Weekend i Stockholm // Det skal du se og opleve i den svenske hovedstad

Stockholm, eller ’Nordens Venedig’ som det kaldes, er en storby med storslået natur, imponerende bygninger og en rig kulturhistorie. Skal du en weekend til Stockholm, er der et væld af oplevelser, du kan give dig ud i. Alt fra et besøg i den stockholmske skærgård til diverse museer, shopping og lækre kulinariske nydelser. Stockholm byder på lidt af det hele.

stockholm-sverige-sweden-buildings

c: David Mark via Pixabay


Din weekend i Stockholm

Vi har samlet en guide til din weekend i Stockholm med en lang række forskellige oplevelser samlet på en weekend. Vi guider dig til tre planlagte dage med interessante, sjove og uforglemmelige oplevelser, samt de bedste kanelbullar, kaffebarer og shoppingsteder i Stockholm.


Fredag

Lækker mad og drinks på Delikatessen Bistro Bar

Kommer du til Stockholm lidt senere på dagen, kan du fint begynde din weekend i Stockholm med et besøg på Delikatessen Bistro Bar. Placeret i Södermalm området i Stockholm, får du på denne restaurant serveret en fransk bistro-menu af høj kvalitet. Restauranten ligger i en gammel brandstation, hvilket giver stedet en helt speciel atmosfære. Nyd din første aften i Stockholm med en god entrecote, kartofler og grillede grøntsager, samt lækre cocktails hos Delikatessen Bistro Bar.


Delikatessen Bistro Bar

Krukmakargatan 22

118 51, Stockholm


Lørdag

morgenmad-stockholm-snickerbacken7-sverige

c: Jason Briscoe via Unsplash


Morgenmad på Snickerbacken 7

Indrettet i en gammel stald finder du denne fine kombinerede café og konceptbutik. Her serverer de morgenmad, samt et lækkert udvalg af hjemmebagt brød, kager og kaffe. I den tilhørende butik kan du gå på opdagelse og købe blandt andet svensk design og andre fine sager. Stedet ligger gemt på en lille blind vej kaldet Snickerbacken mellem Östermalm og Norrmalm i centrum af Stockholm, så det er ikke alle turister der finder vej hertil.


Snickarbacken 7

111 39 Stockholm


Første stop: Djurgården

I Stockholms centrum ligger nationalparken Djurgården. Her finder du en lang række oplevelser og lidt for enhver smag. Du kan blandt andet besøge Vasa museet, hvis du er interesseret i historie, eller tage et smut forbi Skansen, som er et friluftsmusem kombineret med zoologisk have.

Djurgården byder på endnu flere oplevelser som Junibacken – et musem om Astrid Lindgren og hendes mange fortællinger, samt Nordiska Museet for dem der er interesserede i blandt andet kulturhistorie og mode gennem tiderne.

Er der mere tid, kan du også slå et smut forbi Abba Museet. Er du stor Abba-fan, kan du på museet få et indblik i gruppens musikalske historie, scenekostumer og meget mere.

Du kan uden tvivl ikke nå det hele, men der er rigeligt af gode oplevelser at vælge imellem på Djurgården, og du vælger altså helt selv. For at komme til Djurgården kan du enten gå, sejle fra Nybrokajen og Gamla Stan eller tage en bybus.


Djurgården

Stockholm


djurgaarden-stockholm-sverige-forlystelsespark

c: Giraffew via Pixabay


Frokost på Rosendals Trädgård på Djurgården

Mens du er på Djurgården, giver det passende anledning til at besøge Rosendals Trädgård café, som også ligger på Djurgården. Her kan du nyde en økologisk frokost, en god kop kaffe, samt udforske planteskolen og de fine rosenhaver, som Rosendals Trädgård også byder på. Tag eventuelt hertil mellem de mange andre oplevelser på Djurgården.


Rosendals Trädgård

Rosendalsvägen 38

115 21, Stockholm


Middag hos Meatballs for the People

Når nu du er i Sverige, ville det være en skam ikke at nyde en god omgang svenske kødboller. Som restaurantens navn antyder, er det de svenske kødboller der er i fokus, og de fås i et væld af forskellige varianter. En ægte svensk middag når det er bedst. Ikke nok med det så er råvarerne også økologiske.


Meatballs for the people

Nytorgsgatan 30

116 40 Stockholm


Søndag  

Brunch i Färgfabrikens café

På sidstedagen kan du passende nyde en dejlig søndagsbrunch på Färgfabriken. Caféen er indrettet i en gammel farvefabrik, og er også et samlingspunkt for eksperimenterende kunstudstillinger og projekter. Her kan du altså kombinere din morgenmad med en fin kulturel oplevelse for en god start på dagen. Du finder Färgfabriken på Liljeholmen vest for Södermalm.


Färgfabrikens café

Lövholmsbrinken 1

117 43 Stockholm


brunch-stockholm-morgenmad

c: Ali Inay via Unsplash


Flotte fotografier på Fotografiska

Når du er på weekend i Stockholm, skal du næsten også nå forbi museet Fotografiska. Museet er blandt Stockholms bedste seværdigheder, og har en lang række interessante og anderledes fotografier fra dygtige fotografer verden over. Se de spændende udstillinger, inden du tager videre til næste oplevelse.


Fotografiska

Stadsgårdshamnen 22

116 45 Stockholm


Oplev skærgården: Fjäderholmarna

Tager du til Stockholm, er det næsten et must at opleve den stockholmske skærgård. Den består af en masse øer, som alle byder på svensk idyl i særklasse. En af øerne i skærgården, som du kan besøge, er Fjäderholmarna. Denne ø er en af de tætteste på Stockholms centrum, og sejlturen derover tager kun 30 min.

Fjäderholmarna er en lille ø, men helt sikkert besøget værd. Her kan du gå en tur rundt på øen, besøge de små butikker og nyde den flotte stockholmske skærgård og svenske idyl. Tag båden hertil fra Nybrokajen eller Slussen.


Fjäderholmarna

Stockholm


sweden-stockholm-skaergaard-sverige

c: Endutainment via Pixabay


Frokost med svensk idyl

Har du lyst til at forlænge den svenske idyl og dit ophold på Fjäderholmarna, så kan du med fordel nyde en lækker frokost på Restaurant Rökeriet, som ligger på øen. Her kan du nyde lækre fiskeretter i et utal af varianter. Det er dog værd at bemærke, at restauranten ikke er åben i vinterhalvåret.

Er Rökeriet ikke åben, kan du tage tilbage og besøge Gamla Orangeriet. Gamla Orangeriet ligger i Bergianska Trädgården, som er den botaniske have i Stockholm. Her får du altså også svensk idyl under din frokost, hvor du får serveret lækre frokostanretninger og bagværk af bedste kvalitet.


Restaurant Rökeriet

Fjäderholmen 12

100 05 Stockholm


Gamla Orangeriet

Veit Wittrocks väg 7

114 18 Stockholm


Tapas hos Boqueria

Er du stadigvæk i Stockholm til aften, disker Boqueria op med lækker tapas og sangria i hyggelige, rustikke omgivelser. Tapasbaren serverer en lang række tapasretter lige fra charcuterie til patatas bravas og tun tataki. Den perfekte afslutning på en god weekend i Stockholm.

Nyd din sidste aften i Stockholm med de lækre retter fra Boqueria. Husk dog, at restauranten er forholdsvis travl, så hvis ikke du kommer tidligt på aftenen, er det bedst at booke bord i forvejen.


Boqueria

Jakobsbergsgatan 17

111 44 Stockholm


Vil du opleve mere af Stockholm?

Spar penge med Stockholm Card

Det kan anbefales at købe et Stockholm Card for at få mest ud af din weekend i Stockholm og samtidig sparre penge. Med et Stockholm Card kan du få fri adgang til en lang række museer, samt fri transport med bus og båd. Du kan også tilkøbe en ekstra transport billet for fri rejse rundt i byen.

De bedste kanelbullar

kanelbullar-kanelbolle-stockholm-bagvaerk-svensk

c: Anjeli Lundblad via Unsplash

Er du i Sverige, kan du ikke komme udenom de obligatoriske kanelbullar. Skal du have de bedste af slagsen, så skal du besøge Fabrique. Fabrique har hele 12 bagerier rundt i Stockholm, så du støder uden tvivl på et af dem, når du er rundt i de Stockholmske gader. Snup en kop kaffe og en god kanelbolle, og nyd eftermiddagen med en såkaldt ”Fika”.

Den bedste kaffebar

coffee-kaffe-kaffebar-stockholm

c: Snap by three via Unsplash

Er du kaffe-glad, så har vi også fundet frem til et af de bedste kaffesteder i Stockholm for dig. Stedet hedder DROP Coffee, og er drevet af ægte kaffe-entusiater. Her får du brygget din kaffe ved ’pour over’ metoden og kan vælge kaffe lige efter dine præferencer. Er kaffe mere end bare koffein for dig, så er dette sted helt sikkert et besøg værd.


DROP Coffee

Wollmar Yxkullsgatan 10

118 50 Stockholm


Shopping

shopping-butik-shopping-i stockholm-tøj

c: Hannah Morgan via Unsplash

Stormagasiner

I Stockholms centrum finder du flere stormagasiner, der danner et stort shopping-mekka midt i byen. Du kan besøge stormagasinerne NK i Hamngatan, Åhlens CITY ved Sergels Torg eller MOOD i Regeringsgatan. Her finder du alle de store butikker og navne i forskellige prisklasser.

Vintage og secondhand i urbane og kreative Södermalm

Er du på udkig efter trendy mode og vintage forretninger, så skal du en tur til Södermalm. Södermalm er en bydel kendt for sin kreative, unge og urbane atmosfære. Her finder du en lang række fine forretninger indenfor både mode, interiør og meget andet. Södermalm er helt sikkert et besøg værd, hvis du ikke er til stormagasinernes overdådighed.


God fornøjelse med din weekend i Stockholm!

Leder du efter en overnatning i Stockholm?


 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*