noget af det bedste og møreste wagyu oksekød på Mash. En madoplevelse du formentlig sjældent vil glemme.

Sticks ’n’ Sushi

Hos Sticks ’n’ Sushi tager de det japanske koncept alvorligt. De har derfor også det berømte oksekød på menuen. Selvom udvalget af ikke er stort, finder du alligevel en stick med noget af det møreste oksekød.

wagyu-oksekød-stick

c: Sticks ’n’ Sushi

Sticken fra Sticks ’n’ Sushi giver kødets fedtmarmorering og smag plads ved blot at krydre kødet med salt og peber, så kødets smag kommer til sin ret. Blandt sushi og andre sticks, kan du altså også smage på det møre og smagsrige oksekød fra Japan.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*